שתף קטע נבחר

גידול של 14% בייצוא הבטחוני הישראלי לעולם

במהלך 2016 מכרו התעשיות הביטחוניות בישראל אמצעי לחימה וידע בטחוני בהיקף 6.5 מיליארד דולרים - עלייה של 800 מיליון דולרים לעומת 2015. "יותר מדינות רוצות לרכוש ידע בטחוני מאיתנו, במקביל לעלייה בנוגע לעסקאות ישירות בין משרדי ההגנה בעולם למשרד הביטחון", אמר ראש אגף סיוע ליצוא בטחוני במשרד הביטחון, תא"ל במיל' מישל בן ברוך

משרד הביטחון דיווח היום (ד') על גידול משמעותי, בהיקף של 14%, בכמות הייצוא הבטחוני הישראלי למדינות העולם. במהלך שנה החולפת, מאות תעשיות ביטחוניות ישראליות, ובראשן רפאל, תעשיה אווירית, תעשיה צבאית ואלביט, מכרו לחו"ל אמצעי לחימה או ידע בטחוני ב-6.5 מיליארד דולר - 800 מיליון דולר יותר מ-2015. הייצוא הבולט ביותר נרשם דווקא למדינות אירופה, משני צדי היבשת.

 

כתבות נוספות בערוץ הכלכלה

 

במשרד הביטחון שמרו על מדיניות עמומה בנוגע למדינות להן נמכר נשק ישראלי, אך לפי פרסומים זרים מדובר בנשק, בהם מל"טים תוקפים, שנמכרו ונעשה בהם שימוש בצבא הרוסי נגד כוחות אוקראינים, ובצבא האזרי, במסגרת מאבקו המזוין ארוך השנים נגד ארמניה על חבל הארץ נאגורנו קרבאח.

 

בנוסף, גם במדינות אמריקה הלטינית נרשמה עלייה בכמות הייצוא הבטחוני - אלמנט שהיווה חלק מחידוש היחסים הדיפלומטיים של ישראל עם מדינות דרום אמריקה בשנה האחרונה. כמו כן, נרשם גידול במכירה של נשק ישראלי לצבאות באפריקה.

 

שנת השיא של הייצוא הביטחוני הייתה ב-2012, אז נמכר אמל"ח ישראלי ב-7.5 מיליארד דולר. "הייצוא ב-2012 היה על רקע שתי מגה עסקאות, והשנה הנתון עלה ללא מגה עסקאות", אמר ל-ynet ראש אגף סיוע ליצוא בטחוני במשרד הביטחון, תא"ל במיל' מישל בן ברוך.

 

"ראינו שיש יותר מדינות שרוצות לרכוש ידע בטחוני מאיתנו, כמו גם נרשמה מגמת עלייה בנוגע לעסקאות ישירות בין משרדי ההגנה בעולם למשרד הביטחון", הוסיף בן ברוך.

 

לפי הנתונים, עדיין (75%) רוב אמצעי הלחימה הישראלים נמכרים לחו"ל, ורק מיעוטם לצה"ל. בשנה החולפת יותר מערכות הגנת גבולות, דוגמת מכ"מים ואמצעי תצפית, וכן רכיבים ממערכות ההגנה האווירית, נמכרו לחו"ל. למרות התגברות ההתעניינות במערכת כיפת ברזל, בעיקר מצדה של דרום קוריאה, טרם נחתמה עסקה ראשונה למכירת מערכת ההגנה האקטיבית של רפאל.

 

התחום המוביל בייצוא הבטחוני (20% מסך העסקאות) נוגע להשבחת מטוסים וכלים משוריינים, ולאחר מכן, בסדר יורד: תצפית ואופטר וניקה (18%), טילאות ומערכות הגנה אווירית (15%), תחמושת יבשתית ועמדות נשק (13%), מכ"מים ולוחמה אלקטרונית (12%), מערכות מודיעין וסייבר (8%), מל"טים (7%), מערכות תקשוב וקשר (4%), מערכות ימיות (1%) ועוד.

 

סיבה נוספת לעלייה נעוצה בסדרת הקלות רגולטיביות של משרד הביטחון לתעשיות הביטחוניות לייצא את מרכולתן לחו"ל. למרות הגידול במכירות למדינות אירופה, איזור אסיה והפסיפיק נותר הגדול ביותר מבחינת רכש של אמל"ח ישראלי, עם היקף של 2.6 מיליארד דולר (הודו נחשבת לבולטת שבהן), אירופה עם 1.7 מיליארד דולר, צפון אמריקה עם 1.2 מיליארד דולר, דרום אמריקה עם 550 מיליון דולר ואפריקה - 275 מיליון דולר.

 

 

עוד בערוץ הכלכלה: צפו באלביט מערכות

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: התעשייה האווירית לישראל
צילום: התעשייה האווירית לישראל
מומלצים