שתף קטע נבחר

כחלון: "לא תהיה השפעה פוליטית"; ומה כתב בלילה מנכ"ל האוצר על מפית

שר האוצר מסר הצהרה על ההסכם שגיבש עם ראש הממשלה. בחוץ הפגינו עשרות מעובדי התאגיד שאף חסמו לזמן קצר את צומת עזריאלי. "אני עומד כצוק איתן בשמירה על הדמוקרטיה", אמר כחלון שסירב לענות לשאלות. "ההסכם הזה מנע את חוק הפיקוח על התקשורת שהטיל מורא"

לידי ynet הגיעה המפית עליה רשם במו"מ במהלך הלילה מנכ"ל האוצר שי באב"ד את הנקודות העיקריות שרצה להשיג ()
לידי ynet הגיעה המפית עליה רשם במו"מ במהלך הלילה מנכ"ל האוצר שי באב"ד את הנקודות העיקריות שרצה להשיג

שר האוצר משה כחלון התייחס אחר הצהריים (יום ה') לסיכום הפשרה שהושג בינו לבין ראש הממשלה בנימין נתניהו בסוגיית תאגיד השידור הציבורי. במסיבת עיתונאים שערך בנושא אמר כחלון כי "מאז שנכנסתי לתפקיד אני עומד כצוק איתן לשמירה על הדמוקרטיה, בית המשפט העליון ועל כספי ציבור. ההסכם מבטיח את חופש העיתונות ואת חופש הביטוי". ynet העביר בשידור חי את מסיבת העיתונאים של השר כחלון, ובמקביל את הפגנת עובדי התאגיד מחוץ למשרד האוצר.

 

 

עשרות מעובדי התאגיד הפגינו מחוץ לקריית הממשלה בתל אביב בזמן מסיבת העיתונאים של כחלון, ואף חסמו לזמן קצר את צומת עזריאלי. כחלון אמר עוד כי "המאבק בימים האחרונים היה מאבק על עקרונות, לא היה מאבק על אגו. במסגרת ההסכם לא תהיה שום השפעה פוליטית. הפוליטיקאים מרוחקים בצורה חד-משמעית, לא תהיה נגיעה לפוליטיקאים. שמרנו על היקפים חסרי תקדים בסכומים ליצירה ישראלית, להפקות המקור, לגופים שכולם חשובים לנו. התאגיד יוקם, אין הדחה של ראשי התאגיד".

 

כחלון התייחס גם לחוק הפיקוח על התקשורת שאותו התכוון נתניהו להביא לאישור הכנסת ואמר כי "לא יהיה חוק פיקוח על התקשורת, ההסכם הזה מנע את חוק הפיקוח על התקשורת – חוק שהטיל מורא על עיתונאים רבים ובצדק. לצערי היו בעלי עניין שניסו להחריף את המשבר, זה אולי נחמד וטוב לפוליטיקאים אבל זה לא טוב לכלכלה ולציבור בישראל".

"לא תהיה השפעה פוליטית על התאגיד". כחלון, היום (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
"לא תהיה השפעה פוליטית על התאגיד". כחלון, היום(צילום: מוטי קמחי)

כחלון בחר להימנע ממתן תשובות לעיתונאים. מנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד אמר לעיתונאים כי "בסופו של דבר, על מנת להביא לאיזשהו גיבוש פתרון, הוחלט על הקמת גוף חדש מנותק מפוליטיקאים. הגוף הזה יחליט איך הוא יביא לתמהיל טוב ונכון בין גוף התאגיד לגוף רשות השידור".

 

באב"ד אמר עוד כי "אנחנו, כגורמים ששייכים לממשלה, לא רוצים להיות מעורבים בבחירת האנשים, לא רוצים להיות חלק מבחינת האנשים. עד 15 במאי רשות השידור תמשיך לשדר, מ-15 במאי לתקופה של כמה חודשים ישדר התאגיד הזמני. פלטפורמת השידורים תהיה בתאגיד, ותאגיד החדשות הזמני ישדר בפלטפורמה הזאת. הדחייה מ-30 באפריל עד 15 במאי בגלל בקשה של היועץ המשפטי לממשלה".

 

עובדי התאגיד חסמו את צומת עזריאלי בתל אביב (צילום: אבי חי) (צילום: אבי חי)
עובדי התאגיד חסמו את צומת עזריאלי בתל אביב(צילום: אבי חי)

 (צילום: אבי חי) (צילום: אבי חי)
(צילום: אבי חי)

 (צילום: אבי חי) (צילום: אבי חי)
(צילום: אבי חי)

עובדי התאגיד הפגינו מול משרד האוצר (צילום: אבי חי) (צילום: אבי חי)
עובדי התאגיד הפגינו מול משרד האוצר(צילום: אבי חי)

 (צילום: אבי חי) (צילום: אבי חי)
(צילום: אבי חי)

בתאגיד הביעו זעם בעקבות הסיכום בין נתניהו לכחלון. בתגובה לדברים נאמר כי "מועצת תאגיד השידור הישראלי, כאן, מתנגדת נחרצות להסכם בין שר האוצר לראש הממשלה.משמעות המתווה היא הקמת גוף מפוצל שלא יכול לאחד משאבים בצורה יעילה וחסכונית כפי שתוכנן ושהתוצאה שלו היא זריקת כספי ציבור לשווא".

 

עוד נאמר בתגובה כי "מועצת התאגיד תגן על העיתונאים ואנשי החדשות המצוינים של תאגיד כאן, אשר עזבו מקומות עבודה והתייצבו לדגל על מנת להביא שידור ציבורי איכותי, פלורליסטי ועצמאי לאזרחי ישראל, כדי לשמור על זכויותיהם ועצמאותם. אנו קוראים לשומרי הסף, היועץ המשפטי לממשלה ומבקר המדינה, להגן על האינטרס הציבורי ועל זכויות העובדים".

ראשי התאגיד גיל עומר ואלדד קובלנץ (צילום: אוהד צויגנברג, אלכס קולומויסקי) (צילום: אוהד צויגנברג, אלכס קולומויסקי)
ראשי התאגיד גיל עומר ואלדד קובלנץ(צילום: אוהד צויגנברג, אלכס קולומויסקי)
 

 

היום הודיעו ראש הממשלה ושר האוצר כי הגיעו להסכמה על הקמת התאגיד ובמסגרתו יוקם תאגיד חדשות נפרד, שלא יתפקד תחת המנהלים המיועדים גיל עומר ואלדד קובלנץ. במקביל, יוקפא חוק הפיקוח על התקשורת.

 

תאגיד החדשות יפיק וישדר את תכני האקטואליה בערוץ הכללי וברשת ב' ועובדיו יהיו אנשי חטיבת החדשות של ערוץ וקול ישראל. במקביל, יבוטלו תוכניות תחקירים, הפקות חיצוניות ותכנים במיקור חוץ שתוכננו לתאגיד הציבורי. תאגיד החדשות יעלה עם הנהלה זמנית.

 

תאגיד החדשות החדש יפעל במבנה, בתקנים ובשכר של חטיבת החדשות של התאגיד. משרד האוצר יגבש הסדרי פרישה לעובדי רשות השידור שלא ימשיכו בתאגיד החדשות ולעובדי התאגיד שלא ישולבו בו. במסגרת פשרה זו יישמרו מסגרות התקציב. בנוסף, חוק הפיקוח על התקשורת יוקפא ולא יקודם בשלב זה.

 

על פי המתווה, ראשי התאגיד -עומר וקובלנץ - יישארו בתפקידם, אך לא יעסקו באקטואליה. התאגיד הקיים יעסוק בעיקר בדרמות, סדרות וביצירה.


פורסם לראשונה 30/03/2017 16:09

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
העקרונות של מנכ"ל האוצר כפי שכתב על מפית במהלך המו"מ הלילי
מומלצים