שתף קטע נבחר

מנהלי התאגיד: המתווה לא דמוקרטי ולא שומר על הקופה הציבורית

בכינוס עובדים של עובדי התאגיד כאן ביקרו ראשיו את המתווה החדש. היו"ר גיל עומר הביע תקווה "ששומרי הסף של המדינה יעמדו על משמרתם. במתווה החדש יפוטר אותו מספר אנשים". לדבריו, "שר האוצר יראה את הנתונים ויבין שאין היגיון, וגם שרים אחרים יגידו - עד כאן"

 

ההסכמות בין ראש הממשלה לשר האוצר לא עומדות בסטנדרט של מדינה דמוקרטית - זוהי טענתם העיקרית של אנשי תאגיד השידור הציבורי כאן, שבכיריו הגיעו הבוקר (יום א') לכינוס עובדים במשרדי התאגיד במודיעין.

 

על פי המתווה, מחלקת החדשות שהוקמה תפורק, ולצד התאגיד הנוכחי יוקם תאגיד נוסף לחדשות ואקטואליה. הגוף יפיק וישדר את תכני האקטואליה בערוץ הכללי וברשת ב' ועובדיו יהיו אנשי חטיבת החדשות של ערוץ וקול ישראל. במקביל יבוטלו תוכניות תחקירים, הפקות חיצוניות ותכנים במיקור חוץ שתוכננו לתאגיד הציבורי.

מחאת עובדי תאגיד השידור הציבורי בתל אביב (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מחאת עובדי תאגיד השידור הציבורי בתל אביב(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
  

מפגינים אמש מול קריית הממשלה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מפגינים אמש מול קריית הממשלה(צילום: רויטרס)
 

תאגיד החדשות יעלה עם הנהלה זמנית. עד למינוי הנהלה קבועה ימשיך המנהל המיוחד מטעם בית המשפט לכהן כמנהל תאגיד החדשות, ומנהלי רשת ב' וחטיבת החדשות בטלוויזיה כמנהלי הרשתות. תאגיד החדשות החדש יפעל במבנה, בתקנים ובשכר של חטיבת החדשות של התאגיד. משרד האוצר יגבש הסדרי פרישה לעובדי רשות השידור שלא ימשיכו בתאגיד החדשות ולעובדי התאגיד שלא ישולבו בו. במסגרת פשרה זו יישמרו מסגרות התקציב. בנוסף, חוק הפיקוח על התקשורת יוקפא ולא יקודם בשלב זה.

 

יו"ר כאן, גיל עומר, התחייב כי "המועצה תעשה כל מה שצריך על מנת שהגוף הזה ימשיך לעבוד במתכונת שתוכננה, כי זה מה שנכון וצודק במדינה דמוקרטית. אנחנו נאבקים כדי שמאות לא ייזרקו לרחוב רק בגלל שמספר אנשים לא מוצאים חן בעיני מישהו. המתווה שהוצע לא שומר על האינטרס הציבורי ולא על הקופה הציבורית". הוא הדגיש כי "הדבר הזה הפיך ואני מאמין שמי שקיבל את ההחלטה יבין שזה לא מתקבל על הדעת. אני מדבר על שר האוצר שיראה את הנתונים ויבין שאין היגיון, ואני מדבר גם על שרים אחרים, שיגידו - עד כאן.

 


"אני מאמין ששומרי הסף של המדינה יעמדו על משמרתם. במתווה החדש יפוטר אותו מספר אנשים, רק הסיבה היא אחרת - הסיבה היא ששלושה ארבעה אנשים לא מוצאים חן בעיני מישהו. נעשה הכל כדי שזה ישתנה".

 

עומר הבהיר כי "זה לא מאבק פוליטי - זה לא ימין ושמאל ומי שמצייר את זה ככה מטעה. הסתכלו סביב ותראו איזה מאמץ עשינו כדאי להביא גוף מגוון. לכולנו  אותה מטרה - לשמור על המדינה הזאת, על הגיוון, כדי שהצופים והמאזינים יקבלו מוצר יותר טוב עבור כספם וזה מה שהקמנו פה. על זה אנחנו נאבקים".

 

ברוך שי, מנהל חטיבת החדשות של כאן, הבטיח כי העובדים יפעלו באופן ענייני "עד שההליך הזה נגמר. נשב ונחשוב איך בכלים האלה אנחנו מייצרים חדשות ומעלים לאוויר את החומרים והמוצרים שעבדנו עליהם. הליך החקיקה יכול להימשך חודשים, כרגע החוק קובע שחטיבת החדשות כחלק מהתאגיד כאן עולה לשידור ב-30 באפריל. אנחנו צריכים להיות ערוכים לזה".

 

מנכ"ל התאגיד, אלדד קובלנץ, סיפר על ההיערכות נוכח הפרסומים: "נודע לנו על המתווה הזה ביום חמישי ואנחנו פועלים בשלושה מישורים, הכלכלי-העלות של ההסכמות תהיה עצומה ואי אפשר להגיד ששומרים על קופה הציבורית. המסלול המשפטי - ההסכמות האלה לא עומדות בסטנדרט של מדינה דמוקרטית ונבחנות כל האפשרויות המשפטיות. גם אתם העובדים, לא ייתכן שתפוטרו ללא סיבה מוצדקת ואין פה סיבה מוצדקת".

 

לדבריו, "המסלול השלישי הוא התפעולי. אין שום אפשרות במתווה הנוכחי לקיים גוף תקשורת חדש במדינת ישראל. חלק מאיתנו נמצאים פה שנתיים. היינו כבר במקומות שזה נראה היה אבוד, ניצחנו את זה ונעשה כל מה שאנחנו יכולים שההסכמות האלה לא ימשיכו לחקיקה".

 

באולפן ynet דנו במתווה עובד התאגיד, ליאור אברבך, ויו"ר הקואליציה, ח"כ דוד ביטן (ליכוד). אברבך הזכיר לביטן: "יש פה תהליך שאתה וחבריך הצבעתם בעדו, תהליך ציבורי מסודר, מאורגן, של ועדה בראשות שופט שבוחרת מועצה שבוחרת מנכ"ל שבוחר אנשים, כך נראה ציבור שידורי שאתם החלטתם עליו, אתם, ואתם אלה שהחלטתם להתחרט אחרי זמן קצר רק משיקולים פוליטיים צרים"

 

ביטן השיב כי "מותר לנו לשנות, זו לא פעם ראשונה שחוק השתנה, הבעיה המרכזית שקיימת שעובדי התאגיד וההנהלה שלה איבדו כל פרופורציות".  

אברבך: "איך אתה יודע? הם לא שידרו דקה אחת".

ביטן: "אבל הם אומרים את זה וזה בדיוק העניין. אנחנו לא הפרענו להם לעלות, שלוש וחצי שנים הם לא עלו ולא שידרו דקה אחת. החוק הישן שאנחנו צריכים לשנות, אנחנו לא יכולים להתערב, לא בניהול ולא בשום דבר, הם היו צריכים לעלות, למה הם לא עלו עד עכשיו?"

אברבך: "כל כמה חודשים דחיתם את העלייה לשידור".

ביטן: "רק בגלל שהם לא היו מוכנים, לא בגלל משהו אחר. והגיע הזמן שאת הכשלונות שלהם הם יגידו נכשלנו ולא יפילו את זה עלינו".

אברבך: "לא נכשלנו בדבר כי עוד לא היה לנו רגע אחד לעלות לשידור.

"אני בן להורים יוצאי ברית המועצות לשעבר. במקום עבודתם, כל חייהם תמיד ליד שמם היה כתוב 'יהודים', גם ברשימות בעבודה, גם לפני זה בבית הספר, מאז שאני עובד בתאגיד השידור הציבורי הוריי פותחים כל יום את העיתון ושומעים את דוד ביטן כל בוקר בתכניות הבוקר מכנה את ההבן שלהם ומאות עובדים ישרים אחרים בכל מיני שמות ומדביק להם תגיות. הוא בודק לנו בפייסבוק, הוא בודק מי מאיתנו ימני ומי שמאלני, מי דתי או לא דתי, פשוט מתייג אנשים, ועכשיו הוא מטיף לנו על דמוקרטיה? מסית עובדים זה בזה. יש פה באופן מתמשך ועקבי הסתה נגד אזרחים ישראלים רק בגלל שהם בחרו לציית לחוק ולבוא לעבוד במקום עבודה שהוקם על פי החוק במדינת ישראל".

 

ביטן ניסה לטעון כי "ערוץ 2 מתנהל באותו אופן", אך אברבך תיקן אותו: "בכלל לא נכון, חברת החדשות לא חיצונית, היא חברת בת של קשת ורשת".  

 

צעדי מחאה

ארגון העיתונאים פנה ליועץ המשפטי לממשלה במכתב התראה לפני פניה לבג"ץ. בפניה דורש הארגון לחדול מהפגיעה בעובדים שלדבריהם "ממשיכים להיות תלויים בין שמיים לארץ זמן ממושך מבלי שעתידם - ומהות התאגיד שהם מועסקים בו - נהיר להם".

 

במוצאי שבת מחו כ-200 מפגינים נגד הסיכום להקמת תאגיד חדשות נפרד, ואף חסמו את צומת עזריאלי בתל אביב. "עד כאן", "השידור לציבור", קראו המוחים, שצעקו גם: "ביבי, כאן זה לא ארדואן". על השלטים שנשאו המפגינים נכתב: "כאן תקשורת חופשית", "כחלון, בדיור ובגז נכשלת, ובכאן", "זו לא פשרה, זו בגידה", וכן "דמוקרטיה = עיתונות חופשית". בתום האירוע המשיכו כ-20 מפגינים למחות מול ביתו של יו"ר הקואליציה, "ח"כ דוד ביטן, שמתגורר בראשון לציון.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מפגינים נגד פשרת התאגיד
צילום: רויטרס
מומלצים