שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    שגב משה: כך תכינו סלמון בתנור
    השף שגב משה לוקח את הדג הכי פופולרי במטבח שלכם והופך אותו למעדן, שאליו הוא משדך גם צ'יפס ומטבל לימוני ביתי

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     (צילום: נועם פריסמן)
    (צילום: נועם פריסמן)
     

    דג סלמון בתנור עם צ'יפס

    המצרכים (ל-6 סועדים):

    6 סטייקים של סלמון נקיים מעצמות, או נתח אחד גדול במשקל 1.200 ק"ג

    3 בצלים סגולים, פרוסים לטבעות דקות

    6 שיני שום, פרוסות דק

    1 כפית מחוקה של סומאק משובח

    2 כפות כוסברה טרייה, קצוצה גס

    6 כפות שמן זית

    1/2 כפית פלפל גרוס

    1 כפית מלח גס

    לצ'יפס -

    2 תפוחי אדמה לטיגון, חתוכים לפלחים

    1 כף שמן זית

    1 כפית מלח גס

    למיונז לימוני -

    4 כפות גדושות של מיונז

    1 לימון - גם את הקליפה המגוררת וגם את המיץ

    4 כפות טחינה גולמית משומשום מלא

    חופן קטן של פלפל ירוק חריף טרי או צ'ילי אדום

    להגשה -

    חופן עלי פטרוזיליה

    3 פלחי לימון

     

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את המיונז - מכניסים לקערה את כל המרכיבים, ובעזרת בלנדר מוט טוחנים את הכל עד לקבלת מרקם חלק. טועמים, ומשלימים טעמים במידת הצורך עם מלח ופלפל.
    2. מכינים את הצ'יפס - מערבבים את מקלות תפוח האדמה עם שמן זית ומלח גס, ומכניסים לתנור או מטגנים. מוציאים כשהצ'יפס פריך ומוכן.
       (צילום: נועם פריסמן)
      (צילום: נועם פריסמן)
       (צילום: נועם פריסמן)
      (צילום: נועם פריסמן)
    3. מכינים את הדגים - מחממים תנור לחום הגבוה ביותר על פעולת טורבו גריל עליון. בקערה מערבבים את כל פרוסות הבצל הדקיקות עם סומאק, שום, כוסברה ושמן זית. מתבלים במלח ופלפל, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. משטחים את הבצלים על כל חלקי התבנית.
    4. ומניחים מעל את הסלמון כשהעור פונה כלפי מעלה. כ-10 דקות לפני ההגשה מכניסים את תבנית הדגים לתנור הלוהט בחלקו העליון ביותר של התנור, וכעבור 7 דקות פותחים פעם ראשונה ובודקים אם העור פריך. במידה וכן - מוציאים, ובמידה ולא - ממשיכים עוד דקה-שתיים.
    5. הגשה - מסדרים את הצ'יפס עם המיונז בקערה קטנה ואישית. מוסיפים לקערה את הדג הפריך, מתחתיו מניחים את תערובת הבצלים ופלח לימון, מפזרים מעט עלי פטרוזיליה טריים ומגישים.
       (צילום: נועם פריסמן)
      (צילום: נועם פריסמן)
      העונה החדשה של התכנית "מסעדת הפועלים של שגב" משודרת ברשת, ערוץ 2

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "שגב משה: כך תכינו סלמון בתנור "
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: נועם פריסמן
    הדג הכי פופולרי במטבח שלכם. סלמון בתנור
    צילום: נועם פריסמן
    מומלצים