שתף קטע נבחר

יש לי כל יום דג: 3 מתכוני דגים חגיגיים

השף ויקטור גלוגר מכין שלושה מתכוני דגים שישלימו לכם את ארוחת החג ויסחטו מחמאות מהאורחים: פילה דניס בסגנון ספרדי, פילה סלמון עם סירופ מייפל וקציצות דג בורי

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

פילה דניס בסגנון ספרדי

המצרכים (ל-4 מנות):

8 פילטים של דניס עם העור, ובלי עצמות בכלל (ניתן להשתמש גם בדג אחר כמו לוקוס, לברק ומוסר)

8 כפות שמן זית + 8 כפות שמן זית

2 כפות טימין טרי קצוץ

2 כפות רוזמרין טרי קצוץ

1 כף פפריקה (עדיף פפריקה אדומה מעושנת, אך לא חובה)

לרוטב -

8 שיני שום, פרוסות דק לאורך

1 פלפל חריף אדום, חתוך לפרוסות דקות לרוחב

8 זיתים שחורים מגולענים, חצויים באמצע

4 עגבניות יבשות לחות, פרוסות לרצועות דקות

מלח, פלפל

להגשה -

2 כפות פטרוזיליה, קצוצה גס

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הדגים - מכסים תבנית אפייה עם נייר פרגמנט, ומסדרים את הפילטים של הדג על התבנית כשהצד של העור פונה כלפי מטה. מפזרים מעל את הפפריקה בצורה שווה, מתבלים עם מלח ופלפל, מפזרים את הטימין והרוזמרין ויוצקים מעל 8 כפות שמן זית.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
    מכניסים את הדגים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות לצלייה מהירה של 5-7 דקות.
  2. מכינים את הרוטב - יוצקים למחבת קטנה 8 כפות שמן זית ומוסיפים את שיני השום, הזיתים השחורים והעגבניות המיובשות, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים את התערובת על אש קטנה.
  3. הגשה - מוציאים את הדגים מהתנור, ויוצקים מעל את הרוטב המוכן. מפזרים מעל את הפטרוזיליה, ומגישים.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

שימו לב: יש להקפיד על הכנסת הדגים לתנור חם מאוד, על מנת לצור אפקט של צלייה ולא לייבש את הפילטים שעוד יספגו את השמן הנוסף.

פילה סלמון עם סירופ מייפל ועירית

המצרכים:

4 פרוסות דג סלמון במשקל 180 גר'

מלח, פלפל

למרינדה -

3 שיני שום כתושות

1/4 כוס שמן זית

3 כפות סירופ מייפל איכותי

1 כף רוטב סויה

1 לימון, סחוט

להגשה -

1/2 כוס עירית, קצוצה

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

אופן ההכנה:

  1. מתבלים את הפילטים במלח ופלפל.
  2. מכינים את המרינדה - מערבבים את כל המרכיבים בקערה, ומשרים בפנים את הדגים במשך 20 דקות עד לספיגת טעמים.
  3. מחממים את המנגל או את התנור לחום מקסימלי, וצולים את הדגים במשך כ-3-4 דקות מכל צד על המנגל או כ-7-8 דקות בתנור.
  4. לפני ההגשה, מברישים את הדגים במרינדה, מפזרים מעל עירית קצוצה ומגישים.

  

"אלבונדיגס" מדג בורי בסלסה ורדה 

המצרכים:

לקציצות -

1/2 ק"ג פילה מדג בורי, ללא עור ועצמות

1/4 כוס סודה

1 מצה אחת

1 חלבון ביצה

1 בצל, קצוץ דק

5 כפות פטרוזיליה, קצוצה

2 כפות שמן זית + 2 כפות שמן לטיגון הקציצות

1/2 כפית כמון טחון

קצת פפריקה חריפה

2 כפות צנוברים קלויים

מלח, פלפל

לרוטב -

4 כפות שמן זית

1 כף קמח תפוח אדמה מעורבב עם מעט מים קרים

1 שן שום כתושה

6 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 כוס ציר דגים (עשוי מעצמות הדג וירקות שורש)

1 כוס יין לבן יבש

פלפל ירוק חריף, קצוץ (לפי הטעם)

מלח, פלפל

לקישוט -

חופן עלי פטרוזיליה יפים

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את ה"אלבונדיגס" - שוברים את המצה לחתיכות קטנות, מרטיבים היטב עם מי הסודה וסוחטים היטב. טוחנים את הדג, מערבבים בקערה יחד עם שאר המרכיבים, טועמים ומתבלים במידת הצורך. מעבירים למקרר לשעה לפחות, ומגלגלים לכדורים.
  2. מכינים את הרוטב - בסיר קטן מחממים 4 כפות שמן זית, ומאדים את השום עם הפלפל הירוק. יוצקים לקערה את היין ואת ציר הדגים, ומביאים לרתיחה. מוסיפים את קמח תפוחי האדמה, ומערבבים להסמכה. מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים היטב ומתבלים עם מלח ופלפל.
  3. מטגנים את הקציצות במחבט עם שמן זית בשני הצדדים, בהתחלה בחום גבוה על מנת שלא ידבקו, ואחר כך מנמיכים את האש.
  4. הגשה - יוצקים את הרוטב על הצלחת, ומסדרים מעל את הקציצות. מקשטים עם עלי פטרוזיליה ומגישים.

 

טיפ: אפשר לטגן את הקציצות מראש מעט זמן משני הצדדים, ולאחר מכן להכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות בין 3 ל-4 דקות.

 

המתכונים באדיבות השף ויקטור גלוגר, מסעדת "קלואליס"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
פילה דג דניס בסגנון ספרדי
צילום: ירון ברנר
מומלצים