שתף קטע נבחר

היועמ"ש על פשרת התאגיד: "חוקית, אך לא מהווה הכשר במישור הציבורי"

אביחי מנדלבליט שיגר מכתב תגובה לבקשת ח"כ נחמיאס-ורבין לפסול את עצמו מעיסוק בנושא התאגיד לאחר הפשרה שסיכמו נתניהו וכחלון והוא אישר אותה. "קביעת היועמ"ש מוגבלת לשדה המשפטי בלבד ואין משמעה מתן הכשר ביחס לטיב ההחלטה או ביחס לנכונותה במישור הציבורי"

 

היועמ"ש מנדלבליט בין נתניהו לכחלון (צילום: מארק ישראל סלם, אלכס קולומויסקי, עמית שאבי) (צילום: מארק ישראל סלם, אלכס קולומויסקי, עמית שאבי)
היועמ"ש מנדלבליט בין נתניהו לכחלון(צילום: מארק ישראל סלם, אלכס קולומויסקי, עמית שאבי)

היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט קובע כי כל ההחלטות שקיבל בעניין תאגיד השידור הציבורי לא משקפות "הכשר ערכי" ביחס לטיב ההחלטות שקיבלו ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר משה כחלון בנוגע לפשרה שהושגה בין השניים בנושא התאגיד.

 

במכתב שפרסם אתמול (ב') עוזרו הבכיר של מנדלבליט, עו"ד גיל לימון, המוען לח"כ איילת נחמיאס-ורבין (המחנה הציוני) שביקשה שהוא יפסול את עצמו מעיסוק בנושא כותב לימון כי כשהמתווה גובש הנחה מנדלבליט את הדרג המקצועי והמדיני מה מתחם החוק וההגבלות המשפטיות שבגדרן הוא יכול לקבל את ההחלטות.

 

במכתב מובהר כי מנדלבליט חיווה את דעתו באשר לקשיים המשפטיים, אך הבהיר שאין מניעה משפטית לקבל את המתווה שהושג. עם זאת, לימון הבהיר בשמו של היועמ"ש כי "קביעה מעין זו של היועץ המשפטי לממשלה (בהקשר לפשרת התאגיד – ט"צ) מוגבלת לשדה המשפטי בלבד ואין משמעה מתן הכשר ביחס לטיב ההחלטה או ביחס לנכונותה במישור הציבורי".

 

 

היועץ אומר לראשונה כי הסביר לדרג המחליט כי ההצעה לביטול המוחלט של השידור הציבורי בטלויזיה אינה חוקתית. כך הסביר לגבי חקיקה אפשרית של חוק הפיקוח על השידור הציבורי (חוק ברית המועצות) וכך גם לגבי ההצעה להחליף את מנהלי התאגיד . "לאור כל זאת, כל המרכיבים האמורים לא אומצו ונותרו מחוץ למתווה שגובש", נכתב במכתב.

 

לדבריו, היועץ הבהיר מהם התנאים המתחייבים לשם גיבוש המתווה ובראשם שמירה על עצמאות גוף החדשות הציבורי - שיהיה עצמאי, יפנה לכל אזרחי המדינה , ישקף ויתעד את מדינת ישראל וערכיה ויתן ביטוי שיוויוני למגוון הדעות בישראל.

 

הוא הבהיר כי על התאגיד לספק תוכן חדשותי, מקצועי, הגון, אחראי עצמאי, ביקורתי, נטול פניות ואמין. כן הוא עמד על הקמת מועצה עצמאית בלתי תלויה ואחראית. היועץ מבהיר כי החלטותיו התקבלו לאחר התייעצות עם כל הדרג המקצועי הרלוונטי במשרדו ולאחר סיעור מוחות שכלל גם עמדות שונות, ואז קיבל את ההחלטות.

 

ביום חמישי שעבר סיכמו נתניהו וכחלון על סגירת חטיבת החדשות של התאגיד. לפי ההסכם, חטיבת החדשות של רשות השידור, שנמצאת כיום בפירוק, היא שתמשיך לפעול ולשדר חדשות עד להקמת חטיבת חדשות חדשה.

 

בעקבות המתווה הגיש השבוע ארגון העיתונאים עתירה לבג"ץ נגד נתניהו, כחלון, ממלא מקום שר התקשורת צחי הנגבי, היועמ"ש מנדלבליט ומשרד התקשורת. בעתירה נכתב כי "בהתנהלותם של המשיבים, אשר פעולתם – הכוללת מעורבות במינוי בכירים ועובדים אחרים בתאגיד, בהמשך דחייה בלתי סבירה של מועד תחילתו של התאגיד ובשינוי זהות העובדים בתאגיד – היא פעילות אסורה הנוגדת את הוראות החוק ואת תכליתו ואף מנוגדת לעקרונות יסוד של הדמוקרטיה הישראלית".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יריב כץ
אביחי מנדלבליט
צילום: יריב כץ
מומלצים