שתף קטע נבחר

גרסת רוסיה: מטוסי סוריה הפציצו מאגר כימי של המורדים

רוסיה מתיישרת עם עמדת משטר אסד בסיפור המתקפה הכימית הקטלנית: משרד ההגנה במוסקבה מסר שמטוסי קרב סוריים השמידו מפעל תחמושת של המורדים באידליב שהכיל נשק כימי וחומרים רעילים

 

 

אז מי ביצע את המתקפה הכימית באידליב? תלוי את מי שואלים: הקהילה הבינלאומית מאשימה אותו בטבח כימי, אולם משטרו של בשאר אסד מכחיש כל קשר לאירוע הקטלני שבו נהרגו יותר ממאה בני אדם, בהם ילדים רבים. והיום (יום ד') מקבל הנשיא הסורי חיזוק מבעלת הברית הקרובה במוסקבה שמתיישרת לפי גרסתו. משרד ההגנה הרוסי טוען כי מטוסי קרב סוריים תקפו והשמידו מפעל תחמושת ומאגר כימי של המורדים בעיירה ח'אן שייחון - ולא השתמשו בעצמם בנשק כימי.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

לפי משרד ההגנה הרוסי, התסמינים שהופיעו אצל קורבנות התקיפה בח'אן שייחון, שבה נפצעו כ-400 בני אדם, תואמים את אותם תסמינים שמהם סבלו קורבנות של תקיפה קודמת של המורדים תוך שימוש בנשק כימי. דובר משרד ההגנה הרוסי איגור קונאשנקוב מסר שהמפעל של המורדים שימש לייצור ולאחסון פגזים שהכילו גז רעיל. הוא הוסיף שהפגזים נועדו למשלוח לעיראק ושכבר נעשה שימוש בפגזים דומים שכבר נשלחו למדינה.  

 

 

עשרות ילדים בהרוגים. טיפול בפצוע סורי באידליב (צילום: EPA) (צילום: EPA)
עשרות ילדים בהרוגים. טיפול בפצוע סורי באידליב(צילום: EPA)

ארצות הברית האשימה את משטרו של אסד במתקפה הכימית בח'אן שייחון, וכך גם מדינות נוספות במערב, בהן בריטניה וצרפת. אלא שברוסיה לא ממהרים, כאמור, לצאת נגד בעלת הברית הקרובה מדמשק.

 

"התסמינים שמהם סובלים הקורבנות - כמו בתקיפת המורדים ב-2016"

"לפי נתוני המטה לבקרה של המרחב האווירי הסורי, אתמול בין 11.30 ל-12.30 שעון מקומי ביצע חיל האוויר הסורי תקיפה באזור ח'אן-שייחון על מחסן לייצור ואחסון נשק גדול של הטרוריסטים. במחסן נמצאת המעבדה לייצור פגזים עם חומרים רעילים. הנשק הכימי מהמחסן הזה מועבר על ידי הטרוריסטים לשטח עיראק. כמו כן, נעשה בו שימוש בעיר חלב הסורית, מסר דובר משרד ההגנה הרוסי שהודעה מוקלטת שעלתה ביוטיוב. "התסמינים שמהם סובלים הנפגעים מהתקיפה אתמול זהים לאלה שהיו לנפגעים בחלב בשנה שעברה כשמומחים רוסיים אספו ממצאים שמוכיחים כי הטרוריסטים השתמשו בנשק כימי", מסר קונאשנקוב".

  

העיתון "א-ראי אל-יום" היוצא לאור בלונדון ציטט גורמים בצבא סוריה שטוענים כי המתקפה הכימית שיוחסה למשטר הסורי בח'אן שייחון היא למעשה פיצוץ של מפעל (של המורדים) להכנת טילים המכילים גזים רעילים. כתוצאה מאותו פיצוץ נהרגו ונפצעו העובדים באותו מפעל ואזרחים שהיו קרובים אליו, כולל ילדים מדליפת החומרים הרעילים.

 

המורדים הסורים טוענים שמשטרו של אסד אחראי למתקפה הכימית באידליב, אך בצבא הסורי דחו את הטענות ואמרו שמדובר בתעמולה של המורדים. במשרד החוץ הסורי טענו שהמורדים נוהגים להמציא אירועים וכך עשו גם במקרה של התקיפה באידליב. "אנו מכחישים לחלוטין את השימוש היום בכל חומר כימי או רעיל בח'אן שייחון, והצבא לא השתמש ולא ישתמש בשום מקום ובשום זמן, ולא השתמש בעבר ולא ישתמש בהם בעתיד", נמסר בהודעת הצבא הסורי.

 

 (צילום: MCT) (צילום: MCT)
(צילום: MCT)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

ארגון "המעקב הסורי אחר זכויות אדם" שמושבו בלונדון טוען כי מספר ההרוגים באידליב קטן יותר ממה שדווח בכלי התקשורת השונים ועומד על 72, בהם 20 ילדים. "בין הקורבנות יש 17 נשים ומספר ההרוגים עשוי לעלות משום שיש אנשים נעדרים", מסר הארגון הסורי שעבודת המעקב שלו על מלחמת האזרחים העקובה מדם מבוססת בעיקר על עדויות של אנשים מהשטח. ארגון "המעקב הסורי אחר זכויות אדם" דיווח גם שהיום תקפו מטוסי קרב בח'אן שייחון, בסמוך למקום שבו נהרגו עשרות בני אדם יום קודם לכן. לפי שעה לא ברור אם התקיפה בוצעה על ידי סוריה או רוסיה, אולם לפי הארגון הסורי מדובר ככל הנראה במטוסי משטרו של אסד.

 

לפי הדיווחים בסוריה אחד מבתי החולים שאליו פונו הנפגעים הופצץ. פעיל סורי ששוחח עם ynet סיפר כי לאור המחסור בבתי חולים באזור מקבלים הנפגעים טיפול על הרצפה ועל הדשא. "רוב ההרוגים הם ילדים. אישה אחת נהרגה כשהיינו שם", אמר. בהמשך סיפר כי בעמדות הטיפול הרפואי יש רק מים, בניסיון להיפטר מהגז: "ראיתי את אחד הרופאים בוכה ואומר שהם לא מסוגלים לטפל בנפגעים ושאין להם כלום חוץ מעזרה ראשונה, בלוני חמצן ומים".

 

החשד הוא שמדובר במתקפה הכימית הקשה ביותר של משטר אסד מאז ההסכם על פירוק סוריה מנשק כימי ב-2013. גם אחרי ההסכם, נזכיר, המשיך אסד לכאורה לבצע מתקפות כימיות נגד אזורים בשליטת המורדים, בין השאר באמצעות שימוש בגז חרדל ובגז כלור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
ילדים רבים איבדו את חייהם
צילום: EPA
מומלצים