שתף קטע נבחר

לא רק המעסיק: השאלות שצריכים לשאול בראיון עבודה

ראיון עבודה לא חייב להיות מונולוג חד צדדי. גם המרואיין יכול לשאול שאלות על מנת לקבל את התמונה המלאה והנכונה ביותר אודות המשרה המבוקשת. אז אילו שאלות כדאי לשאול ואילו עדיף שלא? מדריך

***בשיתוף AllJobs***

 

ברוב המקרים, ראיון עבודה הוא סיטואציה די קבועה, בה המראיין שואל את השאלות, והמועמדים למשרה צריכים לספק את התשובות. על אף שהמעסיק הוא שזימן אותנו לראיון וקובע אילו שאלות ישאלו במהלכו, יש בהחלט מקום שהמרואיינים ישאלו את השאלות שמעניינות אותם. אחרי הכל, המעסיק מבין כי גם לעובד עצמו יש תהיות משלו והוא בוחן את המקום החדש בדיוק כמו שהמקום בוחן אותו.

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה

 

אך רגע לפני שמחליטים לשאול את השאלות, חשוב לזכור שלושה דברים:

לשאול שאלות על אופי התפקיד

ראיון עבודה הוא שלב היכרות התחלתי במערכת היחסים שלכם עם מקום העבודה והמראיין. לכן חשוב לשאול רק שאלות הנוגעות לאופי התפקיד, ולא לרדת בשלב כל כך ראשוני לרזולוציות ובירורים העוסקים בנושאים כמו שכר והטבות.

 

לאחר שתוכיחו את עצמכם ותתקבלו לתפקיד, העמדה שלכם תהיה הרבה יותר טובה. במילים אחרות: שאלות על תחומי האחריות של התפקיד - כן; שאלות על שווי המתנות לחג - לא.

 

לא לראיין את המראיין

לאנשים דומיננטיים יש נטייה "לקחת את המושכות" ולהפליג בדיבורים, במיוחד אם זה שמולם נותן להם פתח לכך. אך יש לזכור שבראיון עבודה, גם כזה שמיועד לתפקיד ניהולי, אתם קודם כל מרואיינים. לכן, גם אם יש לכם המון שאלות, תבחרו רק את אלו הקריטיות ביותר, והקפידו לשאול אותן באופן שמכבד את המראיין והארגון.

 

הדרך היא הקובעת

גם כששואלים שאלה, אפשר לעשות את זה בכמה צורות. כלל הברזל הוא לשאול את מה שמעניין אתכם בנעימות ובסקרנות, ולהיזהר מלשדר ביקורת. הדרך הטובה ביותר היא לבחון את שפת הגוף של זה שמולנו, ואם מרגישים שהוא עצבני או חסר סבלנות - פשוט להרפות.

 

בסיטואציה הנוכחית המועמד הוא זה שעומד למבחן ולבדיקה, ואסור לשכוח את זה. החדשות הטובות הן שלאחר שמתקבלים לתפקיד אפשר לשנות מה שתמצאו לנכון בתחום האחריות שלכם.

 

 (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
(צילום: Gettyimages)

עבודת הכנה טובה תעזור ליצירת רושם חיובי

אנחנו ממליצים שלהגיע לראיון עבודה לאחר הכנה מוקדמת. גם את השאלות שלכם כדאי להכין מראש, כחלק מאותה ההכנה. ואיך יודעים מה מותר לשאול? העיקרון המנחה הוא להיצמד אל דברים שמעניין אתכם לגבי התפקיד אליו אתם ניגשים. למשל, האם העבודה היא בצוות או לבד, מה אופי העבודה,  האם יש צפי לסיום תהליך הגיוס ועוד.

 

רוב הסיכויים שעל חלק גדול מהשאלות תקבלו מענה כבר במהלך הריאיון. ברוב הפעמים, לקראת סופו, המראיין ישאל את המועמד אם יש לו שאלות נוספות לגבי המשרה.

אם אתם רואים שהראיון הסתיים ולא נתנו לכם את המקום לשאלות - אפשר לבקש בנימוס.

 

הרבה ממחפשי עבודה "נתקעים" ולא כל כך יודעים מה לשאול ואיך לנצל את ההזדמנות שניתנה להם. אבל אם עושים עבודת הכנה טובה, ומציגים את השאלות הנכונות - מקבלים נקודות זכות אצל המראיין ומצטיירים כמועמדים יוזמים עם רצון ללמוד ומוטיבציה.

 

הכותבת היא מנהלת התוכן והמחקר של AllJobs

 

***הכתבה מוגשת בשיתוף AllJobs***

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים