שתף קטע נבחר

מיליונים בחשבונות הצעיר הישראלי שאיים על מוסדות יהודיים

חוקרי סייבר של המשטרה מצאו סכומי ביטקוין אדירים בחשבון האינטרנטי של הצעיר מאשקלון. על פי החשד, הוא סחר בדארקנט בדרכונים ורישיונות מזויפים. במשטרה בודקים אם קיבל תמורה כספית על האיומים שפיזר ברחבי העולם: "עדיין מנסים להבין מי שילם לו ועבור מה"

 

החשוד בבית המשפט (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
החשוד בבית המשפט(צילום: מוטי קמחי)
 

הצעיר מאשקלון שנעצר אחרי שגרם בהלה בארץ ובעולם באמצעות התראות לפיגועים, חשוד גם בסחר בדרכונים ורישיונות נהיגה מזויפים באמצעות רשת האינטרנט המחתרתית (דארקנט). לאחרונה מצאו חוקרי הסייבר של יחידת להב 433 בחשבון האינטרנטי שלו מיליוני מטבעות "ביטקוין", שהם למעשה שווי כסף, ונבדק החשד אם קיבל אותם מגופים שונים בתמורה להודעות השווא שמסר.

 

"הוא עשה מיליונים", אמרו היום (ה') גורמים במשטרה המעורים בפרשה. "אנחנו עדיין מנסים לבדוק מי שילם לו ועבור מה".

 

החשוד, המחזיק גם באזרחות אמריקנית, נעצר לפני כשבועיים בחשד שהיה אחראי בחודשים האחרונים לרבים מאיומי השווא על פיגועים במוסדות יהודיים בארה"ב ובעולם. המעצר התבצע בשיתוף פעולה עם ה-FBI, והוא חשוד בפרסום ידיעות הגורמות בהלה, חדירה למחשב כדי לעבור עבירה, העברת מידע כוזב במחשב, איומים, התחזות לאדם אחר במטרה להונות, סחיטה באיומים, מטרד לציבור ועוד.

 

 

החשוד ביום מעצרו (צילום: AFP) (צילום: AFP)
החשוד ביום מעצרו(צילום: AFP)

מדובר במאות אירועים של איומים על קניונים, חברות תעופה ומגוון רחב של מוסדות - כולל בתי ספר בישראל.

 

מאז ינואר התקבלו יותר מ-120 איומים על מרכזים של הקהילה היהודית בארה"ב, שבהם נטען כי במקום הוטמנה פצצה. בעקבות זה נאלצו כל יושבי המוסדות האלה להתפנות. בארה"ב דווח כבר בסוף פברואר כי יש חשד שחלק משיחות האיום שהתקבלו הגיעו ממדינות מעבר לים, אבל האפשרות שהן נעשו דווקא מישראל לא הוזכרה.

 

אחרי המעצר סיפר דובר המשטרה לתקשורת הבינלאומית, מיקי רוזנפלד, שבמהלך השיחות שקיים החשוד עם המרכזים היהודיים הוא השתמש בשיטות הסוואה מתוחכמות: "הוא לא עשה שימוש בקווי טלפון רגילים, אלא בכמה מערכות ממוחשבות על מנת שלא ניתן יהיה לאתרו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
החשוד בבית המשפט
צילום: מוטי קמחי
מומלצים