שתף קטע נבחר

עוגת שוקולד כשרה לפסח

עוגת שוקולד ללא קמח עם ארומת תפוזים במרקם קליל: גם אתם יכולים לחגוג על עוגה מושחתת בפסח. ואל תשכחו את הקצפת והתותים

עוגת שוקולד עשירה

המצרכים (12־10 מנות):

225 גר' חמאה, חתוכה לקוביות

200 גר' שוקולד מריר (משובח), קצוץ

100 גר' (3/4 כוס) קמח אורז (לא דביק, או קמח תפו"א)

1/2 1 כפיות אבקת אפייה

2 כפות (16 גר') אבקת קקאו

1/3 כפית מלח

5 ביצים

175 גר' (3/4 כוס) סוכר

קליפה מגוררת מ־1 תפוז

1 כפית תמצית וניל

לקצפת בטעם קרם פרש -

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

3 כפות שמנת חמוצה

3־2 כפות אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל

הכלים -

תבנית בקוטר 24 ס"מ, משומנת ומרופדת בנייר אפייה

 (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
(צילום: צביקה טישלר)
 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל־160 מעלות. ממיסים את החמאה עם השוקולד בקערת מתכת מעל לסיר עם אדים (בן מארי). מניחים לצינון בצד.
  2. מנפים ביחד את קמח האורז, אבקת האפייה, אבקת הקקאו והמלח לקערה גדולה.
  3. בקערת מיקסר מקציפים את הביצים עם הסוכר בעזרת מקצף במהירות בינונית־גבוהה, במשך כ־3 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה וקלילה. מוסיפים את גרידת התפוז והווניל ומערבבים. מקפלים פנימה את השוקולד המומס ב־4 פעמים. לבסוף מקפלים פנימה את תערובת החומרים היבשים, רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מעבירים לתבנית ואופים כ־40 דקות, עד שקיסם שמחדירים פנימה יוצא יבש. מצננים בתבנית 15 דקות מעל לרשת צינון.
  5. מעבירים סכין קטנה מסביב לשוליים והופכים מעל לרשת צינון אחרת (או צלחת הגשה) מרופדת בעיגול נייר אפייה (למניעת הדבקה), ומיד הופכים שוב על הרשת ומצננים צינון מלא.
  6. בקערת מיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עם השמנת החמוצה עד לקבלת קצפת יציבה ורכה. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר והווניל, ומקציפים לקצפת יציבה וגמישה.
  7. להגשה: בוזקים אבקת קקאו מעל ומגישים עם קצפת־קרם פרש ותותים בצד.

 

צפו - כך תכינו עוגת שוקולד ללא קמח:

 

הכתבה פורסמה במוסף "זמנים מודרנים" מבית "ידיעות אחרונות"

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר
מושחטת. עוגת שוקולד כשרה לפסח
צילום: צביקה טישלר
מומלצים