שתף קטע נבחר

נעילה יציבה בוול סטריט אחרי תקיפת ארה"ב בסוריה ודוח התעסוקה המאכזב למרס

דאו ג'ונס ונאסד"ק ננעלו ללא שינוי, S&P 500 ירד ב-0.1%; ברקע למסחר בשווקים בעולם - דוח התעסוקה המאכזב לחודש מרס, התקיפה האמריקנית בסוריה ופיגוע הדריסה בשבדיה. הנפט עלה ב-1% ונקבע מעל 52 דולר לחבית

המדדים המובילים בוול סטריט ננעלו היום (ו') סביב רמות הפתיחה. דאו ג'ונס ונאסד"ק ננעלו כמעט ללא שינווי ומדד S&P 500 ירד ב-0.1%.

 

נעילה מעורבת נרשמה הערב (ו') בבורסות אירופה. מדד פוטסי הבריטי עלה ב-0.6%, מדד קאק הצרפתי הוסיף לערכו 0.3% ומדד דאקס הגרמני נחלש ב-0.1%.

 

חשד לפיגוע בבירת שבדיה: משאית דרסה עוברי אורח ברחוב הקניות המרכזי ביותר בשטוקהולם ואז התנגשה בחנות כלבו. לפחות שניים נהרגו, עוד רבים נפצעו. רה"מ: לפי כל הסימנים - זו התקפה מכוונת. עדי ראייה: "המשאית הגיעה משום-מקום ודהרה באזור להולכי רגל בלבד. ברחנו הכי מהר שיכולנו. היה כאוס מוחלט"

 

 

מניות מרכזיות

רשות ההגבלים העסקיים באירופה אישרה היום (ו') לחברת פוקס המאה ה-21 שבבעלות רופרט מרדוק לרכוש 61% ממניות חברת הטלוויזיה הבריטית סקיי שלא בבעלותה, תמורת 14.3 מיליארד דולר. השלמת העסקה מותנית כעת במתן אור ירוק מצד הרשויות בבריטניה.

 

רשת מסעדות המזון המהיר KFC של חברת Yum Brands הציבורית הודיעה כי תפסיק להשתמש בעוף שגדל תוך שימוש באנטיביוטיקה בצורה לא ממוקדת (מתן אנטיביוטיקה ללא קשר למצב הבריאותי של התרנגולת) עד סוף 2018.

 

הרשת מפעילה כיום 4,200 מסעדות בארה"ב. הצעד של KFC מצטרף להתחייבויות דומות של רשתות ענק כמו מקדונלד'ס, צ'יפוטלה, ברגר קינג ונוספות - שמנסות לשפר את הערכים התזונתיים של המזון שהן מגישות.

  

מניית חברת התרופות מרק קיבלה מכתב מה-FDA, בו נמסר לחברה כי הטיפול של החברה באמצעות החומר Sitagliptin לסכרת לא יאושר במתכונתו הנוכחית. החברה מסרה כי היא לומדת את החלטת ה-FDA.

  

ברקע למסחר

במהלך מתקפה אמריקנית בסוריה אמש נורו עשרות טילי טומהוק על מטרות צבאיות במדינה. לפי דיווח באתר מרקטווץ, עלותו של טיל שיוט מסוג טומהוק שמייצרת חברת רייט'ון עומדת על 1 עד 1.4 מיליון דולר. בתקיפה בסוריה נורו 59 טילי שיוט כך שהעלות הכוללת של הטילים שנורו עומדת על כ-70 מיליון דולר.

 

 

מחיר הנפט מסוג WTI עלה היום בבורסת הסחורות של ניו יורק ב-1%. החוזים למסירה בחודש מאי נקבעו על 52.24 דולר לחבית.

 

המלאי הסיטונאי בארה"ב עלה ב-0.4% בפברואר, והתאושש מהירידה שנרשמה בתחילת 2017 - כך נמסר מהממשל האמריקני.

 

כלכלן הראשי בבנק האירופי המרכזי (ECB), פיטר פראט, אמר היום ל-CNBC כי עדיין מוקדם מדי לדון בהפחתת היקף רכישות האג"ח של הבנק האירופי. פראט נשאל האם סביר שנראה השנה שינוי במדיניות רכישות האג"ח של הבנק - ואמר כי כל עוד אין שינוי ברור במדדים הכלכליים המרכזיים של מדינות האיחוד, כמו למשל התגברות קצב האינפלציה.

 

השאלה האם לשנות מדיניות כלל לא עולה על הפרק. בכך צפוי לשמור הבנק האירופי על מדיניות הפוכה לעומת הפד בארה"ב. בעוד הפד החל במתווה של הידוק מדיניות מוניטרית והעלאת ריבית, בבנק האירופי ממשיכים במדיניות של הרחבה - וסיוע אגרסיבי לשווקים הפיננסיים.

 

שרי האוצר של גוש האירו קרובים להסכם חדש עם יוון על ביצוע רפורמות שיאפשרו העברת כספי חילוץ וימנעו פגיעה נוספת בכלכלה היוונית המקרטעת. נשיא האירוגרופ, ירון דיסלבלום ההולנדי, אמר כי האווירה בפגישה בוולטה, בירת מלטה, היא חיובית.

 

"החדשות הטובות הן שהגענו לתוצאות, אך קודם אעדכן את השרים", אמר דיסלבלום לכתבים בכניסה לדיונים. בשבוע האחרון דילג דיסלבלום בין ברלין ובריסל בניסיון למצוא פשרה בין האיחוד האירופי, קרן המטבע הבינלאומית וממשלת יוון. בעקבות המחלוקות, הוקפאה העברת התשלומים ליוון מחבילת החילוץ בגובה 86 מיליארד אירו, עליה הוסכם ביולי 2015. המחלוקת העיקרית נוגעת לסירובה של יוון להתחייב לרפורמות נוספות מעבר למה שהוסכם בחבילת החילוץ הנוכחית, שמסתיימת ב-2018.

  

אם הכסף לא יועבר, יוון לא תוכל לשלם חובות בגובה 7 מיליארד אירו, שמועד פירעונם הוא בקיץ. לפי הדיווחים, יוון הסכימה בסופו של דבר לבצע רפורמות נוספות, כולל הפחתת הפמנסיות ב-2019 והעלאת מסים ב-2020, זאת על אף התנגדות ציבורית עזה.

 

נתונים מאכזבים בדו"ח התעסוקה: השוק האמריקני ייצר בחודש מרס 98 אלף משרות בלבד, לעומת צפי ל-185 אלף משרות. במקביל, שיעור האבטלה בארה"ב ירד ל-4.5% לעומת 4.7% בחודש הקודם - שפל של עשור.

 

הייצור התעשייתי בבריטניה הפתיע לרעה - ירד ב-0.7% בחודש פברואר, לעומת צפי לעלייה של 0.2%. בחודש ינואר הראה הנתון ירידה של 0.3%. הגירעון המסחרי בממלכה המאוחדת עמד על 12.46 מיליארד ליש"ט לעומת צפי של 10.9 מיליארד ליש"ט וגירעון של 11.97 מיליארד ליש"ט בחודש ינואר. בנוסף, תפוקת ענף הבנייה ירדה ב-1.7% בפברואר לעומת צפי לעלייה של 0.1%, ובהשוואה לירידה של 0.4% בחודש ינואר.

 

נתוני מאקרו מעורבים באירופה: הייצור התעשייתי בגרמניה עלה ב-2.2% בחודש פברואר, הרבה מעלה התחזיות לירידה של 0.1%. בחודש ינואר עלה המדד ב-2.2%. בצרפת ירד הייצור התעשייתי ב-1.6%, כאשר האנליסטים ציפו לעלייה של 0.5%. בחודש ינואר ירד הייצור ב-0.2%.

 

בתוך כך צפוי היום כינוס של שרי האוצר של גוש האירו, כשנושא הדיון המרכזי צפוי להיות המשך החילוץ ליוון.

 

בתוך כך המסחר באסיה התנהל במגמה מעורבת, כשהמשקיעים ממתינים לתוצאות פסגת נשיאי ארה"ב וסין, דונאלד טראמפ ושי ג'ינפינג, שהחלה אתמול (יום ה') בפלורידה ותימשך גם היום. שווקים אלה הגיבו בירידות על הידיעות בדבר התקיפה האמריקנית, אך בהמשך התייצבו. ניקיי עולה ב-0.7%, שנגחאי - ב-0.3%, האנג סנג יורד ב-0.6% וקוספי - ב-0.1%.

 

הבנק המרכזי של הודו השאיר את הריבית על רמה של 6.25%, אך העלה את הריבית על הפקדונות ב-0.25% ל-6%.


פורסם לראשונה 07/04/2017 08:48

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים