שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    עראייס כשר לפסח
    המנה שכבשה את תפריטי המסעדות בשנה האחרונה בגרסה הכשרה לפסח: עראייס - בשר טחון בתוך בצק מדומה העשוי מקמח מצה ומצות

    בימוי ועריכה: בן שפייר, צילום: ירון ברנר, ניהול פרוייקט: מור אברהמי

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

     (    )

    עראייס כשר לפסח

    מצרכים (ל-6 מנות):

     

    לבצק מדומה -

    1 כוס קמח מצה

    1/2 1 כוס שברי מצה שבורים ביד

    2 ביצים

    2 כפות שמן זית

    2 כפות שמן לטיגון

    1 כפית מלח דק

    3/4 כוס מים קרים

    1 כפית פלפל שחור גרוס

    למילוי -

    350 גר' בשר טחון טרי 30% שומן (אפשר גם טלה)

    1 כפית מלח דק

    1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    1 בצל לבן, קצוץ

    1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ

    1/2 כפית בהרט (אופציונאלי)

    כלים -

    מחבת נון-סטיק מאיכות טובה וללא שריטות

    מרית פלסטיק

     

    אופן ההכנה:

    1. למילוי - מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה, ולשים אותם במשך 2 דקות. קורצים כדורים במשקל של 60 גרם בערך כל כדור. מניחים על תבנית אפייה או על מגש משומן.
    2. לבצק - מערבבים היטב את כל חומרי הבצק המדומה עד לקבלת מרקם גמיש. אם יש צורך מוסיפים טיפה מים או קמח מצה, הראשון מדלל את המסה והשני
    3. מהדק אותה.
    4. להרכבה - בדיוק כמו בעשיית קובה- קורצים חלק מן הבצק ובעזרת ידיים רטובות יוצרים עיגול. מניחים כדור בשר במרכז העיגול וחותמים בעזרת השוליים או בעזרת עוד בצק. מתקנים בעזרת האצבעות עד ליצירת צורה עגולה ומניחים בצד.
    5. מחממים מחבת נון-סטיק רחבה על להבה בינונית. מוסיפים כף שמן זית. מניחים בעדינות את הכדורים המוכנים ומחכים לצליל עדין של טיגון.
    6. לוחצים בעדינות את הכדורים בעזרת המרית על מנת לשטח אותם טיפה ולעזור לשומן שבהם להתפרק.
    7. מנמיכים את הלהבה ומטגנים במשך 4-5 דקות.
    8. הופכים את הכדורים בעזרת המרית, מוסיפים עוד כף שמן זית, משטחים בעדינות את הכדורים וממשיכים לטגן על להבה נמוכה במשך 4-5 דקות, עד שהקציצות מושחמות ויפות.

     

    שף יהונתן בורוביץ'  (צילום: ירון ברנר)
    שף יהונתן בורוביץ' (צילום: ירון ברנר)

    דבר השף:  את המתכון הבא למדתי ממורי ורבי בענייני בשר, יניב בר-נור, שסבתו עליזה ז"ל, ספרדייה טהורה, הייתה מכינה לחג הפסח. במטבח הספרדי הטהור הקציצות הללו מכונות "מאעינס", ואנחנו ברוח הזמן והתקופה שינינו אותן והפכנו אותן למנה שכבשה בשנה האחרונה בסערה את תפריטי המסעדות - העראייס.

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "עראייס כשר לפסח"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים