שתף קטע נבחר

"הומואים 'נעלמים' מרחובות צ'צ'ניה - ונשלחים למחנות"

כשבוע וחצי לאחר שדווח כי כ-100 גברים הומואים נעלמו בצ'צניה וקיים חשש לחייהם, עיתון אופוזיציה רוסי מדווח כי עשרות מוחזקים בתת-תנאים במחנות וחווים התעללות מחרידה. "מחשמלים ומכים אותם", דווח מפי אלו שנמלטו

 

 

 

נשיא צ'צ'ניה רמזן קדירוב (צילום: AP) (צילום: AP)
נשיא צ'צ'ניה רמזן קדירוב(צילום: AP)
 

בתחילת החודש התפרסמו דיווחים מטרידים לפיהם עשרות רבים של גברים הומואים בצ'צ'ניה נעלמו מהרחובות ואולי אף הוצאו להורג בעקבות נטייתם המינית, וכעת מתווסף לכך דיווח קשה נוסף: פעילי זכויות אדם טוענים כי הגברים שנעלמו למעשה נשלחים ל"מחנות מיוחדים" בחבל הארץ המוסלמי השייך לרוסיה, ושם הם נתונים להתעללות קשה ולאלימות, שבכמה מקרים גם הסתיימו במוות.

 

לפני כשבוע וחצי דווח בעיתון האופוזיציה הרוסי הגדול "נובאיה גאזטה" כי יותר מ-100 גברים – בני 16 עד 50 – נעלמו בתוך ימים ספורים מרחובות צ'צ'ניה. בקורבנות שני כתבי טלוויזיה, מלצר וכתב בן 16. "בצ'צ'ניה, ניתנה הוראה ל'טיפול מניעתי' ובין היתר זה נעשה באמצעות רציחות", נכתב בדיווח, שלפיו יש ראיות לכך שלפחות שלושה מבין אלו שנעלמו נרצחו.

 (צילום: getty images) (צילום: getty images)
(צילום: getty images)

 

 

דוברו של נשיא צ'צ'ניה רמזן קדירוב, אלבי קרימוב, הכחיש את הדיווחים בתחילת החודש בדרך תמוהה מאוד – הוא טען שאין הומואים בצ'צ'ניה, ושטוב שכך: "אלה שקרים מוחלטים. אי אפשר לעצור או לדכא אנשים מסוג שפשוט לא קיים בצ'צ'ניה. לו היו אנשים כאלה בצ'צ'ניה, רשויות אכיפת החוק לא היו צריכות לדאוג בנוגע להם מפני שבני משפחתם היו שולחים אותם למקום שממנו הם לא היו חוזרים לעולם".

 

לפי הדיווחים החדשים בנובאיה גאזטה, גברים הומואים בצ'צ'ניה ככל הנראה מוחזקים ב"מחנות" בעיירה ארגון. בשיחה עם אתר "מייל אונליין" הסבירה סבטלנה זחרובה, פעילת זכויות להט"ב ברוסיה: "גברים הומואים נעצרו ונאספו יחד, וכעת אנחנו פועלים לפנות אותם מהמחנות שאליהם נלקחו. כמה הצליחו להימלט. אלו שהצליחו לברוח אמרו כי מחזיקים 40-30 אנשים באותו חדר. מתעללים בהם עם זרמים חשמליים ומכות קשות, לפעמים עד מוות".

 

לפי נובאיה גאזטה, כמה דיווחו כי הוכו במחנות כמה פעמים היום, ידיהם חושמלו והם אולצו להתיישב על בקבוקים.

 

נשיא צ'צ'ניה קדירוב נמנה בעברו עם המורדים שנלחמו נגד שלטונות רוסיה עד שהחליט להחליף צד ולקבל את מינוי הקרמלין לתפקיד נשיא צ'צ'ניה ב-2007. מאז נרשמה ירידה יחסית במספר אירועי הטרור באזור, אך פעילי זכויות אדם טוענים ששלטונו גבה מחיר כבד מהאוכלוסייה. לטענתם, הנשיא הצ'צ'ני אחראי לחטיפות, עינויים ורציחות של מתנגדיו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
נשיא צ'צ'ניה רמזן קדירוב
צילום: AFP
מומלצים