שתף קטע נבחר

גדרה? כן, גדרה

ביסטרו שף מפונפן, שיפודיה אותנטית ששווה להכיר, מסעדה אסייתית עם מנות טבעוניות וללא גלוטן, חומוס מחברון וגם יקב: יצאנו לסיור קולינרי בגדרה, ומצאנו כמה מקומות ששווים ביקור, ואפילו מסעדה אחת שכדאי להגיע אליה במיוחד

מביא גאווה לעיר. "דרך החומוס" (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
מביא גאווה לעיר. "דרך החומוס"(צילום: לין לוי)
 

שמה של המושבה גדרה מעולם לא התקשר לקולינריה. היא סבלה רוב השנים מתדמית של מושבה מנומנמת, ואם כבר הגעתם לשם אז כנראה טעיתם בדרך. אבל לצד בתים משוחזרים ושטחים חקלאיים, אפשר למצוא בגדרה גם כמה מוסדות קולינאריים ותיקים, חלקם יותר וחלקם פחות, ששמם הולך לפניהם, למרות - ואולי בזכות - היותם עממיים ונטולי פוזה או אג'נדה קולינרית אופנתית.

 

בין היתר תמצאו שם מסעדת בשר שווה, מסעדות שף, מסעדה איטלקית, שיפודיות של פעם, בורקס שלא מתפרק וחומוס אחד שמביא גאווה לעיר. בקרוב יפתחו שם גם מלון בוטיק מפונפן, ובינתיים כבר הספיקו להקים שם מסעדת שף מעניינת מאוד, וזה הספיק בשביל להוציא אותנו לסיור קולינרי במושבה. 

 

 

 (  )

דרך החומוס

בחיפוש אחר המתכון המנצח לחומוסיה שהוא התכוון לפתוח, נזכר ג'ינג'י, בעל המקום, בשירותו הצבאי בחברון ובחומוס המטורף שאכל שם. הוא ערך לא מעט ניסויים בבית, עד שהגיע לטעם  שהזכיר לו את אותו חומוס אגדי. עם המתכון הזה הוא פתח את החומוסייה שלו, אבל החומוס הפך למקור הגאווה של המושבה רק אחרי שבמקום עבר שייח ערבי ונתן לג'ינג'י טיפ סודי ששדרג את המנה והעיף אותו לגבהים חדשים. גם אם זו רק אגדה אורבנית, החומוס שלו ממש חגיגה.

 

בימי שישי יש במקום אווירה מיוחדת של "פותחים שולחן", והג'ינג'י מוזג ללקוחות בירה קרה, כשברקע מתנגנת לה מוזיקה ישראלית. הוא גם אוהב להאכיל חיילים, בשבילם הוא משאיר את המקום פתוח בימי חמישי עד שעה מאוחרת. 

 

כל מנות החומוס יוצאות לשולחן מעוטרות בתערובת אגוזים, פטרוזיליה ושמן זית לצד פיתות, חמוצים, בצל וחריף, והמחיר נגיש: חומוס גרגירים עולה 24 שקלים, חומוס הבית עם "לימושיפקה" ושום אפוי עולה 35 שקלים (38 שקלים בעסקית), על חומוס חצילים תשלמו 30 שקלים ויש גם מנות כמו "אחושקשוקה" (35 שקלים) וחומוס בשר שמחירו 35 שקלים.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

בנוסף, תמצאו שם מנות חומוס בפיתה (15-18 שקלים) לממהרים, מנת "בוקר כתום" (48 שקלים) וכדורי פלאפל טעימים ביותר (6 שקלים ל"פיצי", 10 שקלים לקטן, ו-20 שקלים לגדול).

 

הרצל 6 גדרה, 08-6581708‏, ראשון-רביעי 9:00-16:30, חמישי 9:00-24:00, שישי8:00-15:30, כשר

 

בורקס גדרה

מוסד בורקסים מוכר, שכבר בשעות הבוקר המוקדמות אפשר למצוא שם תור של לקוחות קבועים שמתלבטים בין בורקס במילוי גבינה לבורקס במילוי גבינה ותרד (20 שקלים).

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

היצירה הפחממתית שהיא, למעשה, המנה היחידה המוגשת במקום הענק עשויה מבצק נהדר בסגנון טורקי שאינו מתפורר, כמו שקורה לא מעט עם בצק עלים רגיל. המילוי חמים ומלוח בדיוק במידה הנכונה. בקיצור, תאווה לחיך ולעיניים ולגמרי שווה עמידה בתור הארוך שמשתרך במקום ומסרב להסתיים.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

הרצל 7 גדרה, 08-8592402‏, ראשון-חמישי, 24 שעות ביממה, כשר

 

פלאפל דמתי

הפלאפל המיתולוגי של העיר שממוקם בין רחוב הבילויים לרחוב הרצל. בצהריים משתרך במקום תור לא קטן, אבל אם תגיעו בבוקר תזכו להיות הלקוחות הבודדים שמקבלים יחס חם מהזוג דמתי שמשקיעים בכל מנת פלאפל כאילו הייתה אחד הילדים שלהם.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

הכדורים הצהובים פריכים מבחוץ ורכים מבפנים, בעלי תיבול עדין ומרקם די חלק. התוספות קלאסיות וכוללות סלט ירקות, כרוב כבוש, טחינה (בנפרד), שני סוגי חריף (בנפרד) והפיתה עבה ובשרנית. התוצאה - מנת פלאפל ששמה יצאה למרחקים ומחירה 14 שקלים בלבד.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

לילינבלום 22 גדרה, 08-8592460, ראשון-חמישי 9:00-21:00, שישי 10:30-14:00, כשר

 

 (  )

אברטו

ביסטרו שף מדובר שנפתח לאחרונה במושבה, השוכן בקומת הקרקע של מלון ספא בוטיק, שעתיד להיפתח בחודשים הקרובים. את הפרויקט הזה יזם איש העסקים צחי צוק, שגייס לכוחותיו את השף אסף שטרן אשר שימש במשך ארבע שנים כשף של מסעדת "המזללה" של מאיר אדוני.

 

בתפריט המסעדה מנות כמו סלט של קלמרי, מולים קונפי ביוגורט יוזו, סלט עדשים עם סלרי, משמש, טחינה גולמית, חמאת עגבניות וקולי ירוק (75/53 שקלים), חצי עוף מפורק ללא עצמות בגריל פחמים (87 שקלים), לינגוויני קרבונרה (77 שקלים), קפלטי בקר עם קרם ארטישוק ים (83 שקלים) ועוד.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

המנות היצירתיות מתכתבות עם צורת ההגשה המעניינת בתוך כלים יוצאי דופן, ביניהם שמפניירות בצבע זהב וסכום בצבע נחושת. האווירה במקום סוערת, ובכל פרט קטן מורגשת השקעה מרובה. בחוץ חצר מטופחת עם צמחי תבלין, ובפנים יש גם בר קלאסי שמאפיין ביסטרואים מעודכנים. בקיצור, סיבה קולינרית מוצדקת להגיע למושבה - במיוחד.

 

שכביץ 5 גדרה, 08-6680066/0, ראשון-שבת 18:00-23:00, לא כשר

 

בראשית

מסעדת שף ששוכנת בתוך מתחם משוחזר מתקופת הבילויים, שממוקם במרכז העיר. השחזור נעשה תוך שמירה על הצביון הכפרי הייחודי של חיי הבילויים והמתחם עצמו כולל חצר, חדר vip ושלוש מרפסות שמשקיפות על הנוף של השדות והפרדסים. על מנת לשמור על האווירה ההיסטורית, עוצבה המסעדה תוך שילוב פריטים תקופתיים.

 

מטבח המסעדה, בטיפולו של השף יוגב לוי, מציע תפריט חלבי ודגים ויש בו גם ארוחות בוקר, עסקיות ותפריט ערב. בין המנות הפופולריות במקום אפשר למצוא את הריזוטו תום (68 שקלים) עם ירקות שורש, אפונה, ערמונים, שלושה סוגי פטריות, ארטישוק, שום קונפי וציר ירקות.

 (צילום: בראשית) (צילום: בראשית)
(צילום: בראשית)
 

מנה מעניינת נוספת היא "בוקר בקטרה", הקרויה על שמה של גבעה מפורסמת בגדרה שממנה נשקף נוף לכל המושבים שבסביבה. המנה מוגשת על לחוח, שנעשה גם הוא במקום, ומורכבת מסלט של עשבים, עגבניות שרי בשלל סוגים, חציל, בצל סגול, רוטב יוגורט רענן, קרם חציל ושתי ביצי עין.

 

הבילויים 12 גדרה, ‏077-4820810, ראשון-חמישי 8:30-23:00, שישי 8:30-14:00, מוצ"ש - 23:00, כשר

 

 

 

ויסלה

מסעדה שהתחילה את דרכה לפני ארבע שנים כבית קפה. האוכל במקום מעניין אך לא מתוחכם, כזה שכמעט כל אחד יכול להתחבר אליו. הסגנון הכללי של התפריט הוא איטלקי, וכולל גם בשר ודגים.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

בבוקר תמצאו כאן פאי רועים (54 שקלים); פלאפל חצילים (33 שקלים); ופטריות בשמנת וציר בקר (36 שקלים). בערב התפריט כולל בעיקר סלטים, פסטות ובשרים וגם קיאנטי בורגר (69 שקלים) ופלטת בשרים זוגית עם 400 גרם בשר שמחירה 230 שקלים בלבד.

 

בילויים 18 גדרה, 08-8681223‏, שני-חמישי 12:00-23:00, שישי 8:30-23:00, שבת10:00-23:30, לא כשר

  

 (  )

פרה פרה

מסעדה חדשה שפתחו השנה בעלי הקצביה "פרה פרה", שפועלת באזור התעשייה של גדרה מזה שמונה שנים. למעשה, אם לדייק, "פרה פרה" הוא מפעל בשר עם חנות מפעל, המציעה שלל מוצרי בשר.

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)
 

מלבד בשר ישראלי טרי, אפשר לרכוש כאן גם מוצרים משלימים, נתחים מתובלים ארוזים בוואקום ויש גם מחלקה שלמה ל"עצלנים" שכוללת בשרים מוכנים לבישול קצר.

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

המסעדה עצמה היא מסעדת בשר אטרקטיבית, שמציעה את הבשרים המגיעים הישר מהמפעל. בין המנות שתוכלו להזמין כאן תמצאו עראיס (44 שקלים); כנאפה קבב מזרחי (49 שקלים); ניו יורק סטייק (32 שקלים ל-100 גר'); נתחי פלאנק במרינדה אסייתית (95 שקלים ל-300 גר'); ריזוטו עם פטריות ופילה מניון (90 שקלים); ומנת בן גוריון (79 שקלים) שמורכבת מ"צלעוף" בגריל עם פתיתים וירקות צלויים.

 

הבילויים 7 גדרה, 1-700-500-170‏, שני-חמישי 18:00-23:00, שישי 17:00-23:00, שבת 12:00-23:00, לא כשר

 

 (  )
 

בארכה

סטקייה, שווארמייה ושיפודייה במקום אחד שקיים מזה עשר שנים. במסעדה שני אזורים, באחד אפשר להזמין טייק אווי מעמדת שווארמה אימתנית והשני הוא אזור פנימי שמיועד למי שמעוניין לשבת ולאכול סטייק ראוי.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

הזמנת טייק אווי מקנה לכם אפשרות לצ'יפס חופשי ולארבעה סוגי סלטים. ואם במקרה אתם  חיילים, תקבלו גם פחית שתייה. במידה ואתם לא אוכלים בשר, תמצאו שם מבחר דגים ומנות צמחוניות.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

בהזמנת מנה עיקרית תקבלו 12 סלטי הבית ופיתות ב-22 שקלים לסועד. שיפודים יעלו לכם 21-36 שקלים, על קומבינציה של חומוס ובשר תשלמו 65 שקלים, סטייק אנטרקוט של 300 גרם יעלה לכם 120 שקלים וצלעות כבש - 140 שקלים.

 

הרצל 7 גדרה, 08-8596450, ראשון-רביעי 11:00-01:00, חמישי 11:00-02:00, שישי 11:00-15:00, מוצ"ש-02:00, כשר

צומת קסטינה, 08-6107060, ראשון-חמישי 11:00-24:00, שישי 11:00-15:00, מוצ"ש - 24:00, כשר

 

האחים עותמאן

המסעדה המושלמת לפתוח בה שולחן נטול גינונים עם תפריט שכתוב על פלייסמנטים כמו שנהוג בשיפודיות האייקוניות. הפיתות מגיעות לכאן מהמאפייה התימנית שנמצאת בסמוך, מבחר הסלטים רב ועל השיפודים יש האומרים כי הם הטובים במדינה.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

הרצל 4 גדרה, 08-8592453, ראשון-חמישי 11:00-23:30, שישי 11:00-16:00, מוצ"ש - 23:30

  

סושי יוקו

מסעדה אסייתית בעלת עיצוב מודרני ונקי, שממוקמת בתוך מבנה משוחזר בן למעלה מ-100 שנה ברחוב הבילויים הציורי בעיר. השוס של המקום מופיע בדמות מצלמה שמותקנת מעל משטח הכנת הסושי ומשדרת בשידור ישיר למסך שממוקם במסעדה, וכך מאפשרת לסועדים לצפות בתהליך הכנת הרולים.

 

בתפריט מנות יפניות, סיניות ותאילנדיות, מנות טבעוניות ומנות ללא גלוטן המחולקות לראשונות, סלטים, מרקים, סושי בהרכבה אישית, קומבינציות סושי (45-170 שקלים), מנות אורז ונודלס מוקפצות (40-44 שקלים) ועסקיות (49-59 שקלים) מהן תוכלו ליהנות בין השעות 12:00-18:00.

 

הבילויים 19 גדרה, 08-8599980, ראשון-חמישי 12:00-22:30, מוצ"ש-23:00

 

 (  )
  

יקב כהנוב

את סיפורו של היקב המשפחתי הזה יספר לכם הכי טוב אבי כהנוב, נכדו של מי שנטע את הכרם הראשון של משפחת כהנוב על אדמות ישראל.  כהנוב הוא אוהב יין מושבע ודור שלישי לכורמים הכי מוכרים בארץ. הוא נולד וגדל בתוך הכרם, וכיום מגיעים אליו כורמים וייננים מכל הארץ כדי לקבל ייעוץ מקצועי.

 

הרומן בין משפחת כהנוב ליקב התחיל בתחילת המאה ה-20, אז התיישבה המשפחה בגדרה ונטעה את כרמיה הראשונים. במשך עשרות שנים הייתה המשפחה מהכורמים המובילים בארץ וכרמי כהנוב נחשבו (ונחשבים עד עצם היום הזה), למשובחים ביותר בארץ.

אבי כהנוב. דור שלישי לכורמים (צילום: לין לוי)
אבי כהנוב. דור שלישי לכורמים(צילום: לין לוי)
 

היקב הוקם ב-2003 בלב הכרמים שמעניקים למקום אווירה ציורית, אך רק אחוז אחד מכל הענבים שמניבים הכרמים המשפחתיים מיועדים ליצירת יין, כאשר שאר התוצרת החקלאית נרכשת על ידי היקבים המובילים בארץ.

 

כהנוב, אב המשפחה, הוא כאמור דור שלישי של כורמים ובעל ידע נדיר בתחום. בניהול היקב מסייעים לו בני המשפחה - שלושת ילדיו ואשתו. ביקב כהנוב מיוצרים כיום כ-20 אלף בקבוקים בשנה, המתחלקים לסדרה זנית בשם "כהנוב" ולסדרת בלנדים בשם "בילויים".

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

בימי שישי, משפחת כהנוב מזמינה את כל אוהבי היין לחוויית טעימות באולם המבקרים ששוכן בסמוך ליקב. תמורת 30 שקלים, מוזמנים המבקרים לטעום מכל היינות של היקב, לנשנש מאכלים טעימים, לשמוע סיפורים בלתי נשכחים ולסייר ביקב.

 

גדרה, 052-2523721‏, שישי 10:00-15:00, כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לין לוי
מיתולוגי. פלאפל דמתי
צילום: לין לוי
מומלצים