שתף קטע נבחר

מה שצריך לדעת על הבחירות בצרפת

הקרב שמסעיר את צרפת ואת אירופה כולה מגיע לנקודת הכרעה בשבועות הקרובים: מי צפוי להתמודד מול לה פן בסיבוב השני? מה הסיכוי שלה לנצח? מה סוד המשיכה של מאקרון? ואיך עובדת השיטה? שאלות ותשובות

 

 

הבחירות לנשיאות צרפת מעוררות עניין רב בצרפת ומחוצה לה, ונדמה שכבר הרבה מאוד זמן לא נראו ברפובליקה החמישית בחירות כל כך מעניינות ומסעירות שלאיש אין מושג כיצד יסתיימו. האם למרין לה פן מהימין הקיצוני יש סיכוי להפוך לאישה הראשונה בתפקיד נשיאת צרפת? האם יהפוך עמנואל מאקרון מהמרכז לנשיא הצעיר ביותר בתולדות הרפובליקה? מי הסוס השחור של המרוץ? והאם למועמד הימין פרנסואה פיון יש בכלל סיכוי להיבחר לנשיא אחרי כל פרשיות השחיתות ששמו נקשר אליהן? כל השאלות והתשובות - בכתבה שלפניכם.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

צרפת בוחרת 2017. היכנסו לעמוד הבחירות המיוחד

 

מה בוחרים הצרפתים בקלפי?

אזרחי צרפת יבחרו את הנשיא השמיני במספר של הרפובליקה החמישית, שנוסדה בשנת 1958. נשיא צרפת הוא ראש המדינה וראש הרשות המבצעת. הנשיא נבחר בבחירות לכהונה בת חמש שנים ומאז 2008 חלה הגבלה על כהונתו לשתי כהונות רצופות בלבד. הנשיא הוא גם המפקד העליון של הצבא וקובע את המדיניות בסיוע מועצת השרים (הממשלה הצרפתית). מעון נשיא צרפת נמצא בארמון האליזה בפריז. הנשיא הנוכחי הוא פרנסואה הולנד (המפלגה הסוציאליסטית). קודמיו בתפקיד: ניקולא סרקוזי, ז'אק שיראק, פרנסואה מיטראן, ואלרי ז'יסקר ד'אסטן, ז'ורז' פומפידו ושארל דה גול.

 

מתי ייערכו הבחירות לנשיאות צרפת?

הסיבוב הראשון ייערך ב-23 באפריל והסיבוב השני ייערך ב-7 במאי.

 

אוכלוסיית צרפת מונה 64.8 מיליון תושבים ומספר בעלי זכות הבחירה עומד על 47 מיליון. לפי הערכות, 40 אחוזים מבעלי זכות הבחירה לא החליטו למי יצביעו. בבחירות ב-2012 היו 46.06 מיליון בעלי זכות בחירה ושיעור ההצבעה עמד על 80 אחוזים (יותר מ-36 מיליון מצביעים). הקלפיות בשני סבבי ההצבעה יהיו פתוחות משמונה בבוקר (שעון צרפת) ועד שש בערב. בערים הגדולות ייסגרו הקלפיות בשמונה בערב. רוב הטריטוריות הצרפתיות מעבר לים מצביעות יום קודם להצבעה בצרפת ביחד עם האזרחים הצרפתיים שחיים מחוץ לארצם.

 

 

איך נבחר המנצח בבחירות?

בסיבוב הראשון מתמודדים 11 מועמדים. מועמד שיקבל 50 אחוזים מקולות הבוחרים ייבחר לנשיא צרפת, אלא שריבוי המועמדים מבטיח כמעט בוודאות סיבוב נוסף כעבור שבועיים בין שני המועמדים שקיבלו את רוב הקולות בסיבוב הראשון.

 

בלי נאט"ו, עם קנאביס: המועמד הצרפתי שרוצה לעשות מהפכה

 

מי המועמדים הבולטים במרוץ לארמון האליזה?

1. מרין לה פן, מפלגת "החזית הלאומית" (ימין קיצוני)

2. פרנסואה פיון, מפלגת "הרפובליקנים" (מרכז-ימין)

3. עמנואל מאקרון, "בתנועה" (מרכז)

4. בנואה אמון, המפלגה הסוציאליסטית (מרכז-שמאל)

5. ז'אן-לוק מלנשון, "מפלגת השמאל" (שמאל קיצוני)

 

לא ימין ולא שמאל. עמנואל מאקרון עם רעייתו בריז'יט טורנו (צילום: AP) (צילום: AP)
לא ימין ולא שמאל. עמנואל מאקרון עם רעייתו בריז'יט טורנו(צילום: AP)
איך הצביעה צרפת ב-2012?

פרנסואה הולנד הפך לנשיא הסוציאליסטי הראשון בצרפת לראשונה זה 20 שנה לאחר בחירתו במאי 2012. הוא גבר במרוץ על מועמד הימין ניקולא סרקוזי, אז הנשיא המכהן, עם 51.6 אחוזים מהקולות לעומת 48.4 אחוזים לסרקוזי. הולנד הבטיח לצרפתים להיות נשיא "נורמלי" בניגוד לסגנון המחוספס ולעתים שנוי במחלוקת של סרקוזי.

 

מדוע פרנסואה הולנד לא מתמודד לכהונה נוספת? 

בתחילת דצמבר 2016 הודיע פרנסואה הולנד כי החליט שלא להתמודד לכהונה שנייה כנשיא צרפת. החלטתו של הולנד הייתה לא שגרתית משום שהוא הנשיא המכהן הראשון בצרפת זה עשרות שנים שמחליט שלא להתמודד שוב על התפקיד, אלא להסתפק בכהונה אחת בלבד. לא שגרתית הייתה החלטתו, אך גם לא מפתיעה לאור מעמדו של הנשיא הסוציאליסטי בציבור. כשהולנד הודיע שלא ירוץ שוב לנשיאות, הוא סבל משיעור האהדה הנמוך ביותר שלו זכה נשיא צרפתי מאז מלחמת העולם השנייה.

 

עכשיו תורה. מרין לה פן רוצה להצליח היכן שאביה נכשל

 

במהלך כהונתו התמודד הולנד עם אתגרים כלכליים לא פשוטים שניצבו בפני צרפת, וכן עם אתגר ביטחוני גדול - צרפת הפכה ליעד מרכזי עבור ארגוני טרור בראשות "המדינה האיסלאמית" (דאעש), ובפיגועים שהם ביצעו בשטחה נרצחו יותר מ-200 בני אדם ומאות נוספים נפצעו.

 

הירידה בפופולריות של הולנד נבעה במידה רבה מכך שהוא נתפש בעיני הציבור כחסר כושר מנהיגות ומכך שהיה לא החלטי מספיק בכמה נושאים, במיוחד בכל הקשור לרפורמת המס, עובדה שהכעיסה רבים בשמאל. שיעור האבטלה הגבוה והיעדר צמיחה כלכלית משמעותית רק החמירו את מצבו של הנשיא הסוציאליסטי. גם כמה עניינים הקשורים ביחסי ציבור פגעו בו, ובראשם הפרידה המתוקשרת שלו מבת זוגו ואלרי טרירוויילר אחרי שמגזין צרפתי חשף תמונות שלו יוצא מדירת המאהבת שלו, שחקנית הקולנוע היפהפייה ז'ולי גאייה.

 

האישה הראשונה בתפקיד נשיאת צרפת? לה פן (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
האישה הראשונה בתפקיד נשיאת צרפת? לה פן(צילום: רויטרס)

"מרין נשיאה". תומכי "החזית הלאומית" (צילום: AP) (צילום: AP)
"מרין נשיאה". תומכי "החזית הלאומית"(צילום: AP)

 

מי מוביל במרוץ לנשיאות צרפת 2017?

לפי הסקרים האחרונים בצרפת, מנהיגת מפלגת "החזית הלאומית" מהימין הקיצוני, מרין לה פן, מסתמנת כמנצחת בסיבוב הראשון. עם זאת, בסיבוב השני לה פן רושמת תבוסה בין שלמועמד העצמאי עמנואל מאקרון, שר הכלכלה לשעבר, ובין שלמועמד הימין פרנסואה פיון, ראש הממשלה לשעבר.

 

במרכז הבמה. ילד הפלא שהתחתן עם מורתו דוהר לנשיאות צרפת

 

מדוע לה פן מנצחת בסיבוב הראשון, אבל מפסידה בגדול בסיבוב השני?

למנהיגת הימין הקיצוני בצרפת יש תומכים אדוקים, אבל בסיס התמיכה בה קטן יחסית. כשקולות הבוחרים מתפלגים בין 11 מועמדים אז היא יוצאת כמנצחת בסיבוב הראשון, אבל כשמדובר בשני מועמדים בלבד בסיבוב השני הסיפור אחר לגמרי ולא ממש לטובתה של לה פן. הסיבה היא שתומכיהם של מועמדים שיפסידו בסיבוב הראשון צפויים להעביר את קולם למועמד מהמיינסטרים הצרפתי, ובמקרה הנוכחי האופציות הבולטות הן מאקרון או פיון. והעיקר - עבור בוחרים רבים מימין ומשמאל - הוא להשאיר את "החזית הלאומית" האנטי-ממסדית, אנטי-מהגרים ואנטי-איחוד אירופי מחוץ לשלטון. תסריט דומה בדיוק היה ב-2002 כשז'אן-מארי לה פן, מייסד "החזית הלאומית" ואביה של מרין, הדהים כשהעפיל לסיבוב השני. אלא שאז התגייסו הבוחרים מימין ומשמאל ב"צו שמונה" נגד לה פן האב ובחרו ברוב גדול (82 אחוזים או 25.5 מיליון קולות) ביריבו ז'אק שיראק, איש המרכז-ימין, לנשיא צרפת. לה פן קיבל רק 17.8 אחוזים מהקולות (5.5 מיליון קולות).

 

לאיזה מועמד הסיכוי הגדול ביותר לעלות לסיבוב השני?

מאקרון מעפיל בכל הסקרים לסיבוב השני עם 24-23 אחוזים מהקולות, אבל בתחילת המרוץ לנשיאות הייתה תמונת המצב שונה לגמרי כשפיון נחשב למועמד המוביל לנצח בבחירות לנשיאות.

 

בתחילת השנה נחשף שמועמד הימין סידר לכאורה לאשתו ולילדיו משרות פיקטיביות תמורת מאות אלפי אירו וקמפיין הבחירות שלו ספג פגיעה קשה. למרות ששמו נקשר לשחיתות סירב פיון לפרוש מהמרוץ ומקווה להעפיל לסיבוב השני בדרך נס. בשיאו, בחודש דצמבר, זכה פיון ל-26 אחוזים מהקולות ועלה לסיבוב השני, אבל לאחר חשיפת פרשת השחיתות בינואר 2017 הוא החל לרדת בסקרים וכרגע עומד על סביבות 19-17 אחוזים. למרות השערוריות, הסיקור השלילי לטענתו בתקשורת והתמיכה הנמוכה יחסית בסקרים, פיון מאמין שיצליח להפתיע בסיבוב הראשון. במהלך עצרת בחירות במרסיי הוא אמר שהוא בטוח שיעלה לסיבוב השני וקרא לתומכיו להתעלם מהסקרים. "הם מנסים להכתיב את הבחירה שלכם עם הסקרים הללו. הם רומזים לכם שאתם לא צריכים להצביע משום שהכול כבר הוכרע", הוא אמר. לה פן, כמו מאקרון, צפויה לקבל בסביבות 24-23 אחוזים מהקולות בסיבוב הראשון ולעלות לסיבוב השני, שם כאמור היא תזדקק לנס משלה כדי לנצח ולהיבחר לנשיאת צרפת.

 

ביקש מהצרפתים להתרכז בתוכניות שלו ולא בו. פרנסואה פיון (צילום: AP) (צילום: AP)
ביקש מהצרפתים להתרכז בתוכניות שלו ולא בו. פרנסואה פיון(צילום: AP)
האם ללה פן יש סיכוי להיבחר לנשיאה הראשונה בתולדות צרפת?

אם יש דבר אחד שלמדנו מהברקזיט בבריטניה ומבחירתו של דונלד טראמפ לנשיא ארצות הברית זה שהכול יכול לקרות ושסקרים לא תמיד משקפים את דעת הקהל האמיתית. כרגע לה פן נמצאת בפיגור של כ-30-25 אחוזים בסיבוב השני מול מאקרון ובפיגור של כ-20 אחוזים מול פיון, והיא בונה על כך שמצביעים רבים לא אומרים את האמת לסוקרים משום שלא נעים להם להודות שהם תומכים במנהיגת הימין הקיצוני. לה פן גם מקווה שמתוך 40 אחוזים הקולות הצפים, רוב המצביעים יבחרו בה ויביאו לה את הניצחון ב-7 במאי.

 

כלא או נשיאות צרפת. הבחירות הגורליות של פרנסואה פיון

 

מה מושך צרפתים רבים להצביע למאקרון הצעיר וחסר הניסיון?

מאקרון פרש מתפקידו כשר הכלכלה בממשלה הסוציאליסטית של פרנסואה הולנד כדי להתמודד בבחירות לנשיאות צרפת כמועמד עצמאי. מאחוריו לא עומדת אף אחת מהמפלגות המסורתיות ולכן נקודת הפתיחה שלו במרוץ הייתה פחות טובה בהיעדר תשתיות, פעילים וקשרים עם גורמי שטח מקומיים. גם כסף לא ממש היה למועמד העצמאי והפרשנים בצרפת טענו שאי אפשר לנצח בבחירות לארמון האליזה ללא כסף. אבל למאקרון יש מה שאין ליריביו העיקריים במרוץ: גיל צעיר (הוא בן 39, המועמד הצעיר ביותר לנשיאות בתולדות צרפת המודרנית), מראה מצודד ותדמית של אאוטסיידר. אלא שפנים של בייבי פייס וגיל צעיר לא מנצחים לך בחירות, התעקשו הפרשנים. התעקשו - וטעו, לפחות במידת הפופולריות שלו נכון לעכשיו.

 

מעל הכול, כנראה, סיפור חייו האישי של מאקרון ממגנט אליו צרפתים רבים מהימין, מהשמאל ומהמרכז - מועמד המרכז לנשיאות היה פסנתרן מחונן בילדותו, הוא נשוי למורתו מהתיכון בריז'יט טורנו, עבד כבנקאי השקעות אצל משפחת רוטשילד והפך מהר מאוד למיליונר עד שנשאב לפוליטיקה בזכות הנשיא הולנד שמינה אותו לשר הכלכלה שלו. בכל הסקרים עולה מאקרון, כאמור, לסיבוב השני בבחירות ביחד עם לה פן ואז מביס אותה בפער של 20 אחוזים ויותר ונבחר לנשיא צרפת.

   

ותיק בפוליטיקה וסוחף המונים בעצרות הבחירות שלו. ז'אן-לוק מלנשון (צילום: MCT) (צילום: MCT)
ותיק בפוליטיקה וסוחף המונים בעצרות הבחירות שלו. ז'אן-לוק מלנשון(צילום: MCT)

מי נחשב לסוס השחור של הבחירות?

מועמד השמאל הקיצוני ז'אן-לוק מלנשון מחזיק אמנם בתפיסת עולם רדיקלית (רוצה למשל להקים רפובליקה צרפתית חדשה ולבטל את "המונרכיה הנשיאותית"), אבל בינתיים מסתמן כמועמד הצבעוני והתוסס של הבחירות לנשיאות, ורק באחרונה התבשר לפי אחד הסקרים שהוא מדורג במקום השלישי בסיבוב הראשון על חשבונו של פיון. מלנשון נמצא בפוליטיקה הצרפתית מאז שנות ה-70. הוא היה חבר במפלגה הסוציאליסטית, כיהן כשר החינוך ואז הקים את "מפלגת השמאל" ב-2008. ב-2012 הוא התמודד לנשיאות צרפת והגיע למקום הרביעי המכובד אחרי פרנסואה הולנד, ניקולא סרקוזי ולה פן.

 

מלנשון ניחן בכישורים רטוריים שסוחפים אחריו המונים ונחשב לפוליטיקאי שנותן שואו על הבמה. הקמפיין הנוכחי שלו מתמקד בחלוקה מחודשת של ההון במדינה, העלאת שכר המינימום וכן הגדלת המסים המוטלים על משכורות גבוהות. גם לשוק העבודה הוא רוצה להביא בשורה - להוריד את גיל הפרישה ל-60 ולצמצם את שעות העבודה בשבוע ל-32 בלבד. הוא גם רוצה להעניק זכות בחירה מגיל 16, תומך בלגליזציה של קנביס ורוצה להיפרד מברית נאט"ו.

 

לעצרות הבחירות של מועמד השמאל הקיצוני מגיעים אלפי אנשים והוא סיפק כנראה את אחד הרגעים המעניינים ביותר בקמפיין, כשהוכיח שהוא יכול להיות בכמה מקומות בעת ובעונה אחת, תכונה יעילה למדי למועמדים בבחירות, באמצעות הולוגרמה. בתחילת חודש פברואר הוא עשה את הטריק המעניין כשהופיע פיזית בליון ובאותה עת הופיעה הולוגרמה שלו בבירה פריז.

  

 

כמה בוחרים צרפתים יש בישראל? האם יש משמעות ל"קול היהודי"?

הקהילה היהודית המורחבת בצרפת, שכוללת בני זוג של יהודים, מונה כ-600 אלף בני אדם. בסביבות 200 אלף יהודים צרפתים מתגוררים בישראל ובשנים האחרונות התגברה העלייה לישראל בעקבות התקפות נגד יהודים ומוסדות יהודיים (בתי ספר ובתי כנסת למשל) בצרפת על רקע אנטישמי.

 

בצרפת חיים 64.8 מיליון תושבים, ושיעור היהודים בה מזערי וכך גם השפעתם על הבחירות לנשיאות. עם זאת, במהלך מערכת הבחירות הנוכחית הוזכרו היהודים כמה פעמים, בייחוד בעקבות דברים שנויים במחלוקת שאמרה מועמדת הימין הקיצוני לה פן - לא הפוליטיקאית שבדרך כלל זוכה לתמיכת "הקול היהודי".

 

באוקטובר 2016 אמרה לה פן שתאסור לבישת סממנים דתיים כדי לדכא את האיסלאם הקיצוני. לדבריה, יהודים ונוצרים יידרשו להגבלות על "לבוש דתי" (בין השאר כיפות) לטובת האינטרס הלאומי. "כל צרפתי חייב להבין שאנחנו מבקשים ממנו להקריב במטרה להילחם בהתקדמות האיסלאם הקיצוני", אמרה לה פן. בפברואר 2017 אמרה לה פן שאם תיבחר לנשיאה תשנה את החוק הצרפתי כך שיהודים בעלי אזרחות צרפתית וישראלית יצטרכו לוותר על אזרחותם הישראלית משום שישראל אינה חברה באיחוד האירופי. "אני מבקשת מהיהודים שיבחרו את הלאום שלהם. זה לא אומר שאם הם לא יבחרו בלאום הצרפתי הם יצטרכו לעזוב. צרפת יכולה לקבל בשטחה אנשים שבחרו באזרחות זרה, כל עוד הם כמובן מכבדים את החוקים והתרבות הצרפתית, אין לנו אף פעם בעיה מול ישראל".

 

בתחילת חודש אפריל עוררה לה פן סערה ציבורית גדולה לאחר שאמרה שלצרפת לא הייתה כל אחריות לגירוש היהודים מפריז למחנות ההשמדה הנאציים. הן הנשיא לשעבר ז'אק שיראק והן הנוכחי פרנסואה הולנד התנצלו בעבר על תפקידה של צרפת בגירושם של כ-13 אלף יהודים ב-1942, אך בראיון לרשת הטלוויזיה LCI אמרה לה פן: "אני לא חושבת שצרפת אחראית לאירועים". "אני חושבת שבאופן כללי, אם יש מישהו שאחראי לכך זה מי שהיה אז בשלטון, ולא צרפת", חידדה לה פן בראיון. בראיון שהעניקה לפני כמה ימים לעיתון הישראלי "מקור ראשון" נשאלה מנהיגת הימין הקיצוני בצרפת אם היא יכולה להבין מדוע היהודים בארצה פוחדים ממנה כל כך, והשיבה: "הקהילה היהודית הייתה צריכה לראות בנו את המגִנים שלה, לא את האויבים שלה. בשבילי זה בלתי מובן. אנחנו המגן הכי טוב של הצרפתים היהודים. צריך לשאול אותם למה הם עושים את זה. כאשר היא נשאלה אם היא מתחייבת שבסביבתה הקרובה אין אנטישמים - לאור ההיסטוריה האנטישמית של מפלגת "החזית הלאומית", היא השיבה: "בהחלט, תודה לאל". 

 

 

מתי יתפרסמו התוצאות הסופיות של הבחירות?

רשתות הטלוויזיה הגדולות בצרפת יפרסמו ב-7 במאי את תחזית התוצאות שלהן על בסיס מדגמי יציאה בסביבות השעה 20:00 (שעון מקומי). משרד הפנים הצרפתי יפרסם את התוצאות ויעדכן אותן בזמן אמת באתר שלו www.interieur.gouv.fr.

 

מי בוחר את ראש הממשלה והשרים?

ראש ממשלת צרפת ממונה על ידי הנשיא ומינוי זה טעון את אישור האסיפה הלאומית. ראש הממשלה אחראי למנות את שרי הממשלה, אך בפועל חייב לקבל את אישור הנשיא למינויים, ומופקד על ביצוע מדיניות הממשלה. אם הנשיא וראש הממשלה מגיעים מאותה מפלגה כמו במקרה של פרנסואה הולנד וברנאר קזנב וקודמו בתפקיד מנואל ואלס (המפלגה הסוציאליסטית) אז לרוב הם משתפים פעולה באופן מלא. מעונו הרשמי של ראש ממשלת צרפת הוא "אוטל מטיניון" בפריז.

 

הממשלה הצרפתית מתכנסת מדי שבוע בארמון האליזה בפריז. ראש הממשלה עומד בראשה, אך את ישיבותיה מנהל הנשיא. בממשלה הצרפתית מכהנים בסביבות 16-15 שרים, אך למעשה מספר בעלי התפקידים המיניסטריאליים גבוה יותר (40-30) משום שלשרים יש סגנים (ministres délégués) שמסייעים להם בתחומי משרדם וכן מזכירי מדינה (secrétaires d'État) שגם נותנים להם סיוע בתחומים הקשורים למשרדיהם.

 

שרי הממשלה הצרפתית קובעים את המדיניות ואחראים על הביטחון הלאומי. הם מכינים הצעות חוק ואז מציגים אותן בפני הפרלמנט וכן בעלי סמכות לבצע מדיניות מסוימת באמצעות צווים מיוחדים. כל הצעות החוק והצווים חייבים לעבור בהצבעה בממשלה.

 

בחר שלא להתמודד לכהונה שנייה על רקע חוסר הפופולריות שלו בציבור. נשיא צרפת פרנסואה הולנד וראש ממשלתו לשעבר מנואל ואלס (צילום: AFP) (צילום: AFP)
בחר שלא להתמודד לכהונה שנייה על רקע חוסר הפופולריות שלו בציבור. נשיא צרפת פרנסואה הולנד וראש ממשלתו לשעבר מנואל ואלס(צילום: AFP)

מועמד מפלגת השלטון חסר סיכוי לעלות לסיבוב השני. בנואה אמון (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מועמד מפלגת השלטון חסר סיכוי לעלות לסיבוב השני. בנואה אמון(צילום: AFP)

מי שולט בפרלמנט הצרפתי ומתי הבחירות אליו?

הפרלמנט הצרפתי מורכב משני בתים - האסיפה הלאומית (הבית התחתון) והסנאט (הבית העליון). חברי הפרלמנט נבחרים בבחירות שנערכות מדי חמש שנים, כמה שבועות לאחר הבחירות לנשיאות. באסיפה הלאומית חברים 577 נציגים שנבחרים בבחירות אזוריות ובראשה עומד נשיא האסיפה, בדרך כלל נציג המפלגה הגדולה ביותר. האסיפה הלאומית מתכנסת בארמון בורבון בפריז ונמצאת כרגע תחת רוב סוציאליסטי.

 

חברי הסנאט הצרפתי (348) נבחרים בבחירות לא ישירות על ידי נבחרי ציבור מחוזיים (ראשי ערים למשל) לכהונה של שש שנים. מחצית מהמושבים בסנאט עומדים לבחירה מדי שלוש שנים. הסנאט מתכנס בגני לוקסמבורג בפריז ונמצא כיום תחת רוב של הימין.

 

הצעות חוק ממשלתיות והצעות חוק פרטיות חייבות לעבור את אישור שני בתי הפרלמנט הצרפתי לפני שיהפכו לחוק באופן רשמי. עם זאת, בהתאם לחוקה הצרפתית, הממשלה יכולה לעקוף התנגדות של הפרלמנט ולהעביר חוק ללא הצבעה של הנבחרים - צעד שנחשב נדיר בפוליטיקה הצרפתית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים