שתף קטע נבחר

השרים החרדים והדתיים לרה"מ: "פתיחת המרכולים בת"א בשבת - הפרת הסטטוס קוו"

בסיעות החרדיות זועמים בעקבות הפסיקה שמאפשרת לעיריית ת"א לאשר פתיחת 164 עסקים בשבת. דרעי: "זו פגיעה קשה בשבת קודש". ליצמן: "נקדם מהלך משפטי לעקיפת בג"ץ". ראשי הסיעות החרדיות והבית היהודי דורשים פגישה עם נתניהו: "להכריע כיצד להגן על הפרצה בחומות השבת"

 

דרעי וליצמן. טענות קשות נגד פסיקת בג"ץ (צילום: אלכס קולומויסקי, אוהד צויגנברג) (צילום: אלכס קולומויסקי, אוהד צויגנברג)
דרעי וליצמן. טענות קשות נגד פסיקת בג"ץ(צילום: אלכס קולומויסקי, אוהד צויגנברג)

פסיקת בג"ץ, שמאפשרת לעיריית תל אביב-יפו להתיר ל-164 בעלי מרכולים ומתחמי בילוי בעיר לפעול בשבת, עוררה זעם במפלגות החרדיות - וראשיהן מיהרו להגיב. שר הפנים אריה דרעי (ש"ס) ציין בעקבות ההחלטה כי בכוונתו לכנס פגישה בקרוב עם ראש הממשלה בנימין נתניהו בנושא. דרעי, ראשי יהדות התורה השר יעקב ליצמן וח"כ משה גפני, וכן שר החינוך ויו"ר הבית היהודי נפתלי בנט ושר החקלאות אורי אריאל, כתבו הערב לנתניהו כי "תוצאת ההחלטה היא פרצה קשה בפרהסיה של השבת הציבורית במדינת ישראל".

 

עוד כתבו הפונים לנתניהו כי "אין ביכולתנו ובכוונתנו להיות שותפים בפגיעה של השבת וברמיסתה כפי שעולה בפועל מהחלטת בית המשפט. הננו דורשים כי תזמן בדחיפות ישיבה יחד עם כל ראש הקואליציה, שבה נכריע כיצד להגן על הפרצה בחומות השבת במדינת ישראל".

 

לעיון במכתב שהועבר לנתניהו - לחצו כאן

 

 

ארכיון ()
ארכיון

שופטות בית המשפט העליון - הנשיאה מרים נאור, אסתר חיות ודפנה ברק-ארז - דחו את העתירות נגד חוק העזר של העירייה שמסדיר את פתיחת המרכולים ואת שלושת מתחמי הבילוי: נמל יפו, נמל תל אביב ותחנת הרכבת הישנה.

 

שר הפנים דרעי ציין בתגובתו לפסיקה כי "החלטת בג"ץ להתיר פתיחת מרכולים בשבת היא פגיעה קשה בשבת קודש ובצביון העם היהודי. אני מתכוון להיפגש בקרוב עם ראש הממשלה ביחד עם חבריי מאגודת ישראל, שרים וח"כים נוספים שהשבת חשובה להם, ולמחות בפניו על הפגיעה הקשה בסטטוס קוו בנושא השבת".

 

דרעי אמר עוד כי "החלטת בג"ץ היא הפרה של הסטטוס קוו ואנו נפעל בכל האמצעים להחזיר את הסטטוס קוו. לשבת אין מי שידאג לה ואעשה הכול כדי לדאוג לשמירת השבת".

 

השר דרעי פנה גם במכתב ליועץ המשפטי אביחי מנדלבליט. "ידוע לכבודו כי במהלך התקופה הקצרה מאז הועברה אליי הסמכות על ידי הממשלה והכנסת לקבלת ההחלטה בעניין חוק העזר, שקדתי על הנושא, קיימתי שימוע ציבורי והשלמתי עוד לפי חג הפסח את הכנת החלטתי בנוגע לחוק העזר שהוצע ולפסילתו - החלטה אשר לא נשלחה לעיריית תל אביב בסופו של יום בשל סמיכות מועד השלמת הכנתה לחג הפסח", כתב דרעי ליועץ המשפטי לממשלה.

 

שר הפנים הוסיף כי "בהמשך לשיחתי עם כבודו אמש, נשלח נוסח ההחלטה למשרדך, ולפתע תוך ההמתנה לקבלת התייחסות הגורמים הרלוונטיים במשרד המשפטים לנוסח, הודיע בית המשפט העליון על מתן החלטתו אך כשעה ספורה לפני פרסומה ועל פי הצעתך לא נשלחה החלטתי זו לעירית תל אביב-יפו טרם פרסום פסק הדין".

 

"ביהמ"ש רומס את כל ערכי היהדות"

שר הבריאות ליצמן אמר: "החלטת בג"ץ מהווה פגיעה חמורה בשבת קודש ובצביון היהודי של מדינת ישראל. זוהי המשך התערבות משפטית גסה בערכי הדת וההלכה, שאינה מותירה ברירה אלא לקדם מהלך משפטי לעקיפת בג"ץ, כדי למנוע המשך כרסום מסורת ישראל והדת במדינה".

 

חבר סיעתו, סגן השר מאיר פרוש, ציין כי "אין מנוס מחקיקת חוק עוקף בג"ץ. בית המשפט מרשה לעצמו לרמוס את כל ערכי היהדות ולפגוע בסטטוס קוו בצורה בוטה וגסה".

 

שר הדתות דוד אזולאי (ש"ס) אמר: "הפגיעה של בג"ץ בקדושת השבת צפויה ואינה מפתיעה. הפגיעה בזכויות החלשים העמלים לפרנסתם שבסך הכול ביקשו לשמור את השבת מבלי להינזק כלכלית - היא מדאיגה".

 

באופוזיציה בירכו על ההחלטה. ח"כ תמר זנדברג (מרצ), לשעבר חברת מועצת העיר תל אביב-יפו, אמרה: "זה ניצחון השפיות - מדובר במתווה מאוזן ומתון שראוי שיתקבל, ואמירה חשובה על סמכותה של עיר לקבוע חוקי עזר משל עצמה במיוחד. בג"ץ חילץ את השבת מידי הכפייה הדתית של הממשלה לידי הקהילות המקומיות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
שר הפנים דרעי
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים