שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    זוללים בארץ: המסעדות באזור עמק חרוד
    מחלבת בוטיק, מאפייה עם לחמי מחמצת, מסעדה לבנונית ועוד הרבה הפתעות: הוא לא גדול במיוחד וגם לא משווק כמו שצריך, אבל כדאי לדעת שאזור עמק חרוד מחביא בתוכו כמה פנינים קולינריות ששווה לכם להכיר

    עמק חרוד הוא אחיו הקטן של הגליל והוא מעין פרוזדור המשתרע בין הרי הגלבוע בדרום לרמת יששכר ורמת צבאים בצפון. שטחו אומנם כ-40 קמ"ר בלבד, אך יש בו כמה פנינים קולינריות ואנשים מעניינים שכדאי להכיר אם אתם באזור.

     

    קפהדרציה

    בית קפה צנוע עם נוף מדהים, אוכל פשוט ואנשים טובים. בין אם תשבו בפנים או בחוץ, יגרמו לכם להרגיש כאן בבית.

     

    מדי יום מציעים כאן מנות ספיישל שונות, כדי שלא ישעמם ללקוחות הקבועים, וגם מנות כמו שייטל צרוב על סלט שורשים ואטריות אורז, כבדי עוף ביין על קרם אפונה וקוביות דלעת, שניצל וינאי (עגל) ענק לצד פירה בטטה, כריך מיטבול, עראיס וגם ״מעורב תבור״. בנוסף, מציעים כאן תפריט ילדים ובירה מהחבית.  

     

    המייסדים 82 כפר תבור, 04-6766233, ראשון-חמישי 8:30-23:00, שישי 8:00-16:00, שבת 10:00-23:00, לא כשר

    להוראות הגעה ומיקום הכנסו ללינק:

     

     

    עובדי אדמה

    מאפייה שבסמוך אליה פועלת חנות למוצרים טבעיים, שהוקמו במטרה להנגיש אורח חיים בריא ותזונה מודעת. במאפייה מייצרים תשעה סוגים של לחמי מחמצת שאינם מכילים שמרים או סוכר. בנוסף, תמצאו כאן לחמים מ-100 אחוז קמחים מלאים ואורגניים וגם לחמים צרפתיים.

     

    טווח המחירים לכיכר לחם נע בין 17-26 שקלים, ואפשר לרכוש אותו ואת שאר מוצרי החנות במקום או להזמין באתר ולקבל במשלוח עד הבית.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    בית השיטה, 04-6536900‏, שני-חמישי 16:00-7:30, שישי 14:00-7:30, כשר

     

    חנות מחלבת ברקנית

    מחלבת בוטיק משפחתית שמתמחה מזה 30 שנה בייצור גבינות צאן מחלב מלא.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    חנות המחלבה פתוחה במהלך השבוע לקבוצות בתיאום מראש, ובסופי השבוע היא פתוחה גם לקהל הרחב ללא צורך בתיאום. בימים אלו תוכלו לטעום שם גבינות נפלאות שיוגשו לצד לחם ויין. מחיר פלטת הטעימות - 65 שקלים.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    כפר יחזקאל, 050-4492799, שישי 14:00-10:00, שבת 16:00-10:00, הגבינות כשרות

     

    שאקאלאד

    שאקאלאד (שוקולד ביידיש) הוא מקום שאפשר להתאהב בו מהרגע הראשון. בחוץ יש פרגולת עץ עם שולחנות ומקומות ישיבה גבוהים מול נוף ירוק, ובפנים עומד ריח מתוק של קונדיטוריה. המדפים והויטרינה עמוסים במוצרים שלא תפגשו בכל מקום, הודות ליצירתיות של השפית ובעלת המקום, יעל לב, שהשקעתה הרבה מורגשת בכל מנה ומנה.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    את החצ'פורי גבינות (35 שקלים) הנהדר היא למדה להכין בעצמה, והוא מופלא כאילו נולדה לאמא גאורגית. את השקשוקה, שמוגשת בתוך כיכר לחם מחמצת, היא מגישה יחד עם ירקות בקארי. יש במקום גם מבחר קישים שמוגשים עם יוגורט (30 שקלים), מרק היום (35 שקלים), גרנולה ביתית חלומית (28 שקלים) וקינוחים כמו פאי שוקולד במילוי טופי קרמל ושוקולד מריר, פאי פירות, בוסה - נשיקת מרנג גדולה עם גלידה קצפת ופירות יער, בריוש גבינה ודובדבני אמרנה, בריוש גבינות ופירות יער ועוד.

     

    במקום מתקיימים גם ערבי יין, במהלכם נמזגים לכוסות יינות ישראליים יחודיים.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    עין חרוד, 04-6486229, שני-שלישי 18:00-10:00, רביעי-חמישי 21:00-10:00, שישי-שבת 16:00-10:00, לא כשר

     

    Dottie

    פיצרייה ביתית שפועלת בימי חמישי בלבד בביתו (ובגינתו) של דותן עסיס שמארח את החברים, את השכנים ואת החברים של השכנים לערבי פיצה עם מוזיקה מקורית ואווירה ביתית.

     

    מסביב למקום פרדסים, שדות חקלאיים ורפת ומהטאבון הביתי שבנה עסיס במו ידיו, יוצאות פיצות אישיות עם תוספות מגניבות כמו פיצה בלקנית עם תרד טורקי וגבינה בולגרית, פיצה אמריקנה עם פפרוני ופורטובלו, פיצה ירוקה עם ברוקולי, בזיליקום ופרמזן ופיצה קווקזית עם בשר כבש טחון, חציל קלוי, פסטו, פטרוזיליה ולימון. עבור הטבעונים דותן מכין פיצה עם מוצרלה טבעונית, תרד ופורטבלו.  

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    בגזרת האלכוהול, תמצאו שם בירה ולפעמים גם ערק או יין שיוצרו על ידי יצרניים מקומיים (שגם הם חברים ושכנים, כמובן).

     

    הפלייליסט הנעים, השירות הלא רשמי ופינות הישיבה המאולתרות על הדק, הופכים את הביקור במקום לבילוי הנכון ביותר לסוף השבוע.בקרוב אפשר יהיה להשתתף שם בסדנאות אפייה בטאבון או בארוחות ביתיות. 

     

    כפר יחזקאל, ‏053-8210353‏, חמישי 23:00-17:00, לא כשר

     

    אלכרמה

    מסעדה לבנונית שפועלת מזה שנתיים במתחם היקב בכפר תבור. תפריט המסעדה מבוסס אמנם על המטבח הלבנוני, אך מוגשים בה גם שלל מאכלים נוספים מהמטבח הערבי. על התבשילים האותנטיים חתומה רוזט חינאווי, ילידת לבנון, שעמלה במטבח בזמן שבנה, ג'ריס, מנהל את המסעדה ומארח את הלקוחות.

     

    בין המנות שאסור לפספס יש את המסחן - רצועות עוף על פיתה בטאבון עם בצל מקורמל, שמן זית, סומק וצנוברים (85 שקלים למנה בגודל פיצה בינונית) ונקניקיית סלסיסו ערבית (48 שקלים).

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    בהזמנה מראש תוכלו לטעום כאן קובנייה לבנונית - בשר כבש עם בורגול בליווי שוט ערק לבנוני (90 שקלים), צוואר טלה ממולא באורז וצנוברים (200 שקלים למנה לשלושה סועדים), מנסף מפואר (220 שקלים למנה זוגית) ואפילו כתף טלה ממולא באורז וצנוברים (230 שקלים).

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)
    במהלך היום מגישים במקום עסקיות שוות במיוחד, כשהמנה הראשונה בהן היא פלטה עגולה שכוללת 5 מנות ראשונות שנחשבות למנות הדגל של המטבח הערבי. מחיר העסקית נקבע על פי מחיר המנה העיקרית.

     

    מתחם היקב - כפר תבור, 04-6474035, ראשון-שבת 23:00-11:00, לא כשר 

    חוות התבלינים בגלבוע

    מסעדה שהוקמה ב-1994 על ידי משפחת מס, משפחה של חקלאים שמגדלת בחווה הפרטית שלה תבלינים וירקות שמשמשים להכנת המנות במסעדה. גם כאן, בדומה לקימל בגלבוע, תיהנו מנופים מרהיבים, אווירה כפרית ותחושה שהזמן עצר מלכת.

     

    יש במקום אח שבוערת בימים הקרירים, ובתפריט תפגשו מנות כמו סלק ממולא בבשר (47 שקלים), כנאפה שרימפס (54 שקלים), פלאפל פטריות (45 שקלים), ריזוטו פטריות (45 שקלים), שלוש מנות שונות של ניוקי (88 שקלים) ומנות בשר ודגים.

     

    דרך נוף גלבוע כביש 667, 04-6531093, שני-שבת 12:00-22:00, שישי 9:00-11:00, 12:00-22:00, לא כשר

     

    קימל בגלבוע

    מסעדתו של השף שאול בן אדרת, שמתהדרת במיקום המשגע שלה - למרגלותיו של הר הגלבוע ובקרבת עורקי התנועה הראשיים שמובילים צפונה, מה שהופך אותה למקום אידיאלי לאירועים משפחתיים.

    שף שאול בן אדרת (צילום: יח"צ)
    שף שאול בן אדרת(צילום: יח"צ)

    בתפריט מבחר מנות כמו קרפצ'יו (54 שקלים), שקשוקה תרד (47 שקלים), מנות דג ומנות בשר כמו המבורגר (89 שקלים), שניצל (88 שקלים), פרגית (88 שקלים) וקבב טלה.

     (צילום: מתן כץ)
    (צילום: מתן כץ)

    בנוסף לכל הטוב הזה, מציעים שם עסקיות, עסקיות ילדים וארוחות בוקר שמוגשות מדי יום בין השעות 11:00-9:00.

     

    אתר סקי דרך נוף הגלבוע כביש התענכים גלבוע, 04-6895566, ראשון-שלישי 22:30-12:00, רביעי-שבת 23:30-9:00, לא כשר

     

    השף שאול בן אדרת בפעולה:

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    דג דגן

    מסעדת דגים כפרית שנפתחה ב-1995, ומאז ועד היום שוכנת במבנה ששימש בעבר כרפת. כמו ברוב מסעדות הדגים, גם כאן הארוחה נפתחת בסלטים (12 שקלים לסלט בודד או 35 שקלים לפלטה), כשאחריהם יחכו לכם מנות כמו קבבוני מוסר (45 שקלים), דגים שלמים (95-104 שקלים), מגוון מנות פילה דג ומנות בשריות.

     

    המסעדה מציעה מנות צמחוניות, עסקיות, מנות ילדים וחדר פרטי לאירועים.

     

    קיבוץ חפצי-בה, 04-6534359, שני חמישי 16:00-12:00, 23:00-19:00, שישי-שבת 23:00-12:00, כשר ללא תעודה

     

    אילוש

    מסעדה שף וקונדיטוריה כפרית ואינטימית ששייכת לשלומי עקוקה, שאחראי על הבישולים ומיכל פרלבוט, שאחראית על הקינוחים.המקום נפתח לפני שש שנים ומוגשים בו פסטות, בשר, קינוחים שווים ולחם שמכינים במקום בעבודת יד.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    התפריט משתנה בהתאם לעונה, וזאת בשל הרצון של בעלי המקום לבסס את התפריט על התוצרת החקלאית הטרייה שגדלה באזור. מנות הדגל במקום הן טורטליני לאבנה (55 שקלים), ארטישוק בחמאת לימון (59 שקלים), קציצות לוקוס (59 שקלים), סלט טונה אדומה (72 שקלים), דוקסל פטריות (73 שקלים) וטורטליני אסאדו (105 שקלים).

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    תפריט הקינוחים של המסעדה מרשים במיוחד, ומציג את כל נפלאות הפטיסרי הצרפתי. ולמי שמעוניין לטעום הכל מהכל, מציעים כאן ארוחת טעימות במחיר של 250 שקלים לסועד.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    בכניסה לרמת צבי, 072-3921567, שני-חמישי 22:30-17:00, שישי 23:30-12:00, שבת 22:30-12:00, לא כשר

      

    קפה ביקלס

    בית קפה קסום ששוכן בתוך גן הפסלים של המשכן לאמנות בעין חרוד, וקרוי על שמו של האדריכל שתכנן את מבנה המשכן. מגישים כאן בסופי השבוע ובחגים ארוחות קלות, קפה וקינוחים ובעיקר הרבה שלווה ואווירה נינוחה.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    משכן לאומנות, עין חרוד, 04-6486038, שישי 13:30-10:00, שבת 16:30-10:00, לא כשר

     

    סירין

    מסעדת סירין שוכנת במושב הציורי כפר קיש, מול הנוף של הר תבור. מדובר במסעדת שף בסגנון צרפתי, שמשלבת בין אווירה כפרית, נגיעות מהמטבח הצרפתי הקלאסי והמטבח הגלילי המקומי.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    גדי ודוד ולדמן, אנשי העמק ושפים מנוסים, מגישים במקום תפריט עשיר של בשרים, ובסופי השבוע יש גם ארוחות בוקר. בין מבחר המנות שתוכלו להזמין כאן תמצאו מרק בצל צרפתי (40 שקלים), פילה עגל שאטו בריאן (135 שקלים), קבב טלה ובקר במילוי טחינה (86 שקלים), ביף סטרוגונוף (110 שקלים) ועוד.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    כפר קיש, 04-6760976, ראשון, שלישי-חמישי 23:00-12:00, שישי-שבת 23:00-9:00 

     

    חנות היצרנים תבור

    החנות פועלת בצמוד למוזיאון המרציפן, שממוקם בתוך המתחם של יקב תבור. אפשר לרכוש כאן את סל המוצרים של מפעל המרציפן, את המוצרים הטבעיים של "שקד תבור" ובמרכז המבקרים תוכלו גם לטעום מגוון חטיפי מרציפן, ממרחים טבעיים על בסיס שקד, ממרחי אגוז טבעיים, תערובות תבלינים, חליטות תה ושלל מוצרים נוספים.

     

    מכיוון שהחנות הזו היא גם בית לתוצרת היצרנים המקומיים, אפשר למצוא בה גם יינות, בירות בוטיק, שמן זית, טחינה גולמית ועוד.

     

    שדרות קק"ל כפר תבור, בסמוך ליקב תבור, 04-6772111, ראשון-חמישי 19:00-9:00, שישי 16:00-9:00, שבת 17:00-10:00

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "זוללים בארץ: המסעדות באזור עמק חרוד"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    mastercook
    מומלצים