ארז קומרובסקי מגיש מתכון ללחמניות תפוחי אדמה במחבת
ללא אפייה: שף ארז קומרובסקי נותן מתכון קל להכנה ללחמניות מושלמות מבצק שמרים עם תפוחי אדמה, שלא תצטרכו תנור בשבילן
לחמניות שמרים ותפוחי אדמה במחבת
מדובר בסוג של הכלאה בין לביבה ללחמניות שמרים. הכי קל להכין, ומושלם לארוחת בוקר עם סלמון מעושן וביצה עלומה.
המצרכים (ל-30 לחמניות):
1/2 ק"ג קמח רב תכליתי
1/2 ק"ג תפוחי אדמה אדומים, מגוררים גס
350 מ"ל מים
1/2 כף שמרים יבשים
1 כף מלח
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- מערבבים את הקמח עם השמרים. מוסיפים את תפוחי האדמה המגורדים ואת המים, ולשים בין 2-3 דקות. מוסיפים מלח וממשיכים בלישה עוד 2-3 דקות (לישה קצרה ביותר).
- נותנים לבצק לתפוח בקערה במשך כ-1/2 שעה.
- מפילים את הבצק, ונותנים לו לתפוח שוב (כמו ספינג').
- מחממים מחבת טפלון משומנת, שמים כף מהבצק, ובודקים שהמחבת לא חמה מדי.
- מטגנים בכל פעם בין 4-5 לחמניות, ומגישים מיד.
לביבות שמרים ותפוחי אדמה
צילום: אביהו שפירא
מומלצים