שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    ארז קומרובסקי מגיש מתכון ללחמניות תפוחי אדמה במחבת
    ללא אפייה: שף ארז קומרובסקי נותן מתכון קל להכנה ללחמניות מושלמות מבצק שמרים עם תפוחי אדמה, שלא תצטרכו תנור בשבילן

    צילום: אביהו שפירא

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

     (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     

    לחמניות שמרים ותפוחי אדמה במחבת

    מדובר בסוג של הכלאה בין לביבה ללחמניות שמרים. הכי קל להכין, ומושלם לארוחת בוקר עם סלמון מעושן וביצה עלומה.

     

    המצרכים (ל-30 לחמניות):

    1/2 ק"ג קמח רב תכליתי

    1/2 ק"ג תפוחי אדמה אדומים, מגוררים גס

    350 מ"ל מים

    1/2 כף שמרים יבשים

    1 כף מלח

    שמן לטיגון

     (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים את הקמח עם השמרים. מוסיפים את תפוחי האדמה המגורדים ואת המים, ולשים בין 2-3 דקות. מוסיפים מלח וממשיכים בלישה עוד 2-3 דקות (לישה קצרה ביותר).
       (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
       
       (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
    2. נותנים לבצק לתפוח בקערה במשך כ-1/2 שעה.
    3. מפילים את הבצק, ונותנים לו לתפוח שוב (כמו ספינג').
    4. מחממים מחבת טפלון משומנת, שמים כף מהבצק, ובודקים שהמחבת לא חמה מדי.
       (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
       (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
    5. מטגנים בכל פעם בין 4-5 לחמניות, ומגישים מיד.
       (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
       

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "ארז קומרובסקי מגיש מתכון ללחמניות תפוחי אדמה במחבת"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים