שתף קטע נבחר

ירידה בנופש ישראלים בארץ, עלייה בנופש בחו"ל

נתוני התאחדות המלונות והלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לא משקרים: הישראלים מבלים באתרי הנופש בארץ - וטסים יותר ויותר לחופשות בחו"ל. העלייה בתיירות הנכנסת הביאה למהפך בחודש מרס: יותר זרים מישראלים מבלים בבתי המלון בארץ

נתונים שפרסמה השבוע התאחדות המלונות מלמדים כי הישראלים מעדיפים לצאת לחופשה בחו"ל מאשר לנפוש בישראל. למרות שהדברים לא נכתבו במפורש בדו"ח החודשי של ההתאחדות, הם ברורים ביותר.

אילת. ירידה בתיירות הפנים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אילת. ירידה בתיירות הפנים(צילום: shutterstock)

על פי הנתונים, במהלך הרבעון הראשון של השנה נרשמו 4.76 מיליון לינות בבתי המלון הרשומים בישראל (ישראלים ותיירים). מדובר בגידול של 11% בהשוואה לרבעון המקביל ב-2016, עליה של 15% בהשוואה לרבעון הראשון של 2015, ועלייה של 4% בהשוואה לרבעון המקביל ב-2014.

 

עדכונים נוספים גם בפייסבוק של ynet חופש

 

באשר ללינות ישראלים. הנתונים מלמדים כי הם היוו 52.5% מכלל הלינות במלונות והציגו ירידה של אחוז בהשוואה לנתוני הרבעון הראשון של 2016, עלייה של 3% בהשוואה לרבעון המקביל ב-2015 ועלייה של 12% בהשוואה לרבעון המקביל ב-2014.

 

מהפך: יותר תיירים מחו"ל מישראלים במלונות

התיירים, כך נראה, חוזרים לאט לאט למלונות בישראל. ברבעון הראשון של השנה חל גידול של 26% בלינות התיירים בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד, גידול של 32% בהשוואה לחודשים ינואר-מרס 2015, אבל עדיין ירידה בהשוואה לרבעון המקביל בשנת 2014 - רבעון שהיה לפני הקיץ של מבצע "צוק איתן" שהביא לבריחת התיירים מישראל.

תיירת בים המלח. יותר זרים, פחות ישראלים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
תיירת בים המלח. יותר זרים, פחות ישראלים(צילום: shutterstock)

נתוני חודש מרס מלמדים כי חל מהפך ומספר לינות התיירים היה גבוה ממספר לינות הישראלים. במהלך החודש נרשמו כ-1.8 מיליון לינות כאשר מעל 51% מהן היו של תיירים. לינות התיירים הציגו זינוק של 30% ואילו לינות הישראלים הציגו ירידה של 3% בהשוואה לחודש מרס 2016.

 

בחלוקה לאזורים בתיירות הפנים: ירידה של 7% בתיירות לאילת, ירידה של 10% בתיירות לאזור ים המלח וירידה משמעותית של 16% בתיירות לכנרת וסביבתה. בסך הכל נפשו בחודש שעבר 575 אלף ישראלים באזורי התיירות המרכזיים של ישראל (אילת, טבריה, ים המלח) לעומת 630 אלף בתקופה המקבילה אשתקד.

בחלוקה לאזורים בתיירות הנכנסת: העיר שהציגה את הגידול המשמעותי ביותר בלינות תיירים הייתה חיפה, עם גידול של 68% בהשוואה למרס 2016, אחריה נצרת עם גידול של 54%, טבריה וסובב כנרת עם גידול של 53%, מערב ירושלים עם גידול של 44%, ים המלח עם גידול של 38% ואילת, למרות טיסות הלואו-קוסט מאירופה, הציגה גידול של 4% בלבד.

 

ואם חיפשתם היכן נופש התייר הישראלי, התשובה הלא מפתיעה תהיה - בחו"ל. בחודש מרס 2017 נרשמו 457 אלף יציאות של ישראלים לחו"ל, גידול של 18% מנתוני החודש המקביל אשתקד, אז עמד מספר הישראלים היוצאים לחו"ל על 385 אלף. גם השנה וגם בשנה שעברה חג הפסח לא חל בחודש מרס אלא באפריל.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
הכנרת. ירידה משמעותית בתיירות הפנים
צילום: אביהו שפירא
מומלצים