שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    המרכיב הסודי של שגב משה לקציצות דג
    מי שם ערק בקציצה שלי? השף שגב משה מכין קציצות דג ברוטב עגבניות עם גרגרי חומוס ומרכיב סודי, שמהיום הוא כבר לא כל כך סודי. רוצים לדעת מהו? צפו

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    קציצות דג ברוטב עגבניות עם גרגירי חומוס וערק

    המצרכים:

    300 גר' דגים טריים, נקיים מעור ואידרה

    חופן של כוסברה ופטרוזיליה לסלט, קצוצים דק

    4 שיני שום, קצוצות דק

    קליפה מגוררת מלימון אחד

    1/4 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק

    2 בצלים אדומים גדולים, קצוצים דק מאוד

    2 חלמונים

    3 פרוסות לחם, מושרות במים וסחוטות (ללא החלק הקשה של הלחם)

     (צילום: נועם פריסמן)
    (צילום: נועם פריסמן)
    לרוטב עגבניות וערק

    3 כפות שמן זית

    6 שיני שום, חתוכות גס

    1 כוס גרגירי חומוס, רכים ומוכנים למאכל

    1 מקל סלרי

    חופן זיתים ירוקים מעולים, חתוכים גס

    5 כפות גדושות עגבניות, מרוסקות

    1 כף גדושה אריסה

    2 כוסות מים חמים

    חופן עלי סלרי טריים

    2 כפות ערק

    4 עלי בזיליקום טריים

    חופן שמיר, חתוך גס או גבעולים שלמים

     (צילום: נועם פריסמן)
    (צילום: נועם פריסמן)

     (צילום: נועם פריסמן)
    (צילום: נועם פריסמן)
    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הקציצות - במטחנת בשר טוחנים את הדגים הטריים (אפשר לבקש ממוכר הדגים שלכם לעשות את הפעולה הזאת) עם צמחי התבלין והשום. מוציאים את התערובת הטחונה, ומערבבים יחד עם ביצים, בצל קצוץ, פלפל חריף, מלח, פלפל ולחם סחוט. מערבבים היטב, ויוצרים קציצות קטנות.
    2. מכינים את הרוטב - לסיר גדול וחם עם שמן זית מוסיפים שום, גבעולי סלרי, זיתים, אריסה, גרגירי חומוס ועגבנות מרוסקות. מערבבים, מוסיפים מים ומערבבים היטב עד לרתיחה. מוסיפים את הערק, ומביאים שוב לרתיח על מנת שכל האלכוהול יתאדה.
    3. מבשלים את המנה - במחבת מחוממת עם שמן זית על להבה בינונית צולים את הקציצות משני הצדדים עד לקבלת גוון שחום, ומעבירים לסיר עם הרוטב. אפשר גם ישר "לזרוק" אותם לסיר מבלי לצלות אותן קודם (קצת פחות טעים, ויש סיכוי שיתפרקו בסיר). מבשלים את התערובת עד לרתיחה, מוסיפים את כל צמחי התבלין ומערבבים בזהירות.
    4. הגשה - מגישים את התבשיל עם אורז לבן, מג'דרה מעולה, עדשים או סלט חסה. אפשר גם לטרוף אותו סתם ככה עם חלה טרייה וחומוס מהשוק.

     

    "מסעדת הפועלים של שגב"- משודרת בימי שישי בשעה 18:30 ברשת, ערוץ 2

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "המרכיב הסודי של שגב משה לקציצות דג"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מוגש מטעם: מוצר השנה
    מומלצים