שתף קטע נבחר

משואות וזיקוקים: הערב חוגגים 69 לישראל ברחבי הארץ

אירועי יום העצמאות ה-69 למדינת ישראל נפתחו בטקס הדלקת המשואות בהר הרצל, בסימן יובל לשחרור ירושלים. יהורם גאון: "הנני כאן". הסופר אלי עמיר, ממדליקי המשואות: "הבה נשמור על אחדותנו, נבער את נגע הפירוד בעמנו ואת ההתבדלות מקרבנו"

 

   

אירועי יום העצמאות נפתחו הערב (יום ב') בטקס הדלקת המשואות בהר הרצל בירושלים. הטקס נפתח ב-19:45 והועבר בשידור חי ב-ynet. הטקס השנה יהיה בסימן יובל לשחרור ירושלים. אחרי הקראת יזכור ונאום של יו"ר הכנסת יואל (יולי) אדלשטיין עלו לבימת הטקס 14 מדליקי המשואות - שלכולם קשר הדוק ומיוחד עם עיר הבירה. "חלמנו על מדינה שוחרת צדק ושוויון, להיות עם אחד בעל תרבות אחת, ישראלית, כחול-לבן, לא מזרחית, ולא מזרח-אירופית. לא מפוצלת לעדות ושבטים. כולנו עולים ובני עולים. הבה נשמור על אחדותנו", אמר הסופר ואיש הרוח אלי עמיר בעת הדלקת המשואה. "נבער את נגע הפירוד בעמנו ואת ההתבדלות מקרבנו".

 

יו"ר הכנסת הזהיר מפני הפילוג בחברה הישראלית: "בימי בית שני, הפיצול בתוך העם היהודי, הביא לחורבן ולגלות. היום, בפתח שנת השבעים למדינה, עלינו להפנים: לא כל דבר בחיים שלנו הוא ימין או שמאל. לא כל ימין הוא ימין פשיסטי, ולא כל שמאל הוא שמאל בוגדני. אם נמשיך בדרך פסולה זו - נוביל לפלגנות ונביא על עצמנו חורבן".

 

"מיד עם נחיתתי בארץ, לאחר שחרורי מהכלא הסובייטי, ביקשתי שיסיעו אותי היישר לכותל", סיפר. "לעולם לא אשכח את התחושה, כשנגעתי בידיי לראשונה באבני הכותל הקרירות. גם היום, עיני כל יהודי העולם עדיין נשואות להמשך בניינה השלם של ירושלים. אנו שבים ומביעים תקווה, שירושלים תישאר מאוחדת בריבונות ישראל לנצח נצחים. ביום חגנו זה, בואו נעצום לרגע את עינינו ונריח את ריחו המשכר של שוק מחנה יהודה. את ריח האש-תנור, הבמבליק והמעורב הירושלמי. הטו לרגע את אוזנכם, לשמוע את קריאת הסליחות ברחובות ירושלים המתערבבת בקולות הילדים שמשחקים באבו-יויו ובאג'ואים".

 

 

 

"הנני כאן!". יהורם גאון הדליק משואה (צילום: אולפני הרצליה) (צילום: אולפני הרצליה)
"הנני כאן!". יהורם גאון הדליק משואה(צילום: אולפני הרצליה)

 (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
(צילום: אוהד צויגנברג)
 (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
(צילום: אוהד צויגנברג)
 

הזמרת ריטה בטקס (צילום: אולפני הרצליה) (צילום: אולפני הרצליה)
הזמרת ריטה בטקס(צילום: אולפני הרצליה)

 (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
(צילום: אוהד צויגנברג)

טקס פתיחת אירועי יום העצמאות (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
טקס פתיחת אירועי יום העצמאות(צילום: אוהד צויגנברג)

במרכז התמונה: יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין  (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
במרכז התמונה: יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין (צילום: אוהד צויגנברג)

רבקה זהר בפתח טקס הדלקת המשואות  (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
רבקה זהר בפתח טקס הדלקת המשואות (צילום: אוהד צויגנברג)
 

הטקס בהר הרצל שפתח את אירועי יום העצמאות ה-69 למדינת ישראל (צילום: אולפני הרצליה) (צילום: אולפני הרצליה)
הטקס בהר הרצל שפתח את אירועי יום העצמאות ה-69 למדינת ישראל(צילום: אולפני הרצליה)

 

 
 
 (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
(צילום: אוהד צויגנברג)

 (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
(צילום: אוהד צויגנברג)

 (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
(צילום: אוהד צויגנברג)
 
דקות ספורות לפני הטקס (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
דקות ספורות לפני הטקס(צילום: אוהד צויגנברג)
 

הכנות אחרונות בהר הרצל (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
הכנות אחרונות בהר הרצל(צילום: אוהד צויגנברג)

 (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
(צילום: אוהד צויגנברג)
 

נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין אמר בברכתו הרשמית לרגל יום העצמאות: "הדור שלי נולד למציאות אחרת שבה הנפת הדגל הייתה אסורה, שבה המדינה העברית הייתה חלום. פחות מ-70 שנה אחרי, והחלום הציוני הצליח מעבר לכל הציפיות. עשינו את זה! חומת הברזל של צה"ל והשינויים הדרמטיים באזורנו הרחיקו את צבאות האויב מהגבולות".

 

הנשיא הוסיף: "המערכות הגדולות אולי חלפו אך מערכה אחת לא פסקה – המערכה על איתנותה של מדינת ישראל והחברה הישראלית. תהליך הבירור הפנימי שלנו יימשך תמיד, אך אנו מחויבים להשאיר את הוויכוחים על הצבא מחוץ לצבא ולהבטיח שצה"ל ימשיך ויהיה צבא העם. עלינו להסתכל גם אל הבית פנימה. בית לאומי הוא גם בית המקשיב לזעקות החלשים הנענה לקריאת הנזקקים, הדואג לכל בניו ובנותיו. זו המשימה, בראש ובראשונה, של מי שמנהיגים את הבית הזה. אך זו גם המשימה של כל אחד ואחת מאיתנו".

 

בברכתו הרשמית לרגל יום העצמאות מסר ראש הממשלה בנימין נתניהו: "משנה לשנה המדינה מתחזקת, מתקדמת, מבססת את מעמדה ככוח עולמי בולט. לצעירים בינינו העצמאות אולי נתפסת כדבר טבעי, דבר מובן מאליו, ואני אומר לכם: זכרו תמיד, עצמאות ישראל אינה מתנת חינם. דורות של יהודים היו בגלות – ולנו יש בית. הפרחנו שממות, קיבצנו גלויות – וכן, נאלצנו להילחם מלחמות. אבל על בסיס כל אלה – אנחנו מזניקים את מדינת ישראל לפסגות חדשות. הישגי העבר נותנים לנו תקוות גדולות לעתיד".

 

"הנני כאן!" הכריז הזמר והשחקן יהורם גאון בעת הדלקת המשואות, בהתייחסו לשירו המפורסם. "אני מדליק משואה זו לכבוד ירושלים אהבתי הגדולה הממלאת את חדרי לבי ונשמתי. לכבוד הרוח הקדושה הנושבת מירושלים אל כל קצווי תבל ומרעידה לבבות בהמיה וכיסופים. לכבוד המשוררים שבכל דור ודור שרו לירושלים תפילה והתפללו לה שירה. ממעמקים ממחשכי גלות ומצוקת שבי עד השיבם אותנו בערגתם הזועקת בחזרה אל עיר עוטפת אור. לכבוד פייטני כל הזמנים אשר היללו ומהללים את קסמה של יפה נוף משוש תבל ציון תמתי אני כינור לשיריך".

 

 

 

הסופר ואיש הרוח אלי עמיר בעת הדלקת המשואה (צילום: אולפני הרצליה) (צילום: אולפני הרצליה)
הסופר ואיש הרוח אלי עמיר בעת הדלקת המשואה(צילום: אולפני הרצליה)
 

 (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
(צילום: אוהד צויגנברג)

 (צילום: אולפני הרצליה) (צילום: אולפני הרצליה)
(צילום: אולפני הרצליה)

"חלמנו על מדינה שוחרת צדק ושוויון, להיות עם אחד בעל תרבות אחת, ישראלית, כחול-לבן, לא מזרחית, ולא מזרח-אירופית. לא מפוצלת לעדות ושבטים. כולנו עולים ובני עולים. הבה נשמור על אחדותנו", אמר הסופר ואיש הרוח אלי עמיר בעת הדלקת המשואה. "נבער את נגע הפירוד בעמנו ואת ההתבדלות מקרבנו".

 

"אני מדליקה משואה זו לכבודן של לומדות התורה המקיימות בלימודן את שרשרת המסורת ושותפות בבניית חוסנה הרוחני של מדינת ישראל", אמרה בקול חנוק מדליקת המשואה חנה הנקין, ששכלה את בנה וכלתה בפיגוע ועומדת בראש מדרשת "נשמ"ת" בירושלים, מחלוצות בתי המדרש לנשים. "לכבוד משפחתי השנייה, משפחת השכול, בבניין ירושלים ננוחם".

 

דינה סמטה, זמרת, חניכה ומתנדבת ב"בית חינוך עיוורים", הקריאה בהתרגשות רבה את נאומה שנכתב עבורה בכתב ברייל. "אני מדליקה משואה זו לכבוד בתי הספר, המוסדות, המסגרות, הארגונים, המורים והמורות, המטפלים והמטפלות, והמתנדבים והמתנדבות שמלווים אותנו, קהילת בעלי הצרכים המיוחדים, ודוחפים אותנו למצות את מלוא יכולותינו", אמרה. "לכבוד חבריי וחברותיי המופלאים שלימדו אותי שאין גבול למה שאנחנו יכולים להשיג".

 

אורי מלמליאן, כדורגלן העבר שנבחר להיות אחד ממדליקי המשואות הערב בהר הרצל, סיפר בהתרגשות לפני הטקס: "רק כשאתה מגיע לפה אתה מרגיש את התחושה, שהיא עצומה, וזה לא עניין של מה בכך, יש בזה משהו ענק. המסר שלי הוא שלא צריך להיות מאוחדים רק באבל, אלא גם אחרי יום העצמאות. לא צריך לחכות לאבל או אסון בשביל שכולנו נהיה ביחד". 

 (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
(צילום: אוהד צויגנברג)

 (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
(צילום: אוהד צויגנברג)

 (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
(צילום: אוהד צויגנברג)
 

"אני מייצגת עמותה נפלאה, וזה בהחלט מרגש מאוד", סיפרה מירי ארנטל, שהקימה יחד עם בעלה חיים את עמותת "זכרון מנחם" המסייעת לילדים חולי סרטן ולמשפחותיהם ונבחרה גם היא לשאת הערב משואה. "נתינה זה דבר חשוב, יותר משאתה נותן אתה מקבל. זה מלווה אותך לאורך כל החיים. יש הרבה שאני פוגשת ואומרים לי 'מירי, זה שינה לי את החיים', וזה תמיד טוב לשמוע". לבסוף סיכמה ארנטל: "חוץ מזה, לבעלי יש היום גם יום הולדת, מה עוד צריך?"

 

"זה כבוד גדול בשבילי", אמר פרופ' אחמד עיד, מבכירי המנתחים בישראל שידליק גם הוא משואה בהר הרצל. "אני לא חיפשתי את זה, אבל ברגע שזה נפל עליי אני מרים את זה בכבוד רב. המסר שלי הוא חד וברור, והוא מסר של שותפות משני הצדדים. גם שהמדינה תשקיע במגזר הערבי, שלדעתי זה נושא שצריך לחזק אותו, וגם שהערבים ייתנו תמונה שהיהודים ירגישו שהם נאמנים למדינה. אם שני הדברים האלו יתקיימו אז יהיה חיים הרבה יותר טובים".

 

בנאומו בעת הדלקת המשואה אמר עיד: "אני מדליק את המשואה לכבודה של ישראל, ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות. לכבוד האחווה לכבוד מסירות הנפש, לכבוד העתיד המשותף לכולנו יהודים ערבים יחד".

 

רשימת מדליקי המשואות:

אורי מלמיליאן (60): כדורגלן עבר המהווה אחד מסמלי הספורט הישראלי, ושמו אף הפך בעגה הירושלמית למטבע לשון. מלמיליאן נולד בשכונת עוני בבירה וטיפס לפסגת הכדורגל הישראלי והיווה עבור ישראלים רבים גיבור ילדות ומודל לחיקוי.

 

פרופ' אחמד עיד (67): מנהל המחלקה לכירורגיה כללית בבית-החולים הדסה הר הצופים. עיד, יליד דבוריה שבגליל המתגורר בירושלים, הוא סמל לפסיפס הירושלמי הייחודי של בני עדות ודתות שונות ומסמל את המחויבות לערך החיים.

 

אלי עמיר (80): סופר ואיש רוח שעלה ארצה לבדו והגיע למעברה בבירה. ספריו, ובהם "אהבת שאול", "תרנגול כפרות" ו"מפריח היונים", מהווים קול ייחודי בתרבות הישראלית ונותנים ביטוי עז וצבעוני של החיים בירושלים ובארץ כולה בשנות ה-50 וה-60.

 

אלי מזרחי (65): מסעדן ששימש כיו"ר ועד סוחרי שוק מחנה יהודה והיה ממובילי תהליך ההתחדשות שעבר השוק. בית הקפה והמסעדות שלו היו הראשונים מסוגם בשוק, והוא פעל לשמירת אופיו האותנטי של השוק המפורסם ובמקביל להפיכתו למרכז שוקק של תיירות ותרבות.

 

פרופ' אמנון שעשוע (57): מייסד חברת "מובילאיי" המסייעת למניעת תאונות דרכים, שנמכרה לאחרונה לחברת אינטל בעסקה הגדולה ביותר בתולדות המשק הישראלי, וממציא פטנט ייחודי המאפשר ללקויי ראייה לראות. שעשוע משלב בין מחקר לפיתוח בירושלים, ומסייע להפיכת העיר למרכז טכנולוגי מוביל ברמה בינלאומית.

מדליקי המשואות מתארחים בכנסת (צילום: חיים צח / לע"מ) (צילום: חיים צח / לע
מדליקי המשואות מתארחים בכנסת(צילום: חיים צח / לע"מ)
    

 

דינה סמטה (19): חניכה ב"בית חינוך עיוורים" ומתנדבת במוסד שעלתה לארץ מהודו ומשתייכת לקהילת בני מנשה. עיוורונה של סמטה לא מפריע לה להתנדב ולתרום לחברה; היא זמרת מחוננת שבין היתר מובילה קבוצת שירה של ילדים עם מוגבלות שכלית-התפתחותית ב"שלווה" השוכנת בירושלים.

 

הרבנית חנה הנקין (71): עומדת בראש מדרשת "נשמ"ת" בשכונת פת שבירושלים, מחלוצות בתי המדרש לנשים. במדרשה שייסדה לומדות תורה נשים ונערות ומוכשרות בה יועצות הלכה. הנקין שכלו את בנה הרב איתם הנקין וכלתה נעמה בפיגוע סמוך ליישוב איתמר באוקטובר 2015.

 

יהורם גאון (78): זמר, שחקן ואיש רדיו ישראלי; נצר למשפחת גאון – מהמשפחות הוותיקות בירושלים. גאון נטל חלק מרכזי בשימורה וקידומה של תרבות הלדינו המזוהה עם העיר, ובמשך כעשור שימש כחבר מועצת העיר בהתנדבות, וגם כיום משמש בהתנדבות במוסדות ירושלמים שונים.

 

יעקב (יקי) חץ (71): לוחם מילואים בגדוד 66 של חטיבה 55 במלחמת ששת הימים, שלחם בין היתר בקרב על גבעת התחמושת שעליו הוענק לו עיטור העוז. כיום הוא פעיל מרכזי בהנחלת מורשת הקרב של ירושלים. לצד שירותו ארוך השנים במילואים עבד חץ ברפא"ל ועל עבודתו הוענק לו פרס ביטחון ישראל.

 

מירי ארנטל (67): הקימה עם בעלה חיים את ארגון "זכרון מנחם" לזכרו של בנם שנפטר ממחלת הסרטן. הארגון הפועל בירושלים מלווה ומסייע לילדים חולי סרטן ובני משפחותיהם בהתמודדות היומיומית.

 (צילום: דוברות הכנסת, יצחק הררי) (צילום: דוברות הכנסת, יצחק הררי)
(צילום: דוברות הכנסת, יצחק הררי)
  

מיכאל שטיינהרדט (76): פילנתרופ המעורב בפרויקטים רבים בישראל ובקרב יהדות ארה"ב. מפעלו המרכזי הוא פרויקט "תגלית" שהביא עד כה לארץ 600 אלף צעירים יהודיים מרחבי העולם. נוסף על כך ייסד סטיינדהרט רשת של בתי ספר עבריים בארה"ב, וכן תורם בולט של מוזיאון ישראל ואוניברסיטת תל אביב.

 

הרב משה חיים (מרווין) הייר (78): דיקן ומייסד "מרכז שמעון ויזנטל" לזכר השואה ו"מוזיאון הסובלנות" המסופח אליו. בנוסף לכך שימש במשך שנים רבות כרב בוונקובר שבקנדה, הפיק סרטים דוקומנטריים העוסקים במלחמת העולם השנייה וזכה באוסקר. במהלך נאומו בעת השבעת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ציטט את המשפט מתוך המקורות: "אם אשכח ירושלים תישכח ימיני".

 

סגן דין ארגיל (22): מפקד צוות חוד בגדוד "צפע" של חטיבת הצנחנים. ארגיל, המתגורר באלפי מנשה עם משפחתו, התנדב במרס 2014 לחטיבת הצנחנים כדי להמשיך את דרכם של דודו וסבו ששירתו גם הם ביחידה.

 

רב-סרן ירוס ירושלים שיגוט (30): ראש מדור הסברה במפקדת קצין החינוך והנוער הראשי. ירוס, שעלתה מאתיופיה בגיל 4 וגדלה באשקלון, פעילה במגוון רחב של יוזמות חברתיות המבקשות לחשוף את סיפורם של ישראלים יוצאי אתיופיה לציבור הישראלי ולגשר על הפערים שבין קבוצות ומגזרים בישראל.

 

חגיגות עצמאות בערים המרכזיות - כל הפרטים

במהלך הערב ועד השעות הקטנות של הלילה התקיימו חגיגות בשלל מוקדים ברחבי הארץ, והמונים יגיעו להופעות על בימות הארץ על רקע מופעי זיקוקים. בירושלים חגגו 69 למדינה בכמה מוקדים: ההופעות בכיכר החתולות החלו ב-21:00 עם הופעות של אריק סיני, קובי פרץ והפרויקט של רביבו. ב-22:30 ובחצות - מופעי זיקוקים מעל גן העצמאות. בכיכר ספרא נערך מופע "שרים ורוקדים עצמאות", שהחל ב-21:30 ונמשך עד 03:30. יהורם גאון יגיע להופיע בכיכר.

 

 

זיקוקים על רקע הכנסת (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
זיקוקים על רקע הכנסת(צילום: גיל יוחנן)

ישראל חוגגת. זיקוקים מעל הכנסת (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
ישראל חוגגת. זיקוקים מעל הכנסת(צילום: גיל יוחנן)

זיקוקים בראשון לציון (צילום: דור אדוט) (צילום: דור אדוט)
זיקוקים בראשון לציון(צילום: דור אדוט)

חוגגים בנחל עוז (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
חוגגים בנחל עוז(צילום: גיל יוחנן)

החגיגות בכיכר רבין בתל אביב (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
החגיגות בכיכר רבין בתל אביב(צילום: מוטי קמחי)

בניין עיריית תל אביב נצבע בתאורת דגל הלאום (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
בניין עיריית תל אביב נצבע בתאורת דגל הלאום(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

חגיגה לכל גיל, בכיכר רבין בתל אביב (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
חגיגה לכל גיל, בכיכר רבין בתל אביב(צילום: מוטי קמחי)

זיקוקים מעל בית עיריית תל אביב (צילום: ענת רגב) (צילום: ענת רגב)
זיקוקים מעל בית עיריית תל אביב(צילום: ענת רגב)
 

בתל אביב התקיים האירוע המרכזי בכיכר רבין. בין המופיעים: עברי לידר, מוקי, אילנה אביטל ואורי בנאי. ברחבת המשכן לאמנויות הבמה נערך מופע "עצמדודס" בהשתתפות צעירי תל אביב. אירוע "רוקדים עצמאות" נמשך אל תוך הלילה. אירועים נוספים התקיימו בפארק דוידוף ביפו ובפארק מנחם בגין.

 

בחיפה התקיימו אירועים יתקיימו בשדרות מוריה, ברחוב אח"י אילת בקריית חיים ובגן אופירה נבון שבשכונת קריית שפרינצק. בספורטק יתקיימו מופעים לילדים, ובגן האם מופעים לקהל צעיר יותר, בהם הופעות של מרסדס בנד, שפיטה ו-Black Rabbit. האמן המרכזי, אייל גולן, יופיע בבמות בקריית חיים ובשדרות מוריה.

חיפה חוגגת עצמאות לישראל (צילום: אודי בוך, חיפה) (צילום: אודי בוך, חיפה)
חיפה חוגגת עצמאות לישראל(צילום: אודי בוך, חיפה)

בנתניה (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
בנתניה(צילום: עידו ארז)

סלפי זיקוקים בנתניה (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
סלפי זיקוקים בנתניה(צילום: עידו ארז)
 

בבאר שבע הופיעו על הבמה המרכזית ברחבת העירייה כנסיית השכל, אליעד ועמיר בניון. הילדים ברחבת המשכן לאמנויות הבמה יהנו הילדים ממופע של כוכבת הילדים מיקי. כמו כן, יתקיימו הופעות של אמנים מקומיים ולהקות מחול וכן, שלל מופעי רחוב ושדרות מיצגים. מתחם שנות ה-60 נפתח בחצר מוזיאון הנגב לאמנות בעיר העתיקה בבאר-שבע.

 

בטבריה נערכו החגיגות בגן העיר וכיכבו בהן הלהקות תיסלם וקפה שחור חזק. קפה שחור חזק הופיעה גם בכרמיאל, שם הופיע גם שלומי שבת, שהמשיך לנצרת עילית. בכרמיאל התרגלו התושבים בשנתיים האחרונות לחגוג ברחבת העירייה, אולם השנה הועברה החגיגה לאמפיתיאטרון, שם הופיעו גם היהודים.

 

ברמת גן פעלו 13 במות בידור ברחבי העיר עם מופעים שונים. בכיכר רמב"ם הופיעו קובי אפלו, הדג נחש וטיפקס. ברמת אפעל הופיע מוקי. ברמת עמידר הופיעה מאיה בוסקילה. בתיכון אהל שם הופיע נדב גדג'. בקריית קריניצי הופיעו דנה ברגר, ירמי קפלן ואפרת גוש. ברמת חן עילי בוטנר וילדי החוץ. במרום נווה הופיע הראל סקעת.

 

בחולון פעלו שש במות בידור. בבמת המשפחה ברחוב סוקולוב הופיעו בין השאר סאבלימינל וחני נחמיאס. בבמת שירי ארץ ישראל בשדרות קוגל הופיעו עוזי פוקס, שרי, רותי נבון ושימי תבורי. בבמה לקטנים ולגדולים, ברחבת המדיטק הופיעו פיני חדד, ושירי מימון. כמו כן, הופיעו להקות מקומיות במופע שאותו הנחה איציק הליצן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אולפני הרצליה
"הנני כאן!", יהורם גאון בטקס המשואות
צילום: אולפני הרצליה
מומלצים