שתף קטע נבחר

נשיא גרמניה: "יש לנו מחלוקות עם ישראל לגבי השאלה מי בן שיח לגיטימי"

וולטר שטיינמאייר המבקר בארץ התייחס לתקרית הדיפלומטית בין נתניהו לבין שר החוץ הגרמני על רקע הפגישה עם שוברים שתיקה. "אמרו לי שזה לא זמן טוב להגיע לישראל, אבל החלטתי אחרת", הוסיף בנאום שנשא

 

שטיינמאייר עם נתניהו, היום (צילום: אמיל סלמן) (צילום: אמיל סלמן)
שטיינמאייר עם נתניהו, היום(צילום: אמיל סלמן)

נשיא גרמניה פרנק וולטר שטיינמאייר המבקר בישראל התייחס הערב (א') לתקרית הדיפלומטית לפני שבועיים, שבמסגרתה ביטל ראש הממשלה בנימין נתניהו את פגישתו עם שר החוץ הגרמני זיגמר גבריאל בשל פגישתו עם נציגי שוברים שתיקה ו"בצלם".

 

הנשיא שטיינמאייר אמר: "אם להיות כן, הרבה אנשים אמרו לי שזה לא הזמן הנכון להגיע לישראל. היו מי שחשבו שיותר נכון יהיה לבטל את הביקור או לדחות אותו. אולי זה היה הפתרון הקל עבורי, אבל החלטתי אחרת".

נשיא גרמניה באוניברסיטה העברית (צילום: AP) (צילום: AP)
נשיא גרמניה באוניברסיטה העברית(צילום: AP)

נשיא גרמניה, שהגיע אמש לישראל, אמר את הדברים בנאום במכון טרומן באוניברסיטה העברית בירושלים, שנתיים בדיוק לאחר שקיבל ממנה תואר דוקטור כבוד (בעת שכיהן כשר החוץ של גרמניה).

 

התקרית הדיפלומטית שעליה דיבר התרחשה לפני כשבועיים, בעת ביקורו של שר החוץ הגרמני גבריאל, שחרף אולטימאטום שהציב לו נתניהו, העדיף להיפגש עם הנציגים משוברים שתיקה ובצלם – ולא עם ראש הממשלה.

 

בהתייחסו לכך אמר הנשיא שטיינמאייר: "לממשלות ישראל וגרמניה היו עמדות מנוגדות בימים האחרונות על השאלה מי הוא בן שיח לגיטימי".

 

 

שטיינמאייר הוא פוליטיקאי ותיק ומנוסה מגבריאל, והיחסים עם ישראל נחשבים ל"בייבי" שלו. הוא לא נפל למלכודת שאליה רצה נתניהו להכניס אותו, ואף שהתלבט - בחר לבסוף לא להיפגש בביקור הזה עם נציגי שוברים שתיקה ובצלם.

 

 

לדבריו הוא החליט להגיע לישראל לא משום שהוא סבור שההחלטה של נתניהו לבטל את הפגישה עם גבריאל הייתה נכונה, "אלא בגלל שאני מאמין שזה לא יהיה אחראי להשאיר את היחסים בין המדינות בתוך משבר שבו שני הצדדים מפסידים. שתי המדינות שלנו מחוברות על ידי עבר נוראי. דורות העבר - לא רק פוליטיקאים - עבדו כדי להתגבר על מה שקרה בינינו ולבנות יחסים חדשים.

 

"היחסים בין ישראל וגרמניה תמיד יהיו מיוחדים. זה משהו שאסור לנו לשכוח. במיוחד בזמנים כאלה, אנו נקראים לדגל כדי לשמר את המורשת. ולא לאפשר לידידות הזו שנבנתה על הרס העבר להפוך לפחות חשובה או למשהו שהוא זר לנו.

 

"הלקח שלמדתי מהניסיון שלי כשר חוץ הוא שלדבר ישירות אחד עם השני יכול להיות לעתים קשה יותר מלא לדבר בכלל. לפתור הטרדות, לנקות אי הבנות, לבנות אמון מחודש - את זה ניתן להשיג רק באמצעות דיאלוג".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: קובי גדעון, לע"מ
שטיינמאייר עם נתניהו, היום
צילום: קובי גדעון, לע"מ
מומלצים