שתף קטע נבחר

רעייתו של ברגותי לא השתכנעה: "תיעוד מרואן אוכל - שקרים של ישראל"

שב"ס הציג סרטונים מתאו של אסיר העולם מרואן ברגותי, שמנהיג את שביתת הרעב של האסירים הביטחוניים, ובהם נטען כי הוא אוכל חטיף ועוגיות. רעייתו פדווה הצהירה במסיבת עיתונאים: "הסרטון מפוברק". בתקשורת הפלסטינית נמנעו מפרסום התמונות

 

מגיבה לתיעוד המביך: לאחר שבעלה מרואן ברגותי נתפס בתיעוד שהציג שירות בתי הסוהר ובו נטען כי אסיר העולם אוכל על אף שהוא שובת רעב במסגרת מחאת האסירים הביטחוניים, אשתו פדווה הצהירה אמש (א') במסיבת עיתונאים שקיימה ברמאללה כי הסרטון שהפיץ שב"ס מפוברק.

 

"האסירים מכירים את השקרים והמשחקים של ישראל והסרטון שהפיצה מבשר על תחילת תבוסתה", אמרה רעייתו של ברגותי. היא הוסיפה שישראל משתמשת בכל האמצעים כדי להביא לסיומה של שביתת האסירים והעם הפלסטיני רגיש "לשיטות הבזויות האלה כבר שבעים שנה". היא הדגישה שהסרטון שהופץ רק יחזק את הנחישות של האסירים להמשיך בשביתתם.

שני מקרים שונים, אוכל חטיף ועוגיות - וגם מלח. ברגותי בתאו (צילום: שירות בתי הסוהר) (צילום: שירות בתי הסוהר)
שני מקרים שונים, אוכל חטיף ועוגיות - וגם מלח. ברגותי בתאו(צילום: שירות בתי הסוהר)

פדווה ברגותי (במרכז) במסיבת העיתונאים ברמאללה ()
פדווה ברגותי (במרכז) במסיבת העיתונאים ברמאללה

 

מוקדם יותר פרסם שב"ס תיעוד ובו נטען כי ברגותי, המרצה מאסרי עולם, צולם בשני מקרים שונים אוכל בין היתר עוגיות, חטיף ומלח בתאו המבודד בכלא קישון שלשם הועבר לאחר תחילת שביתת הרעב לפני שלושה שבועות. גם ב-2004 תועד ברגותי אוכל בתאו בזמן שביתת הרעב ההמונית שקיימו האסירים הפלסטינים.

 

בתאו של ברגותי מוצבת מצלמת אבטחה וב-27 באפריל הוא תועד אוכל שתי עוגיות. ביום שישי האחרון, ב-5 במאי תועד ברגותי אוכל בשנית, הפעם חטיף "טורטית", ולאחר מכן מנסה להטביע את העטיפה באסלת השירותים.

 

באותו היום תיעדה מצלמת האבטחה את ברגותי כשהוא מוציא שקית קטנה עם מלח - ומכניס את המלח לפיו. המלח מסייע לשובתי רעב להתמודד עם המחסור באוכל ומחזק אותם.

 

בכל המקרים ברגותי ביצע את המעשים בתא השירותים כשהוא יושב עם בגדיו על האסלה. בשב"ס סירבו לומר איך, על אף החיפושים בתאים של האסירים השובתים רעב, לא נמצאו העוגיות, החטיף והמלח.

 

הוועדה הלאומית לשביתת האסירים הכחישה כי ברגותי תועד שובר את שביתת הרעב וטענה כי מדובר בסרטון שצולם בשנת 2004, שגם אותו שב"ס הציג אתמול. בוועדה ציינו כי התקשורת הישראלית נמצאת במתקפה מלאה בשקרים, שמטרתה ליצור בלבול ברחוב הפלסטיני ובין האסירים השובתים רעב.

 

הוועדה קראה לתקשורת הפלסטינית לנהוג בפטריוטיות ולא לשדר את התמונות הללו שנחשבות בעיניהם לשקריות. כלי התקשורת הפלסטינים נענו לכך ולא פרסמו תמונה או חלק מהסרטון שהעביר שירות בתי הסוהר לתקשורת. הנושא גם נבלע בתוך החדשות ולא זכה להבלטה.


פורסם לראשונה 07/05/2017 22:58

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים