שתף קטע נבחר

שותים את אתונה: ברים מומלצים

מי היה מאמין שאתונה, היעד שנמצא במרחק של 200 דולר מישראל, היא בירת ברים וקוקטיילים? אורון לרנר ביקר, שתה, ושרד כדי לספר לנו על ברים שווים בעיר

ה-Barreldier. שותים באתונה (צילום: אורון ולנה)
ה-Barreldier. שותים באתונה(צילום: אורון ולנה)

עד שהגעתי לאתונה לא היה לי מושג שהיעד הזה, שנמצא במרחק של 200 דולר מאתנו, הוא בירת ברים, שתייה וקוקטיילים. אמנם מדי חודש נובמבר נערכת שם תערוכת הברים של אתונה, שנחשבת לאחת התערוכות הגדולות והמפורסמות בעולם, ולא פחות משני ברים בעיר מככבים ברשימת 50 הברים הטובים בעולם, ובכל זאת היה מעין מסך עשן שכזה, שמנע ממני לראות מה קורה שם באמת.

 

כי מי נוסע לאתונה כדי לשתות? אם נוסעים לחופשה, הרי שהאיים התיירותיים הם הבחירה הפשוטה יותר, ואם כבר מגיעים לאתונה - ההיסטוריה המרתקת של העיר נותנת את עיקר המשקל לביקור. סבא שלי בטוח היה כועס עלי אלמלא ביקרתי באקרופוליס ובמוזיאון השכן, ובכל זאת, בביקור שלי בברצלונה, שהיה נסיעת עבודה מהסוג שעושים בברי קוקטיילים - נתגלתה לי תרבות שתייה מרתקת, והנה היא כאן לפניכם.

 

Baba au Rum

הבר התפרסם לראשונה כאחד הברים הטובים בעולם לשנת 2013 וזכה בתואר המבוקש פעם נוספת ב-2016, התמודד על תארים גדולים כמו צוות הבר הטוב בעולם, תפריט הקוקטיילים הטוב בעולם ועוד. אבל תארים כבר לא מרשימים אותנו, ולא אחת ראינו ברים מלאי תארים נופלים על שירות, אירוח או איזון המשקה - לא במקרה הזה.

ה-Baba au Rum. שירות מעולה וקוקטיילים משובחים (צילום: אורון ולנה) (צילום: אורון ולנה)
ה-Baba au Rum. שירות מעולה וקוקטיילים משובחים(צילום: אורון ולנה)

הבאבא-או-רום מעוצב כמו סלון של חובב אקזוטיקה, על הבר שישה מקומות בלבד, ושני ברמנים מאחוריו, עסוקים תמיד בהכנת מגוון רחב של משקאות. כראייה לכך, התפריט האחרון שיצא בחודש מרץ הוא תפריט מספר שמונה והבר, עצמו פתוח במשך שמונה שנים. למרות זאת, עדיין מגישים שם את כל שמונת התפריטים.

 

התפריט כמעט מתיש, וכולל רשימה ארוכה של קוקטיילים ורשימה ארוכה לא פחות של בקבוקי רום. הדיספליי עמוס בבקבוקים שקשה לזהות, וכל פינה פנויה באיזור הבר מלאה במיני קוקטיילים, יש לומר פיצ'פקעס.

 (צילום: אורון ולנה) (צילום: אורון ולנה)
(צילום: אורון ולנה)
   

קוקטיילים עולים פה בערך תשעה אירו, ומיקס הבוטנים הוא הנשנוש היחיד שמוגש כאן. ומה לגבי הקוקטיילים? מעולים. טעמנו את קוקטייל הבית המכונה Baba au Rum cocktail, עם רום דומיניקני, שרי מתוק, ליים טרי ובזיליקום שהיה מעולה, מרענן וחזק, וגם את ה-Love of Zero שכולל ברגמוט, מי עגבניות ומי זהר שהיה אחד הקוקטיילים הטובים שטעמתי בשנים האחרונות.

 

כל אלה, לצד האירוח החם של מנהל הבר שמסתובב בין האורחים, מבחר הרום הנדיר והמהנה והדי-ג'יי שמנגן שם כל ערב היו, מבחינתי, שילוב מנצח של מקום שאפשר להעביר בו ערב שלם.

 

Klitiou 6, Athina, +30 21 1710 9140

 

The Gin Joint

באחד מסיורינו נקלענו לגשם זלעפות, ומצאנו את עצמנו רצים אל הבר הקרוב ביותר, שהתגלה כמקום מקדש למשקה הג'ין. השירות הלבבי והקוקטיילים המעולים הוכיחו לנו כי עצרנו במקום הנכון. וכאן המקום להבהיר, כי כל הברים באתונה מגישים קוקטיילים ועושים זאת היטב מבלי להסתתר מאחורי שלייקעס, מחזיקי שרוולים, סיכות לוגו ומיני פרפרנלייה שונים.

 

בעודי סוקר את הבר, הבחינו עיניי בפלא - קוקטייל פרפקט-ג'ין-מרטיני מוגש מהחבית, נמזג דרך ברז עם שכבת קרח עבה שהצטברה עליו, על ג'ין ביפיטר 24. ג'ין מעולה, ועוד מהחבית, זה בכלל תענוג (ולמביני עניין, היות והקוקטייל נמזג מחבית הוא גם מוגז קלות).

 

אני מודה, אני לא סובל ג'ין מרטיני, ובעוד מארחינו הזמינו לנו שלושה פרפקט מרטיני, נערכתי לחווית שתיה קשוחה. אבל עם הטעימה הראשונה, הבנתי מיד שליד הקוקטייל הזה אני אוכל את הכובע: הכוסות שהוצאו מהמקפיא היו כוסות מרטיני מעודנות, עם זווית שנוח לשתות מהן וכמות נוזל מדוייקת כך שהמרטיני לא הספיק להתחמם, הנוזל היה מאוזן באופן מושלם, קר ככל הניתן לדמיין וההגזה הקלה רק הוסיפה לרענון והסבירה בדיוק רב כיצד בעבר היה נהוג לשתות שלושה כאלה בארוחת הצהריים, ואז לחזור למשרד. בפירוש הג'ין מרטיני הטוב ביותר שטעמתי אי פעם.

 

Christou Lada 1, Athina, +30 21 0321 8646

 

Seven Jokers 

לכל עיר יש את הבר הזה. בתל אביב זה יהיה הפוסטר או המנזר, שפתוח עד מאוחר וכל הברמנים שמסיימים משמרת מוצאים עצמם נמשכים לשם באופן בלתי מוסבר, לעוד דרינק אחרון של אחרי יום עבודה.

בר ה-Seven Jokers. מקום למביני עניין (צילום: אורון ולנה)
בר ה-Seven Jokers. מקום למביני עניין(צילום: אורון ולנה)
 

הדרינקים פשוטים, ולרוב אפשר למצוא כאן דווקא גינס או סטלה, אבל מאחורי הבר מצאנו את שגריר המותג היווני של פרנה ברנקה, ואז התחילו הצרות עם אינספור צ'ייסרים של הנוזל השחור והמריר ואפילו כמה קוקטיילים מרירים-חמוצים שהוא רקח.

 

עכשיו, כל מבין עניין יודע שלא מבקשים קוקטייל בפוסטר או במנזר, זה לא המקום. אבל באופן מפתיע, ב-Seven Jokers ראינו לא פעם אחת ברמן מרים שייקר או מערבב נגרוני. לא עושים מזה סיפור באתונה, זה לא ממש חשוב מה אתה שותה - רק חשוב שזה יהיה טוב. במוקדם או במאוחר, כל אחד מגיע לבר הזה, גם אם זה רק לדרינק אחד אחרון.

 (צילום: אורון ולנה) (צילום: אורון ולנה)
(צילום: אורון ולנה)
 

 

Voulis 7, Athina, +30 21 0321 9225

 

Barreldier

הבארלדיר מציג מראה קלאסי למדי עם דיספליי עמוס, בר עץ כהה וברזי בירה מוכרים. הוא מנוהל על ידי שני ברמנים ותיקים, וכמו כל זוג ברמנים ותיקים - הם מתנהלים במשמרת כמו שתי סבתות רכלניות - מקללים ומתעצבנים זה על זה, באופן שמזכיר את לורל והארדי תוך שהם מעניקים שירות מושלם, מארחים את כל באי הבר ומוצאים זמן לצאת לסיגריה.

ה-Barreldier. מראה קלאסי והבנה עמוקה ביישון חביות (צילום: אורון ולנה)
ה-Barreldier. מראה קלאסי והבנה עמוקה ביישון חביות(צילום: אורון ולנה)
 

בין הסודות שהבארלדיר מחזיק, אפשר למצוא תפריט קוקטיילים שכולל כ-12 סוגים - כולם מיושנים בחביות למשך כמה חודשים. מדובר בטכניקה לא פשוטה, שמצריכה הבנה מעמיקה של תהליכי יישון וטיפול בחביות.

 

בין כל מה שטעמתי (וזה היה לא מעט), בלט במיוחד ה-Trident - קוקטייל קלאסי שנראה כאילו הומצא במיוחד ליישון בחביות. לצערי, לעולם לא נצליח לשחזר אותו בארץ בשל היעדר מרכיבים כמו אקווה-וויט - מעין וודקה סקנדינבית מתובלת בקימל או בשמיר, מעורבבת עם צ'ינאר (ליקר ארטישוק מריר מבית קמפרי), שרי יבש וביטרס אפרסקים. לכל מבין עניין זה ודאי נשמע שילוב מרתק ואכן הקוקטייל, שאף קושט בעלה גרניום לימוני טרי, היה עילוי שהזכיר, במובן הכי חיובי ומהנה שאפשר לדמיין, חוואייג' מיושן בחבית.

 

Voulis 7, Athina +30 21 0325 4711

 

Warehouse 2.0

אתונה מלאה לא רק בברים שמגישים קוקטיילים מעולים במחירים הוגנים, אלא גם בתרבות קפה מושקעת מעין כמוה. בבתי הקפה המקומיים תמצאו סוגים שונים של קפה - לא רק תרכובות של תערובת הקפה והמקום ממנו הביאו אותו, אלא ממש טכניקות שונות - מאספרסו, דרך חליטות בלחץ או בלי וקפה שעשוי בלחץ חנקן ועד קולד-ברו שנחלט לאט ובטמפרטורות נמוכות.

ה-Warehouse. תרבות קפה משובחת (צילום: אורון לרנה) (צילום: אורון לרנה)
ה-Warehouse. תרבות קפה משובחת(צילום: אורון לרנה)
 

ה-Warehouse הוא אחד מתוך שניים כאלה באתונה. מקום קטן, עם פחות מ-20 מקומות ישיבה, שמגיש אוכל, יינות ובעיקר, כאמור, קפה. מומלץ ביותר למצוא את הזמן לשתות שם, ובעיקר לשים את עצמכם בכפיו של הבריסטה ולתת לו לחלוט עבורכם משהו שלא הכרתם בעבר.

 

Valtetsiou 21, Athens, +30 21 5540 8002

 

Clumsies

אי אפשר לבקר באתונה מבלי לבקר בקלאמזי'ס, הבר שזוכה להכרה בינלאומית נרחבת בשנתיים מאז שנפתח, ומפורסם לא רק בזכות הקוקטיילים המודרניים שהוא מגיש, אלא גם בזכות האירועים המיוחדים שנערכים שם - מסיבות ענק מלאות בברי קוקטיילים מכל העולם, כאשר במסיבה האחרונה התארחו במקום שישה ברים שונים מרחבי ארצות הברית.

בר ה-Clumsies. זוכה להכרה בינלאומית (צילום: אורון לרנה) (צילום: אורון לרנה)
בר ה-Clumsies. זוכה להכרה בינלאומית(צילום: אורון לרנה)
  

התפריט מודרני מאוד, עד כדי כך שקשה להבין את המרכיבים או את הטעמים שמוגשים שם. מומלץ להתעקש ולשבת על הבר, שכן כמו הרבה ברי קוקטיילים באתונה, הבר קטן יחסית ורוב הישיבה היא על שולחנות נמוכים ואז תוכלו רק לטעום את הקוקטייל שהזמנתם מבלי לצפות בברמנים בפעולה.

 (צילום: אורון לרנה)
(צילום: אורון לרנה)
 

Praxitelous 30, Athina, +30 21 0323 2682

 

Odori's Vermutteria

מבית היוצר של הקלאמזי'ס. מדובר במקדש לוורמוט - אותו יין מתובל, אפרטיפי ונפלא שכל כך כיף לשתות אותו כשהוא טרי וזה עתה נפתח, וכמה חבל שרוב המקומות בארץ אפילו לא טורחים לשמור את הבקבוקים בקירור.

 

לא פלא שהאתונאים מבינים את הדבר הזה על הוורמוט שאנחנו טרם הצלחנו. אודורי'ז אפילו מכינים את הוורמוט שלהם בעצמם, אם כי אני מרגיש מחויב לציין שעם מגוון הוורמוט שקיים במקום, אין סיבה להתעכב על הוורמוט הביתי ועדיף לנסות כמה שיותר סוגים שונים. יש להם שם קוקטיילים מעולים על וורמוט, אבל המלצה שלי - הניחו לקוקטיילים והזמינו וורמוט טרי, מקורר שמוגש על קרח.

 

Skouleniou 2 Athens, +30 21 0331 4674

 

אורון לרנר הוא הבעלים של הבר "פרנץ' 57" בתל אביב

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורון ולנה
ברים מומלצים באתונה
צילום: אורון ולנה
מומלצים