שתף קטע נבחר

בואו לגלות את הסודות של טנזניה

1500 ק"מ של חופי האוקיאנוס ההודי, חול זהוב, מי טורקיז, כפרי דייגים קטנים והסאלו - שמורת הטבע הגדולה של אפריקה ואחת משמורות הפרא הגדולות בעולם. מסע פתיחת ציר אל טנזניה שלא הכרתם כולל מטוסים מלב השטח ומסלולים מרהיבים. "אנחנו יוצאים אל מחוץ למסלולי התיירות הרגילים - ובטנזניה - יש המון לאן לצאת"

בשיתוף מאגמה 

 

טנזניה הפכה בשנים האחרונות לאחד מהיעדים המבוקשים עבור ישראלים חובבי מסעות אקזוטיים: שילוב של חופי טורקיז בתוליים, כפרי דייגים קטנים, נהרות שוצפים ושמורות טבע ענקיות שמעטים מגיעים אליהן.

 

בחודש יוני ייצא מסע פתיחת ציר ראשון מסוגו אל הפנינים הנסתרות של טנזניה. רגע לפני היציאה התארחו באולפן ynet יפעת יגר, מנכ"לית במאגמה ורונה שולמן, שתדריך את אחד המסעות.


כפרי דייגים קטנים שחיים כמו לפני אלפי שנים, חיים על הים, נהנים מהים, מתפרנסים מהים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
כפרי דייגים קטנים שחיים כמו לפני אלפי שנים, חיים על הים, נהנים מהים, מתפרנסים מהים(צילום: shutterstock)
"העובדה שטנזניה היא יעד נפלא ומרהיב, היא עובדה ידועה", אומרת יגר. "אנחנו לפעמים אומרים שישראלים נוטים לטייל במין גל כזה - מטיילים במסלולים של אלה שהיו שם לפניך ועוד מעט יבואו אלה שיהיו שם אחריך".

 

"מה שאנחנו במאגמה מנסים לעשות, הוא לצאת מהמסלול הזה ובטנזניה יש המון לאן לצאת". יגר מציינת כי מעבר לספארי ולשפע העצום של בעלי החיים, טנזניה היא קודם כל 1500 ק"מ של חופי ים, חול זהוב, מי טורקיז, כפרי דייגים קטנים שחיים על הים כמו לפני אלפי שנים, נהנים מהים, מתפרנסים מהים.

 

"אלו מקומות שיש בהם עוצמות של גאות ושפל שאנחנו לא מכירים, בטח לא בים התיכון וזה אומר שבשעות השפל, הים נסוג למרחק של קילומטרים על קילומטרים ואנחנו נוסעים עם הג'יפים בתוך מה שהיה עד לפני כמה שעות ים, אבל עכשיו הסירות שוכבות על צידן ואנחנו נוסעים ביניהן. חוויה מדהימה. וזו רק דוגמא קטנה".

אנחנו נוסעים עם הג'יפים בתוך מה שהיה עד לפני כמה שעות ים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אנחנו נוסעים עם הג'יפים בתוך מה שהיה עד לפני כמה שעות ים(צילום: shutterstock)

מסע של פתיחת ציר, מה זה אומר?

"זה מסע ראשון שיוצא ליעד חדש וזה אומר שיש כל מיני דברים בלתי צפויים או קצת שונים או מחדשים וזה מיועד בעיקר עבור אנשים, שהם גם קצת יותר הרפתקניים", אומרת שולמן.

 

את מכירה את טנזניה מצוין, תנסי לשאוב אותנו לתוך האהבה הזאת שלך

"טנזניה היא באמת מדינה מדהימה. היא מדינה ענקית של קרוב למיליון קמ"ר והרבה מאוד ישראלים נוסעים לחלק הצפוני שלה. המסע הזה, יוצא לחלק הדרומי של טנזניה, למשל אל שמורת הסאלו שהיא שמורה ענקית - אחת משמורות הטבע הגדולות בעולם, ואחד ממקומות הפרא האחרונים שאפשר לנסוע בהם".

1,500 ק"מ של חופים. טנזניה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
1,500 ק"מ של חופים. טנזניה(צילום: shutterstock)

אומרים שהיא הסוד השמור של אפריקה

"נכון, היא מהסודות השמורים של אפריקה, וטייסי הבוש (טייסים שטסים מטוסים קטנים) הוותיקים אומרים, שאפשר לטוס מעליה שעה ולא לראות שום אדם, שום לודג', שום מבנה. רק פילים, אריות, נהרות, הרים, אגמים, טבע פראי".

 

מסע ראשון. בכל זאת מלחיץ

יפעת: "אנחנו כמובן כבר היינו במסלול כמה וכמה פעמים, למדנו אותו ובדקנו אותו, כך שאנחנו לא נוסעים עם מצ'טות ופותחים את המסלולים. אבל זו פעם ראשונה שקבוצה או קבוצות של ישראלים מתחילות לצאת למסלול הזה: שלוקח אל חופי האוקיינוס ואל שמורת הסאלו".

 

"לשמורת הסאלו שהיא השמורה הגדולה ביותר באפריקה, מגיעים בסך הכל פחות מ-5000 אנשים בשנה, זאת אומרת שאפשר לנסוע שם ימים על ימים ולא לראות שום דבר חוץ מהיפופוטמים ופילים ובעלי חיים, אז ההתרגשות בהחלט גדולה".

אפשר לנסוע שם ימים על ימים ולא לראות שום דבר חוץ מהיפופוטמי, פילים ובעלי חיים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אפשר לנסוע שם ימים על ימים ולא לראות שום דבר חוץ מהיפופוטמי, פילים ובעלי חיים(צילום: shutterstock)

"בשמורת הסאלו אפשר להגיע קרוב לבעלי חיים, לדומם את הרכב ופשוט לשבת ולראות קבוצות של פילים מתרחצות במים, שותות או אוכלות עשב", מוסיפה שולמן. "יש בסאלו מספרים עצומים של בעלי חיים. לצערי בשנות השבעים מנו שם כ-106 אלף פילים, וב-2013 מנו רק 13 אלף פילים בגלל הציד. אבל עדיין יש שם, 200 אלף תיאואים, ו-20 אלף היפופוטמים, אלו מספרי ענק, ובכלל מערכות של טבע ובר שאנחנו לא רואים אותן באופן רגיל בשמורות אחרות".

 

איך מתניידים במסע הזה?

אחד התענוגות הגדולים במסע הזה הוא הנהיגה העצמית, כי הג'יפים באמת יכולים לקחת אותנו בדרכים הקטנות אל המקומות שלא מגיעים אליהם. באפריקה המון מהחיים מתנהלים לאורך הדרכים ולאורך הכבישים ולנסוע בדרכי העפר של אפריקה - שהנסיעה בהם, דרך אגב, היא הפוכה. ההגה בצד ימין ולוקח קצת זמן להתרגל לזה, אבל הנהיגה העצמית מאפשר לנו המון חופש, אין מגבלה של מקום שאי אפשר להגיע אליו וזה כיף גדול".

 

"אבל במסע הזה לא רק נוסעים בג'יפים אלא מתניידים גם במטוסים שזה עוד אחד מהפנינים של המסע", מוסיפה יגר. "גם כי המרחקים בטנזניה גדולים ואנחנו רוצים לראות הכל , אז אלו מטוסים קטנים, קלים, ואחד הדברים המדהימים, זה להיות באמצע שום מקום באפריקה, כשמטוס קטן נוחת בדיוק במקום שאתה נמצא בו, בלי צ'ק אין, בלי שדה תעופה, בלי אובר-ווייט, פשוט עולים וטסים".

 

ולסיום, דרישות מיוחדות מהמשתתפים?

"בעיקר לבוא עם ראש פתוח, עם סקרנות, עם לב פתוח לאפריקה כי היא מדהימה" מסכמת רונה שולמן "עם יכולת להיות חלק מקבוצה, אנשים שבאמת נהנים לטייל ביחד. ולבוא עם מצלמה! אולי נפגוש זאב טלוא או בעל חיים אחר שלא רואים בשמורות אחרות ושמורת הסאלו מפתיעה רק אותנו"

 

רוצים להכיר את הפנינים של טנזניה? כל הפרטים כאן

 

בשיתוף מאגמה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
השפל בחופי טנזניה
צילום: shutterstock
מומלצים