שתף קטע נבחר

נפלה ביציאה מהסופר בגלל אזיקון - ותפוצה

לקוחה בסניף שופרסל בקניון חיפה נתקלה בלולאת פלסטיק והושבתה למשך שלושה חודשים. בית המשפט בקריות קבע שהיא תפוצה ב-16 אלף שקל

בית משפט השלום בקריות פסק לאחרונה פיצויים של 16 אלף שקל ללקוחה שמעדה ונפצעה אחרי שנתקלה באזיקון פלסטיק ביציאה מסניף שופרסל בקניון חיפה. השופט שלמה מיכאל ארדמן ציין שאין לצפות מאנשים ללכת "עם הראש ברצפה" בתוך קניון מרוצף.

 

האירוע התרחש לפני כשבע שנים, ובעקבותיו הגישה האישה תביעה נגד בעלת הקניון, קבוצת עזריאלי, נגד חברת הביטוח "כלל" ונגד חברת התחזוקה "ש. ניר". היא סיפרה שבדרכה למעלית היא נתקלה במעין לולאה קטנה מפלסטיק שהייתה מונחת על הרצפה מחוץ לסופרמרקט. כתוצאה מהנפילה נגרם לה שבר בכתף, ולאחר מכן היא לא עבדה במשך שלושה חודשים וקיבלה שכר על חשבון ימי מחלה.

 

קבוצת עזריאלי וחברת כלל הכחישו את המקרה וטענו שהתובעת לא דיווחה עליו לאיש מגורמיה. לחלופין נטען כי אם היא נפלה הרי שהדבר קרה באשמתה וללא קשר למפגע כלשהו. לדבריהן, לולאת פלסטיק שנמצאת על הרצפה היא סיכון רגיל בחיי היום-יום. עזריאלי אף הגישה הודעת צד שלישי נגד חברת התחזוקה וחברת הביטוח שלה (איילון), בטענה שבכל מקרה היא עליהן לשפות אותה בגין כל פיצוי שייפסק.

 

חברת התחזוקה שטחה טענות דומות לאלה של עזריאלי, והוסיפה שהתובעת נפלה כנראה כתוצאה ממצבה הבריאותי, שכן היא נוטלת תרופות שעלולות לגרום לסחרחורת ולנפילה. בנוגע ליחסים בינה לבין עזריאלי טענה החברה שהנהלת הקניון הקצתה לה 10 עובדים בלבד ואין לצפות ממספר קטן כזה של עובדים לתור אחר כל מפגע ומפגע.

 

אבל השופט שלמה מיכאל ארדמן קיבל את גרסת התובעת לאירוע, בין היתר בשל המסמכים הרפואיים שהגישה, וכן משום שהתרשם שעדותה הייתה עקבית וקוהרנטית. הוא ציין שהנתבעים לא הביאו עדים מטעמם, כך שגרסתה לא נסתרה.

 

בתוך כך הוא דחה את הטענה שלפיה האירוע הוא מסיכוני היום-יום. בפסק הדין כתב השופט כי "אזיק גדול מפלסטיק המצוי על רצפת קניון, בכניסה לחנות, אינו מסוג הדברים שיש להניח כי יימצאו באותו מקום", והטיל את האחריות על כל הנתבעות.

 

הוא החליט לא לייחס לתובעת אשמה כלשהי, מאחר שלדעתו לא מדובר במפגע שקיימת ציפייה כלשהי להימצאותו במקום, ואין לצפות מאנשים שישפילו את ראשם בעת הליכה רגילה בקניון מסחרי מרוצף.

 

בסיכומו של דבר חייב השופט מיכאל ארדמן את הנתבעות לשלם לאישה 16 אלף שקל, מהם עיקר הפיצוי נפסק עבור כאב וסבל. בנוסף הנתבעות חויבו בהוצאות משפט וכן בשכר טרחת עו"ד בשיעור של 20% מסכום הפיצוי.

 

עם זאת, הוא קיבל את הודעה הצד השלישי במלואה, וקבע כי חברת התחזוקה ואיילון ישלמו לעזריאלי וכלל את הסכום שנפסק (שיפוי). לעניין זה ציין שלא הובאה בפניו הוכחה כלשהי לכך שקבוצת עזריאלי הגבילה כביכול את עבודת החברה.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין
  • עו"ד ז'קלין דייני עוסקת בדיני נזיקין
  • הכותבת לא ייצגה בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים