שתף קטע נבחר
הכי באזזזז
    זירת הקניות
    הסוד ששווה מיליונים שמנכ"ל SABON שמר מעובדיו
    במשך שנה וחצי מנכ"ל SABON העולמית, רונן זוהר, סבל מדפיקות לב מואצות. הוא חשש שמא תתפוצץ עסקת הענק להעברת 70% מבעלות הרשת לתאגיד הקוסמטיקה הצרפתי, גרופ רושה. בראיון עם ynet זוהר משתף בתהליך שאיש לא ידע עליו, חוזר אחורה לתחילת הדרך המקצועית ומספר מה הוא חושב על הכלכלה הישראלית

    מנכ"ל רשת SABON (סבון של פעם לשעבר), רונן זוהר, חיכה במשך שנה וחצי לרגע החתימה על העברת כ-70% מבעלות רשת החנויות מידי אבי פיאטוק וסיגל קוטלר לוי לתאגיד הקוסמטיקה הצרפתי, גרופ רושה, בתמורה לכ-100 מיליון אירו בדצמבר 2016.

     

    כתבות נוספות במדור שיחת מנהלים

     

    "מכירת חברה סוגרת תהליך של משא ומתן ארוך, שבסיסו הוא מערכת יחסים עם מישהו שאתה מעוניין שירכוש אותך. שאתה רוצה להתחבר אליו ולרכוש את אמונו. זה מאד מלחיץ. מרגע הטלפון הראשון שלנו לתאגיד, מלבד סיגל ואבי, סמנכ"ל הכספים של החברה ואני - אף אחד בחברה לא ידע על התהליך. שנה וחצי הכל נשמר בסוד", נזכר זוהר.

     

    שנה וחצי של סוד. זוהר עם סיגל קוטלר ואבי פיאטוק
    שנה וחצי של סוד. זוהר עם סיגל קוטלר ואבי פיאטוק

    אל תגיד שהמנהלים והעובדים לא חשדו ולא הריחו שקורה משהו במפעל מתחת לאפם. לא מזלזלים באינטליגנציה שלהם.

    "לרגע לא, חלילה. ברור שהיו חשדות, בעיקר במהלך בדיקת הנאותות של חברה (כולל ברור על המצב הכלכלי והיכולות המסחריות של הארגון. י"ו). נערכו ביקורים של נציגי איב רושה בחברה, והייתי אמור לספק להם מסמכים ונתונים, שלקחתי מכל מיני מחלקות ולא סיפרתי למה.

     

    "פתאם הגיעו למפעל כל מיני אנשים עם חליפות שאינם יודעים עברית. לפעמים מנהלים ליוו אותם לאתרי הפעילות של החברה, ביקרו בחנויות, ולא הוסבר למה. גם אם עובדים הסתקרנו ושאלו - הם לא קיבלו תשובה. חובת הסודיות חלה עלינו משני הצדדים, וידוע שמספיקה לפעמים הדלפה קטנה כדי לפוצץ עסקה שלמה. היו לי הרבה דפיקות לב במהלך התהליך, מרגע החתימה על מסמך הבנות ראשוני ועד הסיום".

     

    זוהר עם משפחתו (יח"צ)
    זוהר עם משפחתו(יח"צ)

    מעבר לכסף, איך חגגת את ההצלחה?

    זוהר צוחק ומסביר שעד עכשיו הוא לא מצא זמן לחשוב. "אין דקה לנוח על זרי הדפנה. מרגע החתימה אתה כבר בתוך הלחץ של הדבר הבא, ועכשיו זה עוד יותר מורכב ומאתגר, כי צריך להוכיח לבעלים החדשים שהם צדקו ברכישה. אני מרגיש גאווה שהייתי חלק מהדבר הזה של להגיע מחנות קטנה בת"א לכזו עסקה, אבל זו גאווה צנועה".

     

    גיל: 50

    מצב משפחתי: נשוי לסיגל, ואב לעומר (19), אפק (16) ועדי (9)

    מגורים: גני תקווה

    השכלה: MBA מאוניברסיטת תל אביב, BA במנהל עסקים

    וכלכלה מאוניברסיטת בן גוריון שבנגב.

    תפקיד: מנכ"ל SABON במשך 8 שנים

    נתוני חברה: סבון של פעם הוקמה ב-1997 על ידי אבי פיאטוק וסיגל קוטלר לוי. החנות הראשונה נפתחה ברחוב שנקין בתל אביב. המנכ"ל, רונן זוהר, הוביל את המיתוג הגלובלי של SABON. בדצמבר 2016 נמכרו כ-70% ממניות החברה לתאגיד הקוסמטיקה הצרפתי, גרופ רושה, וכיום, המוצרים נמכרים ב-170 חנויות ברחבי העולם. מטה המפעל נמצא באזור ומפעל הייצור בקריית גת. מספר עובדים: כ-500 בישראל, ומעל 1,000 בעולם. היקף המכירות השנתי העולמי נאמד בכ-110 מיליון דולרים.

     

    סדר יום

    6:30: מתעורר, עובר על כותרות החדשות והכלכלה ומתעדכן בתוצאות המשחקים של ליגת ה-NBA מהלילה. פותח את פס הייצור לסנדוויצ'ים מושקעים לילדים לפי הזמנות יומיות.

    7:00: ביחד עם סיגל מעיר את הילדים.

    עד 08.00: משחררים את הילדים לבתי הספר ויוצא למשרד. בדרך מנהל שיחות ראשוניות עם המנהלים ומקבל עדכונים.

    9:00 ועד הערב: מקיים פגישות פנימיות לקידום נושאים שונים, שיחות עם זכיינים ועובדים ברחבי העולם ושיחות עדכון עם הבעלים.

    ערבים: אחת לשבוע יוצא מוקדם למשחק כדורסל של הבן אפק, כמעט ולא מפספס אף משחק. בחלק מהערבים מתאמן. משתדל לאכול ארוחת ערב עם הילדים בחלק מהימים. הערבים מוקדשים לבילוי עם חברים או ערב רומנטי עם סיגל.

    "אין דקה לנוח על זרי דפנה". זוהר ופיאטוק
    "אין דקה לנוח על זרי דפנה". זוהר ופיאטוק
     

    איך הגעת למנכ"ל את החברה?

    "הקרירה המקצועית שלי התחילה בתחום השיווק בחברת עלית, שם רכשתי ערכים ויסודות מקצועיים, ומבחינתי זה היה בית הספר הטוב ביותר. למדתי מהמנהלים הטובים ביותר שהיו בארץ באותה התקופה.

     

    "משם התקדמתי לנהל את השיווק והפיתוח בגלידת שטראוס, כחלק מחברת יוניליבר העולמית, שם הבנתי את כוחה של חברה רב-לאומית. לאורך השנים הייתי מעורב במגוון רחב של פרויקטים חוצי ארגון, שהובילו אותי להחלטה שהמקום הנכון עבורי הוא בעמדת ניהול בכירה ובהובלה של ארגון על כל המשמעויות. אבי וסיגל נתנו לי את הצ'אנס הזה, כשמינו אותי למנכ"ל לפני 8 שנים".

     

    מתי הבנת שאתה במסלול להצלחה?

    "נתיב ההצלחה שלי מורכב מהרבה הצלחות קטנות שהושגו לאורך השנים בתפקידים השונים. בראיה לאחור ניתן לזהות את הקשר בין אותן הצלחות קטנות להצלחות הגדולות של אותן החברות לאורך זמן. נתיב ההצלחה שלי מורכב מהרבה אנשים שהלכו איתי לאורך הדרך".

     

    מה ההישג הכי גדול שלך?

    "ההישג הגדול ביותר שלי הסתיים בסוף השנה שעברה עם החתימה על מכירת השליטה בחברת SABON לגרופ רושה הצרפתית. היה לי תפקיד מרכזי בתהליך הארוך והמורכב הזה, מתחילתו ועד ליום החתימה".

    "למדתי מהמנהלים הטובים ביותר". זוהר (יח"צ)
    "למדתי מהמנהלים הטובים ביותר". זוהר(יח"צ)
     

    ספר על כישלון שלך בדרך, משהו שאתה מתחרט עליו

    "כל מי שעושה - טועה ונכשל. אפילו לקחת זכיין לא מתאים זו טעות וסיבה לכשלון. החוכמה היא ללמוד מהכשלונות ולצמוח מהם".

     

    מי מודל לחיקוי עבורך?

    "אין רק מישהו אחד. לאורך השנים למדתי ממגוון המנהלים שעבדתי איתם באופן ישיר או כאלה שעבדו בארגונים אחרים, מכל אחד לקחתי משהו".

     

    מה אתה מחפש בעובד שמגיע אליך לראיון?

    "כשאתה מראיין מועמדים לתפקיד, אתה מגיע בדרך כלל למספר מצומצם של מועמדים, שדומים אחד לאחר ברקע וברמה המקצועית. לכן יש משמעות גדולה לחיבור האישי עם האדם שמולך. אני מחפש את האנרגיות המיוחדות, התשוקה למה שעושים".

     

    מה אסור ומה צריך, לדעתך, להגיד בראיון עבודה?

    "אני לא מעריך אנשים שמטילים רפש על מקום העבודה הקודם שלהם על מנת להאדיר את שמם. יש לי קוצים לאנשים שמנסים להגדיל את עצמם דרך הקטנה של אחרים".

    "יש משמעות לחיבור האישי עם זה שמולך", זוהר עם משפחתו (יח"צ)
    "יש משמעות לחיבור האישי עם זה שמולך", זוהר עם משפחתו(יח"צ)
     

    מה יכולה להיות עילה לפיטורים של עובד?

    "ברגע שנוצרת בעיית אמון, קטנה כגדולה, מערכת היחסים לא יכולה להמשיך".

     

    איך אתה מפטר עובד?

    "זה אחד הנושאים הקשים ביותר כמנהל. אם מגיעים למצב הזה, אני משתדל לעבור אותו בשיא הרגישות, תוך התחשבות מלאה באדם שנמצא מולי".

     

    מה תדאג שהעובדים שלך ידעו עליך?

    "שאני מאמין בשותפות ועבודת צוות. ארגון מצליח קם ונופל על האנשים שלו ושיתוף הפעולה ביניהם. חשוב לי שאנשים ישימו את ההצלחה של הארגון לפני ההצלחה האישית שלהם".

     

    בעולם מקביל, מה היית רוצה להיות?

    "הייתי יכול להיות שף ובעלים של רשת מסעדות בינלאומית מצליחה".

     

    ממה אתה פוחד? ואיך אתה מתגבר על פחדים?

    "יש לי פחד גבהים, ואני משתדל שלא להיתקל בפחד הזה מקרוב".

     

    מאמין בשותפות ועבודת צוות. זוהר וקוטלר
    מאמין בשותפות ועבודת צוות. זוהר וקוטלר

    איך אתה מעלה מוטיבציה של עובדים בכלל ובימים קשים בפרט?

    "אני בדרך כלל לא דורש מהעובדים או מהמנהלים מה שאני לא עושה בעצמי, כי אני מאמין שהחיבור של העובדים אליי כמנהל ברמה האישית ואל ערכי ומטרות החברה יביאו כל אחד מהם למקום של לעשות את האקסטרה בכל זמן שהחברה תהיה זקוקה לכך".

     

    מה המשמעות של כסף עבורך?

    "חונכתי בבועת רמת אילן (גבעת שמואל. י"ו). בבית צנוע, עם הערכה גדולה לערך הכסף, מה שמושרש בי עד היום. כסף הוא לא מטרה, זה לא מה שמניע אותי. כסף הוא אמצעי בלבד להשגת חלק מהחלומות שלנו".

     

    עד כמה אתה מצליח להתנתק מהעבודה כשאתה נמצא עם המשפחה?

    "קשה לי להתנתק מהעבודה לזמנים ארוכים מדי. בכל שעה ביום אחת החברות שלנו בעולם עובדת, מהמזרח ועד אמריקה, כך שאני מוצא את עצמי בתוך העבודה לאורך מרבית שעות היום, גם אם פיזית אני לא שם.

     

    "גם בחופשות אני שומר על קשר רציף עם המנהלים בחברה. החיבור הזה נותן לי סוג של שקט, לדעת שהכל בסדר ושאני יכול להמשיך ליהנות בחופש".

    שומר על קשר עם העבודה גם בחופשות. זוהר (יח"צ)
    שומר על קשר עם העבודה גם בחופשות. זוהר(יח"צ)
     

    מה אתה חושב על הכלכלה הישראלית?

    "הכלכלה הישראלית חזקה. הבעיה היא בבירוקרטיה רבה ותהליכים לא מוסדרים. חבל לי שהמדינה לא עוזרת מספיק לקידום ופיתוח התעשיה, לא מפשטת ולא מנגישה את המערכות השונות כדי להקל על חברות לקדם פרויקטים ולפתח את העסקים שלהם".

     

    אתה כפוף לבעלים כפולים, ישראלים וצרפתים, איך מסתדרים עם זה?

    "כמו כל דבר בניהול, זה מורכב, אבל אפשרי. עם הרבה אורך רוח, סבלנות, כבוד והערכה לדרך שהם עשו, תוך התמקדות בעשייה, בעבודה תוך שקיפות ושותפות מלאה בכל".

     

    תפתיע אותנו במשהו אישי שלא יודעים עליך.

    "אחת לכמה חודשים אני יוצא עם חברים והורים נוספים לבשל לכ-600 ילדי שבט הצופים של גני תקווה. הארוחות שאנחנו מכינים זוכות להצלחה גדולה. זה סיפוק גדול".

     

    5 טיפים למנכ"לים מתחילים

    לבחור מנהלים ועובדים מתאימים ולבנות אותם לצוות מנצח.

    לאתגר את הצוות ולפתח אצלם שאיפה למצוינות.

    להגדיר יעדים ברורים וניתנים להשגה.

    לכבד כל עובד, בכיר כזוטר, הם אלו שמניעים את החברה קדימה.

    ליצור סביבת עבודה פתוחה, תומכת, שמתנהלת באווירה טובה.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "הסוד ששווה מיליונים שמנכ"ל SABON שמר מעובדיו"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים