שתף קטע נבחר

נאס"א לטראמפ: לא נשלח אסטרונאוטים לירח

סוכנות החלל האמריקנית הודיעה כי שיגור טיל ה-SLS החדש יידחה לשנת 2019, וכי למרות בקשת הנשיא - המשימה לא תהיה מאויישת

לבית הלבן יש שאיפות גדולות בכל מה שקשור לחקר החלל: קמפיין הנשיאות של דונלד טראמפ עסק באופן נרחב בתוכניות שלו לכיבוש החלל, ואת השאיפות להחזיר בני אדם לירח או להגיע למאדים - הוא מקפיד לבטא גם עכשיו כשהוא כבר מאייש את משרת נשיא ארצות הברית. בהתאם, גם דאג להגדיל את תקציב נאס"א, והוא נוהג לומר כי בכוונתו לדאוג לנוכחות אנושית על מאדים עד סוף תקופת הכהונה השנייה שלו.

 

 

 

שאיפות לחוד ומציאות לחוד. במהלך סוף השבוע הכריזה נאס"א כי הטיל החדש - Space Launch System, שאמור היה להיות משוגר לירח כבר ב-2018 במסגרת משימת EM-1 יחד עם קפסולת אוריון, יעזוב את כדור הארץ כשנה מאוחר יותר. זאת בעקבות שיבושים בלוח הזמנים שנבעו מפגיעת טורנדו במפעל בניו אורלינס - שם מייצרים את חלקי הטיל השונים.

 

בעוד הבית הלבן דחף לכך שכבר בטיסת ההשקה של הטיל המשימה תהיה מאויישת ואסטרונאוטים ינחתו על הירח, תוכנית שנאס"א אישרה את קיומה במהלך חודש פברואר האחרון, מחקר נוסף העלה כי העיכוב בלוח הזמנים והסכום הנדרש כדי לבצע את השינויים במשימה לא יאפשרו לזה לקרות. המחקר העלה גם כי רמת הסיכון בשליחת אסטרונאוטים תפחת משמעותית אם ימתינו לטיסה שנייה כדי לעשות זאת.

 

משימת EM-2 היא זו שבמקור הייתה אמורה להיות מאויישת, ונקבעה לשנת 2021. אולם העיכוב בלוחות הזמנים ככל הנראה יגרור עיכוב גם בשיגורה. חישוב גס של הסכום הנדרש כדי להפוך את המשימה הראשונה של ה-SLS למשימה מאויישת, העלה כי מדובר בתוספת של בין 600-900 מיליון דולרים, בתוכנית שעד קו הסיום שלה בסוף שנת 2018 תעלה לממשל האמריקני כ-23 מיליארד דולרים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
משימת אפולו 11
צילום: רויטרס
מומלצים