שתף קטע נבחר

הזמן הנכון לספר לילד שאימא בהריון

הרחבת המשפחה היא דבר משמח ומרגש, אך כשיש ילדים קטנים בבית, צריך להכין אותם לקראת השינוי. מאיזה גיל הם מבינים את המשמעות? באיזה שלב כדאי לספר? ומה עושים אם הילד במקרה שמע שאימא בהריון בשלב שעוד לא תכננתם לספר?

מזל טוב! אתם שוב בהריון, הילד או הילדים הקטנים שבבית בוודאי ישמחו לשמוע את הבשורה המשמחת שבעוד כמה חודשים יהיה להם תינוק חמוד בבית, גם אם הם לא מבינים עד הסוף את משמעות העניין. הורים רבים מוצאים את עצמם מתלבטים

מתי הזמן הנכון לספר.

 

ברוב המקרים מגיל שלוש בערך פעוטות מסוגלים להבין את המשמעות של תינוק חדש. בגילאים צעירים יותר הם לא מבינים עד הסוף את המשמעות. מושג הזמן אצל פעוטות וילדים קטנים הוא לא ברור כל כך וכשאומרים להם עוד כמה חודשים או עוד חודש, מבחינתם זה הרבה מאוד זמן. ככל שהפעוט בוגר וגדול יותר, אפשר לספר לו מוקדם יותר.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

חכו לסקירה

מומלץ להמתין לאחר סקירת המערכות הראשונה כשכבר יש בטן ויודעים שהכול בסדר ושההריון מתנהל באופן תקין לפני שמספרים, על מנת שלא ליצור אכזבה אצל הילד במידה וההריון חלילה לא מתפתח. כמו כן, חשוב לעדכן את המשפחה והחברים שהחלטתם שלא לדבר על ההריון בנוכחות הילד ולהשאיר לכם את ההזדמנות לספר לו את החדשות.

 

במידה שהפעוט מתחת לגיל ארבע, מומלץ לחכות אפילו לשליש השלישי של ההריון לפני שמספרים שאתם מצפים כי חוסר הסבלנות והציפיה שלהם לתינוק חדש במשפחה ישגע אותם. מבחינתם 3-4 חודשים זה המון זמן. במידה וילדיכם שמע אתכם משוחחים על ההריון ושאל: "האם אמא בהריון?" עדיף לא להסתיר ולספר לו.

 

איך להכין את הילד?

יש דרכים רבות לספר וחשוב לעשות הכנה. כדאי לקנות ספרים העוסקים בהכנה לאח קטן וממחישים בצורה ממש ברורה לפעוט מה יש בבטן של אימא. ניתן לשתף ולהראות תמונות מהאולטרסאונד, וכשהתינוק בבטן מתחיל לבעוט אפשר לתת לילד להרגיש ולדבר איתו על מה יהיה כשהתינוק יגיע.

 

שתפו אותו כמה שיותר בהכנות של הציוד, אם זה להראות לו את הבגדים ולטייל בחנויות למוצרי תינוקות. הדגישו את העובדה שהוא עכשיו יהיה אח גדול, אך זכרו לומר לו שהוא עדיין ותמיד יהיה הילד שלכם. הרבה פעמים אחרי גילוי ההריון ילדים קטנים נוטים להיכנס לחרדות לגבי אהבתה של האם, שהיא לא תעלם להם ופחות תאהב אותם ותתייחס אליהם. חשוב לדבר הרבה עם הילדים על הנושא ולהפיג חששות ומתחים.

 

אולי יעניין אותך גם:

- "נכנסתי לשירותים והרגשתי את הראש יוצא"

- "אף אחד לא אמר לי שהנקה יכולה להכאיב"

- מפחדת מהלידה? השיטות שיעזרו לך להפחית לחצים

 

לקראת הלידה

ספרו לילד שאימא תאלץ להיעדר מהבית לכמה ימים. רצוי שהוא יבוא לבקר בבית החולים לאחר הלידה וששגרת הגן שלו תשמר כמה שיותר. השתדלו להשאיר אותו עם קרוב משפחה או חבר שאיתו מרגיש בנוח ורגיל אליו, מישהו שיוכל לחבק ולתמוך בו ברגעי געגוע כששני ההורים נמצאים בבית החולים.

 

כאשר הפעוט בא לבקר בבית היולדות, מומלץ שאמו תקבל את פניו כשהתינוק בעריסה או בתינוקיה. כדאי לתת לו תשומת לב לכמה דקות ולאחר מכן ולספר לו על התינוק החדש, להראות לו אותו ולתת לו להחזיק אותו בידיים של אחד ההורים. תנו לו הרבה חיזוקים חיוביים בכדי שהחוויה תהיה טובה. חשוב להסביר לילד כמה התינוק עדין ושברירי ושצריך לנהוג בו בזהירות ועדינות רבה.

 

לאחר הלידה

לאחר ההגעה הביתה, השתדלו כמה שיותר, למרות הקושי, לתת תשומת לב לילד הגדול עם כמה שיותר חום וחיבוקים. השתדלו להיות שם בשבילו, לתמוך בו נפשית ולדבר איתו כדי שיעבור את החוויה החדשה בקלות.

 

שתפו אותו, תנו לו מטלות כמו להביא את המגבונים, לעזור למצוא את המוצץ וכו', כך שהילד ירגיש שותף וחלק פעיל במשפחה החדשה והמורחבת שלו. כדאי להיעזר במשפחה הקרובה כדי לבלות זמן איכות לבד עם הילד. גם אם קשה קצת בהתחלה, בהמשך יהיה הרבה יותר קל.

 

הכותבת היא בעלת M.A בייעוץ משפחתי וזוגי ומנחת הורים בשיטת אדלר



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
כדאי להסביר מה הולך לקרות בקרוב ואיך זה ישפיע על הבית
צילום: shutterstock
מומלצים