שתף קטע נבחר

חברות הביטוח יתאימו ההון העצמי להיקף הסיכונים או שלא יוכלו לחלק דיבדינדים

ועדת הכספים אישרה היום את תקנות ההון העצמי החדשות שקבע האוצר לחברות הביטוח. התקנות מחייבות את החברות להתאים את ההון העצמי שלהן בהתאם להיקף הסיכונים שהן לוקחות על עצמן. חברה שלא תמלא אחריהן לא תוכל לחלק דיבידנדים לבעלי המניות

ועדת הכספים אישרה היום (ב') כמעט ברגע האחרון את תקנות ההון העצמי החדשות שקבע האוצר לחברות הביטוח. המועד האחרון לאישור התקנות הוא בסוף החודש. התקנות מחייבות את החברות להתאים את ההון העצמי שלהן בהתאם להיקף הסיכונים שהן לוקחות על עצמן. ההתאמה נדרשת כדי להבטיח שהיקף הנזילות של החברות יאפשר להם לעמוד בהתחייבויות שלהן גם במצבי משבר.

 

עוד בערוץ הכסף שלי

 

חברה שלא תמלא אחריהן לא תוכל לחלק דיבידנדים לבעלי המניות. התקנות אושרו בקולות נציגי האופוזיציה אחרי פשרה שהגדילה את תקופת המעבר עד לרמת ההון החדשה ל-7 שנים במקום 6 שנים.

 

הפשרה נדרשה בלחץ האופוזיציה להצביע על החוק לפני תום החודש. נציגיה נתנו את הסכמתם לתוספת השנה שהממונה על שוק ההון והביטוח דורית סלינג'ר היתה מוכנה לתת ליו"ר הוועדה ח"כ משה גפני (יהדות התורה) בהתייעצות קצרה, בהפסקה שהכריז בדיון. התוצאה היתה שהתקנות אושרו בקולות האופוזיציה בהעדרם ההפגנתית של נציגי הקואליציה, אבל היו"ר גפני הודיע שהוא מבקש מיד הצבעה חוזרת כדי לאפשר לו לשכנע את הקואליציה להסכים לפשרה. הוא קיים את ההצבעה למרות בקשת יו"ר ורכז הקואליציה שלא לקיים אותה בגלל קשיי התחבורה עקב ביקור הנשיא טראמפ שמנעו הגעת ח"כים רבים.

 

מאחורי היעדרות הקואליציה היתה מחלוקת על מספר השנים של תקופת המעבר. 12 מתוך 13 חברות הביטוח הגדולות קבלו את התקנה המקורית שקבעה תקופת מעבר של 6 שנים. לעומתן חברת מגדל דרשה תקופה ארוכה יותר - עד 16 שנה. התנגדות מגדל הפכה לאבן הנגף שעיכבה את אישור התקנות בגלל שסיעות הקואליציה התייצבו מאחורי תביעתה והרוב שלהן בוועדה היה מונע את אישור התקנות. המתנגדים דחו בשבוע האחרון הצעת פשרה של האוצר לדחות בשנתיים את עצם הפעלת התקנות. האופוזיציה תמכה גם בהגדלת התקופה ל-7 שנים בתנאי שתחול על כל החברות ולא רק על מגדל.

 

יו"ר איגוד חברות הביטוח, גיא רוטקופף, אמר שאם המחלוקת מסתכמת רק במספר השנים אפשר להצביע היום על התקנות. הוא לא התנגד לשנה הנוספת. דוברי האופוזיציה לחצו לקיים את ההצבעה עוד היום כדי למנוע דחייה נוספת עד לרגע האחרון, ערב שבועות. הם חזרו וטענו כי העובדה שרק חברה אחת מתנגדת לא מצדיקה לעכב את האישור. הם כעסו על סלינג'ר שהסכימה קודם לדחות את הפעלת התקנות בשנתיים, וציינו כי תקנות דומות כבר אושרו באירופה לפני 8 שנים (לפי אמנה בינלאומית) וכל דחייה נוספת "לתקופה לא סבירה" עלולה להיות רק על חשבון המבוטחים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים