שתף קטע נבחר

לא רוגלך, רוזלך: 4 מתכונים

מה זה בכלל רוזלך, איך מכינים את הבצק ובמה אפשר למלא אותו? קבלו ארבע אופציות למילוי וגם מתכון בסיסי לרוזלך, המאפה הנימוח שמשגע את חובבי המתוקים

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

רוזלך - מתכון בסיסי

המרכיבים (ל-4 מנות):

לבצק -

600 גר' קמח לבן

300 מ"ל מים

1 כפית מחוקה שמרים יבשים

1/4 כוס שמן זית

1/2 כפית מלח

 

אופן ההכנה:

  1. במיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, המים והשמרים במהירות נמוכה. מוסיפים את שמן הזית בהדרגה, ולשים במשך 5 דקות. מוסיפים את המלח, ומגבירים למהירות גבוהה. לשים כ-5 דקות נוספות עד שהבצק מתנתק מדפנות הקערה.
  2. מניחים מגבת מעל הקערה, ומתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו. מוציאים את הבצק מהקערה, ומורידים את האוויר מהבצק על ידי קיפולו.
  3. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים, מניחים על משטח מקומח ומניחים להם לתפוח פעם נוספת. 
  4. צרים מהתערובת כדורים במשקל 200 גר' כל אחד.

 

רוזלך שוקולד שוויצרי

המרכיבים:

לממרח שוקולד -

1 ממרח שוקולד

1/2 חבילת שוקולד חלב

לרוטב שוקולד חלב -

1 כוס חלב

3 חבילות שוקולד חלב

לתערובת למריחה מעל הבצק המרודד -

4 כפות ממרח שוקולד (ראו מתכון למעלה)

14 יחידות מרשמלו, חתוכות לפרוסות

1/2 חבילת שוקולד חלב, קצוץ גס

להגשה -

אבקת סוכר

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את ממרח השוקולד - ממיסים את המרכיבים במיקרו במשך 2 דקות, ומערבבים היטב.
  2. מכינים את הרוזלך - פותחים את כדור הבצק על ידי רידוד עד לגובה של 5 מ"מ. מורחים על הבצק שכבה של ממרח השוקולד. מפזרים מרשמלו וחתיכות שוקולד חלב, מגלגלים את הבצק לרולדה וחותכים ל-14-12 חתיכות.

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

  3. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 200 מעלות במשך 10-15 דקות, או עד שמתקבל גוון זהוב והתחתית אפויה.
  4. מכינים את רוטב השוקולד - מביאים את החלב לסף רתיחה, מורידים מהאש ומוסיפים את שוקולד החלב. מערבבים בעזרת מטרפה עד לקבלת מרקם אחיד.
  5. להגשה - יוצקים 1/4 כוס רוטב שוקולד לצלחת מרק רחבה. מסדרים מעל את הרוזלך ו-5 חתיכות של מרשמלו, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

 

רוזלך בננה לוטי תאילנדי

המרכיבים:

180 גר' ממרח ריבת חלב

150 גר' בננות, חתוכות לרבעים לאורך

20 גר' קוקוס יבש

50 גר' חמאה, בטמפרטורת החדר

להגשה -

אבקת סוכר

מעט קוקוס יבש

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה: 

  1. פותחים את כדור הבצק על ידי רידוד עד לגובה של 5 מ"מ.
  2. מורחים שכבה של ממרח ריבת חלב, מניחים שורה של רבעי בננה ומפזרים קוקוס יבש.
  3. מגלגלים את הבצק לרולדה, וחותכים ל-14-12 חתיכות.
  4. לפני האפייה, מורחים מעל לרוזלך 50 גרם של חמאה בטמפרטורת החדר ואופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 200 מעלות למשך 6-4 דקות, עד שמתקבל גוון זהוב והתחתית אפויה.
  5. להגשה - מורחים על צלחת שטוחה שני פסים של ריבת חלב, מסדרים מעל את חתיכות הרוזלך ומפזרים מעט אבקת סוכר וקוקוס יבש.

 

רוזלך חטיף שוקולד וחמאת בוטנים

המרכיבים:

לחמאת בוטנים -

4 כפות חמאת בוטנים

2 כפות ריבת חלב

1 כף שמן תירס

לתערובת למריחה מעל הבצק המרודד -

תערובת חמאת בוטנים (ראו מתכון למעלה)

1/2 חבילת שוקולד חלב, קצוץ גס

1 חטיף סניקרס, חתוך לפרוסות

חופן ביסלי גריל, מפורר ביד למרקם גס

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את חמאת הבוטנים - על בן-מרי (סיר או כלי מתכת שמונח מעל לסיר עם מים רותחים) מערבבים את המרכיבים בעזרת מטרפה, עד לקבלת מרקם אחיד. שומרים את התערובת באזור חם, כך שתהיה במרקם נוח למריחה (ניתן גם לחמם מאוחר יותר במיקרו).
  2. מכינים את המנה - פותחים את כדור הבצק על ידי רידוד עד לגובה של 5 מ"מ. מורחים שכבה של תערובת הבוטנים, מסדרים בשורה שוקולד חלב, פרוסות חטיף סניקרס וביסלי גריל. מגלגלים את הבצק לרולדה, חותכים ל-14-12 חתיכות ואופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 200 מעלות למשך 10-15 דקות, עד לקבלת גוון זהוב ותחתית אפויה.
  3. להגשה - מורחים על צלחת שטוחה שני פסים של ריבת חלב, מסדרים מעל את חתיכות הרוזלך ומפזרים אבקת סוכר.

 

רוזלך גבינת פירורים ברוטב פירות יער צרפתי

המרכיבים:

לפטיסייר -

חומרים

1/2 ליטר חלב

50 גרם קמח

4 חלמונים

1 מקל וניל, חצוי לאורכו ומגורען (אפשר להשתמש גם בתמצית וניל)

100 גרם סוכר

לבצק - 

1/2 חבילה עוגיות פתי-בר

75 גר' גבינת ריקוטה

75 גר' גבינת מסקרפונה

250 גר' ממרח פטיסייר (ראו מתכון מצורף)

למילוי -

5 כפות תערובת פטיסייר (ראו מתכון מצורף)

2 כפות פירורי פתיבר

1/2 חבילה שוקולד לבן, קצוץ גס

לרוטב פירות יער -

1 כוס פירות יער קפואים (אפשר לקנות בסופר או בשוק את פירות העונה)

1/2 כוס סוכר

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את קרם הפטיסייר - בקערה ממיסים את הקמח עם 1/3 כוס חלב. מוסיפים את החלמונים ומערבבים במטרפה. בסיר בעל תחתית עבה מבשלים את יתרת החלב עם מקל וניל וסוכר עד לרתיחה (אין אין מקל וניל, אפשר להשתמש בכפית תמצית וניל).
  2. מכבים את האש, ומערבבים בכל פעם כמות קטנה של נוזל חם לאט ובהדרגה לתוך תערובת הקמח להשוואת טמפרטורות (שימו לב שלא לחמם במהירות את החלמונים, על מנת שלא לתת להם טעם של חביתה).
  3. מחזירים את התערובת לכיריים, ומסמיכים את התערובת שנוצרה תוך כדי בחישה עד לקבלת מרקם חלק לגמרי. מצננים במשך 15 דקות, מכסים בנילון נצמד כדי שלא יווצר קרום ומכניסים למקרר.
  4. מכינים את הבצק - מערבבים את כל מרכיבי הבצק במיקסר או במערבל מזון עד לקבלת תערובת אחידה, ושומרים בקירור.
  5. מרכיבים את המנה - שמים את הפתיבר בשקית קשיחה, ובעזרת מערוך משטחים קלות עד להיווצרות פירורים. פותחים את כדור הבצק על ידי רידוד עד לגובה של 5 מ"מ, מורחים על הבצק שכבה של תערובת הפטיסייר, מפזרים חופן מהפטיבר וחתיכות שוקולד לבן. מגלגלים את הבצק לרולדה, וחותכים ל-14-12 חתיכות. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 200 מעלות במשך 15-10 דקות, עד לקבלת גוון זהוב ותחתית אפויה.
  6. מכינים את רוטב פירות היער - מבשלים בסיר קטן את פירות היער והסוכר עד לרתיחה. ממשיכים לבשל את התערובת כ-10 דקות על אש קטנה, ומצננים היטב.
  7. להגשה - יוצקים על צלחת שטוחה מרוטב פירות היער, מסדרים מעל את הרוזלך ומפזרים אבקת סוכר.

 

המתכונים באדיבות רשת "קפה לנדוור", שמגישה את קינוחי הרוזלך בכל סניפי הרשת במהדורה מוגבלת

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים