שתף קטע נבחר

טראמפ עזב, שליחו יבוא בחמישי: "אפשר להגיע לשלום"

אחרי הביקור הנוצץ והמילים המבטיחות יגיע לישראל ג'ייסון גרינבלט כדי לנסות לקדם את מדיניות טראמפ. בקרב המתנחלים היו מרוצים מדברי הנשיא: "נשא נאום שהיו יכולים לשאת השרים הכי נציים בממשלה"

 

 

מתחילים לעבוד אחרי הטקסים והנאומים. ג'ייסון גרינבלט, שליחו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ למזרח התיכון, צפוי להגיע ביום חמישי לישראל כדי להמשיך במגעים בין הצדדים. הבית הלבן פרסם אמש (יום ג') הודעה רשמית המסכמת את שיחות נתניהו-טראמפ ובה נכתב כי שני המנהיגים דנו "כיצד ניתן לקדם את המשא ומתן לשלום בין ישראל והפלסטינים. טראמפ שב ואמר שהוא מאמין שאפשר להגיע לשלום לא רק בין ישראל והפלסטינים אלא בין חלקים רחבים של המזרח התיכון".

 

מהנחיתה ועד ההמראה: ביקור טראמפ בתמונות

 

עוד נכתב בהודעה כי "הנשיא טראמפ מקדם בברכה את ההקלות שאושרו בקבינט הביטחוני לשיפור הכלכלה הפלסטינית, שיגדילו את הסיכויים לשלום". בהודעה משותפת עם סעודיה שפרסם הבית הלבן נכתב כי "שני הצדדים מדגישים את החשיבות שבהגעה לשלום כולל בין ישראל והפלסטינים. המנהיגים הסכימו לעשות כל שביכולתם כדי לקדם אווירה שתתרום לקידום השלום". 

ראש הממשלה נתניהו והנשיא טראמפ (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
ראש הממשלה נתניהו והנשיא טראמפ(צילום: אוהד צויגנברג)

בתוך כך, נתניהו אמור היה באופן חריג לקיים הבוקר בשעה 9:45 מסיבת עיתונאים לסיכום ביקור הנשיא טראמפ בישראל, כולל מענה לשאלות כתבים. אולם, קצת אחרי השעה 23:00 אמש נמסר על ביטול מסיבת העיתונאים.

 

בקרב המתנחלים היו מרוצים מאוד מהדברים שהשמיע טראמפ במהלך ביקורו. ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן אמר כי "נשיא ארה"ב הוכיח היום שהוא ידיד אמת של מדינת ישראל, זה יום חסר תקדים. טראמפ נשא נאום שהיו יכולים לשאת השרים הכי נציים בממשלה. זו הזדמנות היסטורית לראש הממשלה ולממשלה לייצר תנופת בנייה ביהודה ושומרון לעשות דברים שהם מאמינים שהם נכונים לעשות ותמיד טענו שאי אפשר בגלל ארה"ב. בוודאי שהיום אפשר הרבה יותר מתמיד".

 

טראמפ שוחח אתמול במוזיאון ישראל גם עם יו"ר האופוזיציה יצחק הרצוג. בפגישה נכחו גם גרינבלט וגם חתנו ויועצו של טראמפ ג'ראד קושנר שאמר להרצוג כי טראמפ תמיד מפתיע והיעד שלהם הוא ליצור תנאים לחידוש המו"מ בזמן הקרוב. הרצוג אמר שטראמפ נחוש לדחוף לשלום במזרח התיכון וכי אנשיו רוצים להמשיך במומנטום של שינוי האווירה שיצר ביקור הנשיא במזרח התיכון. 

יגיע לישראל. ג'ייסון גרינבלט עם נתניהו (צילום: קובי גדעון, לע"מ) (צילום: קובי גדעון, לע
יגיע לישראל. ג'ייסון גרינבלט עם נתניהו(צילום: קובי גדעון, לע"מ)

גורם אמריקני בכיר אמר לסוכנות הידיעות רויטרס כי קושנר מתנהל באופן זהיר כדי להימנע מליפול "לאותן מלכודות" שהכשילו מאמצים קודמים. "הוא מאזין טוב והוא מנסה ללמוד כמה שהוא יכול", אמר אותו גורם.

  

בהודעת הבית הלבן נכתב עוד כי "טראמפ ונתניהו דנו בתוכנית משותפת לשפר את היחסים בין המדינות תוך התמקדות על הגברת שיתופי הפעולה במגוון נושאים כולל בטחון סייבר, סחר, טכנולוגיה, חדשנות ומחקר ופיתוח. 

טראמפ עוזב את ישראל, אחה"צ בנתב"ג (צילום: קובי גדעון / לע"מ) (צילום: קובי גדעון / לע
טראמפ עוזב את ישראל, אחה"צ בנתב"ג(צילום: קובי גדעון / לע"מ)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

"טראמפ הדגיש את מחויבותה של ארה"ב לביטחון ישראל כולל שמירת יתרונה הצבאי האיכותי של ישראל. שני המנהיגים הסכימו לפעול נגד איראן וסוכניה, כולל על ידי בניית יכולות צבאיות להגן על ישראל והאזור מהתוקפנות האיראנית. שני המנהיגים שיבחו את הגינוי שיצא מפסגת ריאד נגד הטרור והקיצוניות והמחויבות לעבוד ביחד להבסת ארגוני הטרור.

 

"טראמפ אמר שאינטרסים משותפים בין ישראל ומדינות ערב יצרו סיכוי לשותפויות חדשות. נתניהו דיבר על רצונו ביחסים טובים יותר עם מדינות ערב. שני המנהיגים הסכימו על הצורך לסיים את האלימות בסוריה ולהתקדם לעבר פתרון שיאפשר לעם הסורי לחזור לסביבה בטחונה ולשקם את חייהם".

  

 

עוד נודע אתמול כי ניקי היילי, השגרירה האמריקנית באו"ם, תגיע לביקור בן שלושה ימים בישראל בראשית חודש יוני בלוויית מקבילה הישראלי דני דנון. היילי, שתגיע לראשונה לישראל, צפויה לפגוש במסגרת ביקורה את נשיא המדינה ראובן ריבלין וראש הממשלה. בנוסף תבקר בגבולות בצפון ובדרום ותצא לסיור מוסק בשמי ישראל. כמו כן, תבקר היילי בעיר העתיקה בירושלים, בכותל המערבי, ב"יד ושם" ובתל אביב. במסגרת ביקורה היא צפויה גם לבקר ברשות הפלסטינית.

 

עם כניסתה לתפקיד השמיעה היילי כמה הצהרות שהפכו אותה לאהודה מאוד בישראל ובעולם היהודי. היא מרבה להגן על ישראל, מדגישה כי תמו הימים שבהם האו"ם התנגח בישראל והבהירה כי "יש שריף חדש בעיירה". היילי הצהירה שארה"ב תעניק גיבוי לישראל ותקפה את אי-הטלת הווטו של הנשיא הקודם ברק אובמה בהצבעה על החלטה 2334 נגד ההתנחלויות במועצת הביטחון של האו"ם.


פורסם לראשונה 23/05/2017 22:22

 

בהכנת הידיעה השתתף אלישע בן קימון
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים