שתף קטע נבחר

חוקרים מכוונים טלסקופים ל"כוכב החייזרים"

KIC 8462852 מתעמעם - לפעמים עד כדי 20% פחות מבהירותו. ברחבי העולם מכוונים אליו טלסקופים כדי להמשיך במחקר

"כוכב החייזרים", או בשמו הרשמי והפחות קליט KIC 8462852, שוב מהתל במדענים ובחובבי החייזרים ברשת. לפי דיווחים בימים האחרונים בהירותו שוב החלה להתעמעם, כפי שכבר קרה באופן מסתורי כמה פעמים בעבר וספציפית גם בשנה שעברה, וזאת על רקע עמעום כללי הולך וגובר מאז שהחלו התצפיות על הכוכב ב-1989.

 

הדמיה (צילום הדמיה: נאס"א) (צילום הדמיה: נאס
הדמיה(צילום הדמיה: נאס"א)

 

באתר Business Insider דווח כי אסטרונומים נערכו לאירוע העמעום מראש וכיוונו לעבר הכוכב המרוחק טלסקופים בכל רחבי העולם והם כעת מלקטים כמה שיותר אורכי גל שונים של אור כדי לבחון את התופעה. מה שהופך את הכוכב הזה ליוצא דופן במיוחד הוא עד כמה שהוא מתעמעם - לפעמים עד כדי 20% פחות מבהירותו.

 

את תעלומת העמעום הזו בינתיים לא מצליחים החוקרים להסביר בעזרת תופעה שכבר מוכרת בעולם המדע. בשל כך הציע בעבר אסטרונום כי חייזרים הם אלו שעומדים מאחורי העניין, ועל כן זכה הכוכב לכינוי "כוכב החייזרים". באתר CNET דווח כי מבנה-על חייזרי (והיפותטי) שמכונה "כדור דייסון" - מעין מבנה חלול שמקיף כוכב – יכול אולי להסביר את העמעום יוצא הדופן של הכוכב. עם זאת חשוב לחדד כי מרבית המומחים מסכימים שההסבר החייזרי הוא תמיד התשובה האחרונה ביותר לכל תצפית מוזרה בחלל.

 

באוקטובר האחרון, בעקבות סדרת עמעומים נוספת, העריכו חוקרים כי ההסבר הטוב ביותר שניתן עד כה לשינוי הדרסטי בבהירות הכוכב הוא התנגשות או התפרקות של כוכב לכת או שביט בסביבת הכוכב, שגרמה לענן קצר-טווח של אבק ופסולת שהסתירו את אור הכוכב. אך התיאוריה הזו עדיין לא מסבירה את העמעום ארוך-הטווח והחוזר של KIC 8462852.

 

בינתיים כאמור הסיפור של "כוכב החייזרים" נשאר תעלומה, אך אולי התצפיות החדשות מהימים האחרונים יצליחו להוביל את החוקרים לפריצת דרך.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים