שתף קטע נבחר

10 החופים הכי שווים בכנרת

מהשקטים שאסור להשמיע בהם מוזיקה או לעשות מנגל, דרך הפופולריים והשמחים ביותר, ועד לאלה שמציעים את האטרקציות הכי מיוחדות: לקראת הקיץ והחום הגדול של טבריה בחרנו עבורכם את עשרת החופים הכי שווים באגם הלאומי שלנו

סביב הכנרת 29 חופי רחצה מוכרזים, בהם פועלים שירותי הצלה. 11 מהם נמצאים לחופי העיר טבריה, בעוד 12 חופים סביב האגם שייכים לאיגוד ערים כנרת. חמישה חופים נוספים, רובם בצפון ובדרום האגם, שייכים למועצה האזורית עמק הירדן, וגם למועצה המקומית מגדל חוף אחד משלה. חלק מהחופים מסודרים מאוד ומציעים לרוחצים מגוון שירותים נלווים ואפילו אטרקציות ייחודיות. בחרנו להציג לכם כמה מהחופים השווים ביותר באגם הלאומי שלנו.

חופי הכנרת (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
חופי הכנרת(צילום: Shutterstock)

חשוב לשים לב: על פי החלטת משרד הפנים, הכניסה לחופים המוכרזים שמפעילות הרשויות המקומיות היא ללא תשלום. עם זאת, ברוב החופים גובים תשלום עבור החניה. בחודשים יולי-אוגוסט וכן בחגים מפעיל איגוד ערים כנרת שאטל שיוצא מטבריה כל שעתיים ומפזר רוחצים בחופים השונים סביב האגם. הנסיעה בשאטל היא בחינם, וכך ניתן לחסוך את התשלום על החניה. הנה עשרת החופים הכי שווים בכנרת.

חוף ירוק ושקט בצפון הכנרת, שזכה לכינוי "החוף של הצמחונים" בשל האיסור על הדלקת מדורות ומנגלים בשטחו, והשקט במקום נשמר הודות לאיסור על הכנסת מערכות הגברה, בעלי חיים וגנרטורים. בחוף מתקני שעשועים לילדים, מתחם כדורעף חופים ושולחנות פינג-פונג. בנוסף, יש בחוף גם אינטרנט אלחוטי זמין ונקודה להטענת טלפונים ניידים. ניתן להשכיר מיטות שיזוף, אוהלים ואף קרוואנים ללינה.

 

איך מגיעים: החוף ממוקם על כביש 90, כ-3 ק"מ צפונית לקיבוץ גינוסר

החוף נמצא בצפון-מזרח האגם, והוא אחד הקסומים בכנרת, עם חורשות מוצלות, צמחייה ופינות חמד. החוף מתאים במיוחד למשפחות מאחר שגם בו נאסרת הכנסת מערכות הגברה והשמעת מוזיקה, אך ניתן להבעיר מנגלים. בחוף מתחם המותאם ללינה באוהלים, מדשאות, תאורה, שמשיות ועמדת הטענת טלפונים ניידים.

 

איך מגיעים: נסיעה צפונה מצמח על כביש 92, פונים שמאלה כקילומטר צפונית לצומת כורסי

לפני כשנה הכריז הארגון הבינלאומי "EcoOcean" על חוף מפרץ אמנון כחוף "דגל כחול" בשל עמידה בסטנדרטים גבוהים (בתחומי ניהול וחינוך סביבתי, איכות מי הרחצה, בטיחות ושירותים), והוא כיום חוף הדגל הכחול היחיד סביב האגם. החוף נמצא במפרץ מרשים בקודקוד הצפוני של הכנרת ונחשב לאהוב במיוחד בקרב משפחות. גם חוף זה מוגדר כחוף שקט ונאסרת בו השמעת מוזיקה, אך מותרת הבערת מנגלים.

 

איך מגיעים: החוף ממוקם על כביש 87, כ-2 ק"מ מערבית לגשר אריק

שמו של חוף גופרה נגזר מהנביעה המינראלית הטבעית שבו, וריבוי עצי האיקליפטוס שבו יוצרים אווירה פסטורלית למדי, שנשמרת גם בשל היותו חוף שקט שבו נאסרת השמעת מוזיקה. החוף שבמזרח האגם הוא אחד הפופולריים ביותר בכנרת, ורצועת החוף שלו נמתחת לאורך של כ-900 מטרים. בחוף מדרון מותאם להורדת כלי שייט, אופנועי ים וסירות, ומתחם מסודר לקרוואנים בחלקו הצפוני. בחוף גם מתחם אוהלים מאובזרים (עם חיבורי חשמל, מים, מקררים וכו') להשכרה, כך שהנופשים יוכלו להגיע לחוף ולקבל את כל השירותים במקום.

 

איך מגיעים: החוף ממוקם על כביש 92, כ-2 ק"מ צפונית לעין גב


רצועת חוף גדולה במיוחד במזרח הכנרת הכוללת שלושה חופים, אשר נחשבים ל"חופים של הצעירים". בחופים מתאפשרת השמעת מוזיקה, הבערת מנגלים ולינה באוהלים, ויש בהם שולחנות פיקניק, מדשאות ועמדת הטענת טלפונים ניידים. בנוסף, קיים מדרון להורדת כלי שייט.

 

איך מגיעים: דרך כביש 918, בצומת כורסי פונים מערבה לעבר החוף

החוף בהפעלת עיריית טבריה משתרע על פני שטח נרחב של מדשאות מוצלות, וכולל גם אזור לאוהלים ולינת לילה בתיאום מראש. במקום ניתן גם להבעיר מנגלים. החוף מציע לרוחצים אטרקציה ייחודית בדמות פארק המים "אקווה כיף" - פארק המים הצף הראשון בישראל, ובו מתקנים ברמות קושי שונות הכוללים טרמפולינות, כיפות, מקפצות, גשר מכשולים, סולמות, קיר טיפוס, נדנדות ומגרש משחקים ימי עם כדור עף, כדור מים, מרוצי שליחים ועוד. הפארק הצף אינו פתוח בשבת.

 

איך מגיעים: על כביש 90 בכניסה הדרומית לטבריה, סמוך לאזור המלונות ולפארק הארכיאולוגי

החוף ממוקם בצפון העיר טבריה, למרגלות הר רקת. בסביבות החוף יש נביעות של מעיינות טבעיים, והוא שוכן באחד האזורים הבתוליים והפראיים ביותר שנותרו סביב האגם. בעלי החוף, שמשקיעים מאמצים רבים לשמור אותו ככזה, עיצבו את החוף בסגנון האי בורה בורה המקורי שבפולינזיה הצרפתית באוקיינוס השקט - שם התגורר בשנות ה-80 אבי המשפחה שמפעילה את החוף. המבנים בחוף בנויים מעץ במבוק וקש, ובשטחו פינות זולה רבות. אחת לחודש נערכת במקום מסיבת חוף.

 

איך מגיעים: החוף ממוקם על כביש 90 ביציאה הצפונית מטבריה

החוף הטברייני מציע למבקרים שילוב של חוף רחצה פרטי ופארק מים, מוקף בשטחים ירוקים ומדשאות נרחבות עם שפע סככות צל. בפארק המים עשר מגלשות מים מסוגים שונים, בריכת גלים בגודל 800 מ"ר ובריכת ילדים עם מתקני שעשועים. עוד מציע החוף פעילויות ספורט ימי כדוגמת בננות, סירות סקי, אופנועי ים וסאפ, וכן קולנוע 7-מימדי המדמה גלישה ברכבות הרים ומפלים (בתשלום נוסף).

 

איך מגיעים: על כביש 90 בכניסה הדרומית לטבריה, שדרות אליעזר קפלן 1

החוף שנמצא בצפון-מזרח הכנרת הפך למוכרז בשנה שעברה, לאחר שחוף דוגה נסגר לשיפוצים. לקראת ההכרזה הושקע בחוף סכום של כ-2.5 מיליון שקלים לצורך סידורו, והוא הפך לאחד המזמינים ביותר סביב האגם. החוף מרווח מאוד, ועצי האיקליפטוס הרבים סביבו מעניקים צל טבעי בשפע. בחוף ניתן ללון באוהלים וקיים גם מתחם שבו ניתן להחנות קרוואנים. צפונית לחוף דוגית נמצא גם חוף כינר המותאם לציבור הדתי-חרדי, ודרומית לו נמצא פארק המים "לונה גל".

 

איך מגיעים: על כביש 92, פונים מערבה לחוף דוגית-גולן (סמוך ל"לונה גל")

חוף נקי ומסודר עם שפע פינות מוצלות הודות לעצי הפיקוס הענקיים שבו. בחוף מדשאות גדולות ושטחים פתוחים המיועדים לקמפינג ולהבערת מנגלים. במקום גם חניית כלי רכב גדולה המיועדת לקרוואנים. החוף מוגדר כחוף שקט ונאסרת בו השמעת מוזיקה.

 

איך מגיעים: בנסיעה על כביש 92 מצומת צמח לכיוון כורסי.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים