שתף קטע נבחר

CNN: ראש ה-FBI ידע שמידע בחקירת קלינטון זויף ע"י הרוסים - וסגר את החקירה

על פי הדיווח ג'יימס קומי, שהיה ראש ה-FBI, ידע שהרוסים זייפו אימיילים במטרה לפגוע במועמדת הדמוקרטית לנשיאות, ובעקבות כך הודיע על סגירת החקירה נגדה, אך במקביל קבע ש"הייתה רשלנית מאוד". בנוסף הוא לא סיפר כי המידע שקרי, מחשש שהדבר יפגע במשרד המשפטים

ראש ה-FBI לשעבר, ג'יימס קומי, ידע כי מידע משמעותי מאוד הנוגע לחקירת פרשת הדואר האלקטרוני של המועמדת הדמוקרטית לנשיאות ארצות הברית, הילרי קלינטון, היה מזויף ופוברק על ידי המודיעין הרוסי, ובעקבות כך הוא הודיע על סיום החקירה נגדה, ובמקביל מתח עליה ביקורת קשה. כך דיווחה אמש (ו') רשת CNN, מפי כמה גורמים רשמיים המעורים בנושא.

 

על פי הדיווח, קומי לא שיתף את הציבור בתוכן המידע, בשל חששו שהדבר יפגע בחקירה ובמשרד המשפטים, שלו הוא כפוף. כמו כן, הוא הסתיר מחברי הקונגרס את העובדה שמדובר במידע שקרי.

 

 

המודיעין הרוסי המדובר תיאר אימיילים בין דבי וסרמן-שולץ, שכיהנה כיו"ר "הוועדה הדמוקרטית הלאומית", הגוף המנהל של המפלגה הדמוקרטית, לבין פעיל פוליטי, ומהם ניתן היה להבין שלורטה לינץ', שכיהנה אז כתובעת הכללית, תביא לסגירת החקירה שה-FBI ניהל נגד קלינטון.

 

רשת CNN דיווחה כי קומי פעל על דעת עצמו כשהכריז בפומבי על סיום החקירה, מבלי להיוועץ בלינץ', ובמקביל קבע שקלינטון "הייתה רשלנית מאוד" בטיפול במידע מסווג. מסיבת העיתונאים שערך בקיץ שעבר ובה הודיע על כך, עוררה סערה ועוררה ביקורת מצד הדמוקרטים והרפובליקנים כאחד.

 

פעולותיו של קומי על סמך מה שידע שהוא דיסאינפורמציה רוסית, מהוות דוגמה מובהקת לאופן שבו ההתערבות הרוסית השפיעה על החלטותיהם של בכירי הממשל האמריקני במהלך מסע הבחירות לנשיאות ב-2016.

האשים את המועמדת הדמוקרטית ברשלנות. קלינטון וקומי (צילום: AFP , רויטרס) (צילום: AFP , רויטרס)
האשים את המועמדת הדמוקרטית ברשלנות. קלינטון וקומי(צילום: AFP , רויטרס)

 

העיתון "וושינגטון פוסט" דיווח ביום רביעי האחרון כי המודיעין הרוסי המדובר אינו אמין. גורמים רשמיים בארה"ב אמרו אתמול ל-CNN כי קומי ובכירים ב-FBI ידעו כבר בשלב מוקדם כי המודיעין הזה אכן שקרי.

 

גורם בממשל אמר כי בפגישות מסווגות שערך קומי עם חברי קונגרס לפני כמה חודשים, הוא תיאר את האימיילים הללו והביע את דאגתו מכך שהמידע הרוסי הזה עלול לדלוף, דבר שיפגע בחקירה ובמשרד המשפטים. ובכל זאת, על פי גורמים הבקיאים בנושא, קומי לא אמר לחברי הקונגרס שיש ספקות לגבי אמיתות המודיעין. לא ברור מדוע קומי לא היה גלוי יותר בפגישה שהוגדרה כמסווגת.

 

גורמים המקורבים לקומי אמרו בתגובה כי הוא חש שאין זה משנה אם המידע היה מדויק, משום שחששו הגדול היה שאם הרוסים יפרסמו אותו בפומבי, לא תהיה שום דרך לרשויות החוק האמריקניות ולגורמים המודיעיניים לפגוע באמינותו מבלי לשרוף מקורות ושיטות מודיעיניים. הם הוסיפו כי היו סיבות נוספות להחלטתו של קומי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP , רויטרס
קלינטןן וקומי
צילום: AFP , רויטרס
מומלצים