שתף קטע נבחר

מסעדות שכדאי להכיר בקריות

גם אם עברתם שם "ממש במקרה" וגם אם הגעתם לשם במיוחד, כדאי שתדעו מה יש לקריות להציע לכם בצלחת - מסעדות שכדאי לכם להכיר באזור הקריות

 (  )

רפאלו

מסעדת רפאלו בקריית ביאליק מציעה תפריט איטלקי חלבי שכולל ארוחות בוקר, פיצות, פסטות שמיוצרות במקום בעבודת יד, דגים וסלטים.

(צילום: איתי אבירן) (צילום: איתי אבירן) (צילום: איתי אבירן)
(צילום: איתי אבירן)
 

בין המנות שכדאי לכם להכיר כאן הן פיצה מלנזנה עם חציל שרוף (52 שקלים), פטוצ'יני פטריות וכמהין (59 שקלים) ורוטולו ריקוטה ותרד - רולדת פסטה במילוי ריקוטה, פרמזן ותרד, אפוייה בטאבון ברוטב רוזה (59 שקלים).

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)
 

המסעדה מתפרסת על פני שתי קומות, כאשר הקומה השנייה מיועדת לאירועים פרטיים והקומה הראשונה מעוצבת בסגנון קלאסי עם מרפסת דק לישיבה בחוץ.

 

קניון הקריון קריית ביאליק 1-700-507-107, ראשון-חמישי 23:30-9:00, שישי 14:00-9:00, מוצ״ש - 24:00, כשר

 

מינה טומיי  

זהו הסניף השלישי של מסעדת "מינה טומיי" האסייתית של השף משה בדישי. בתפריט תמצאו מנות מהמטבח ההודי, מהמטבח הוויאטנמי וגם מהמטבחים הקוריאני, היפני והתאילנדי, כאשר רוב המנות מיועדות לחלוקה.

 (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
(צילום: בועז לביא)

דרך עכו 192 קריית ביאליק 1700-50-45-06, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

 

ג'ינוס

מסעדת שף, שבה השף יהב ג'ינו משלב בין המטבח המסורתי למטבח המודרני. תוכלו ליהנות כאן ממנות כמו סיגר מרוקאי במילוי טלה ושקדי עגל (32 שקלים); חזה מולארד צרוב ביין על מחית ערמונים (98 שקלים); אורז ג'ינוס - אורז יסמין עם נתחי אנטרקוט, פילה בקר ופרגית עם בצל מקורמל, פטריות יער ובייבי תרד (54 שקלים) וגם נתחי בשר מובחרים ומיושנים.

 (צילום: יפית בשבקין) (צילום: יפית בשבקין)
(צילום: יפית בשבקין)

המסעדה מציעה גם תפריט אקספרס - בהשראת "המזנון" של השף אייל שני - שכולל מנות מיוחדות בפיתה: קבב פרגית וטלה טחונים עם עשבי תיבול וטחינה (34 שקלים), נתחי סינטה צרובה עם בצל ופטריות מקורמלים בתוספת ביצת עין (46 שקלים) ומעורב ג'ינוס מנתחי פרגית, אנטרקוט וחלקי פנים (32 שקלים).

 (צילום: יפית בשבקין) (צילום: יפית בשבקין)
(צילום: יפית בשבקין)
 

קריון קריית ביאליק 04-810-0700, ראשון-חמישי 23:00-11:00, שישי: 11:00-15:00, מוצ״ש - 24:00, כשר

 

ריץ

מסעדת שף חדשה - בראשותו של השף ערן פחימה - שמציעה מטבח קז'ואל פיוז'ן עם טאץ' אישי של השף ואווירה יוקרתית. בתפריט ארוחות בוקר, מנות ראשונות, סלטים, כריכים, פסטות, מנות עיקריות, דגים וקינוחים.

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

בין ארוחות הבוקר שמוגשות כאן אפשר למצוא בוקר צרפתי - גבינת שמנת ופתיתי מוצרלה על חלת בריוש עם סלמון מעושן, וביצת עין לצד סלט אישי (59 שקלים). בראשונות מומלץ להזמין את מנת הפולנטה כמהין (32 שקלים), בגזרת הפסטות כדאי לנסות את מנת הטורטליני ערמונים ואספרגוס (56 שקלים) ובעיקריות - מנות דגי ים טריים (החל מ-69 שקלים).

 

קרן היסוד 19 קרית ביאליק 04-6827704, ראשון-חמישי 24:00-7:30, שישי 15:00-7:30, מוצ״ש - 24:00, כשר

 

כספי

סניף של רשת מסעדות שוק שפועל מזה ארבעה חודשים, ומציע קונספט יווני של מסעדת שוק עם מבחר מנות חומוס (36-24 שקלים), סלטים (31-24 שקלים), מנות ראשונות וארוחות בוקר (39 שקלים) ביניהן גם ג'חנון (24 שקלים).

 (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)

החומוס שמוגש כאן מצטיין באווריריות, ומתאים במיוחד לחובבי החומוס בגרסתו הקלילה.

 

קרן היסוד 6 קרית ביאליק 04-9805805, ראשון-חמישי 21:00-9:00, שישי 15:00-9:00 (או עד מנת החומוס האחרונה), לא כשר

 

Milka bar & cafe

בית קפה שפועל מאז 2007 בתוך קניון הקריון, שבחלקו האחורי פועל בר אורבני מדליק. הכניסה לבר מזכירה מבוך שדרכו עוברים לממד אחר, ועל מנת שהקהל לא ישתעמם - מדי יום מתקיים במקום ליין אחר: בימי שני יש כאן ליין מוזיקה שחורה, ברביעי מתקיים ג'ם סשן ובצהרי יום שישי - ליין "שישיצ'ה" שמציע עמדת די ג'יי ועגלת בירה.

 (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק) (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)

התפריט במקום (הן בבית הקפה והן בבר) כולל מנת קרוק מדאם ופלטת סיגרים לצד מגוון קוקטיילים.

 (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק) (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)

דרך עכו 192 קרית ביאליק 04-8774343‏, ראשון-שבת 24:00-9:00, לא כשר

 

חומוס גלעד

חומוסייה חדשה שמביאה לגזרת החומוסיות של הקריות משהו קצת אחר. יש כאן אווירה צעירה עם בר חיצוני ומנות חומוס קלאסיות כמו חומוס שקשוקה (28 שקלים), חומוס פטריות (28 שקלים) ופלאפל. בקרוב יהיו גם מנות טבעוניות, ומשחק סטייל "גלגל המזל" שבו יגרילו בין הלקוחות ארוחות חינמיות והפתעות נספות.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

ויצמן 24 קרית ביאליק 04-8277554‏, ראשון-חמישי 18:30-9:00 שישי 16:00-9:00, כשר עם תעודה

 

בורקס חם

יש שמכנים את המקום הזה "בורקס חם", ויש שיטענו ששמו הוא "חצ'פורי האורגינל בצור שלום" - מה שבטוח הוא, שלא משנה כיצד תקראו לו - מדובר במאפה בצק אלוהי, מדושן חמאה וגבינה, שנאפה בתוך מקום פצפון שהוא לא יותר מחור בקיר.

 (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)

את המקום מאיישים בני משפחה מרוקאית-גיאורגית שמדי יום, החל מ-4:30 לפנות בוקר, לשים בצק וממלאים אותו בגבינה גיאורגית, בתרד, בתפוחי אדמה או במחית שעועית אדומה. המאפים כאן ידועים בכל האזור, ובעלי מוניטין של קרוב ל-40 שנה (25 שקלים למאפה).

 (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
 

שדרות ח"ן 9 קרית ביאליק 052-6847103, ראשון-חמישי 19:00-4:30

 

 (  )

בר-בשר

מקום פשוט שמגיש מנות משגעות. התפריט נפתח במנות ביס בפיתה או בטורטייה, ממשיך בחמשוקה (38 שקלים) ובכבד אווז (55 שקלים ל-90 גרם), ויש אפילו סטייקים (95 שקלים).

 

אבל עם כל הכבוד לכל אלה, גולת הכותרת של המקום הם כריכי הבשר, שהאהוב ביותר מבינהם הוא ה"סלופי בר בשר" (49 שקלים) שמורכב משני חצאי פיתה עם שווארמה בתוספת כבד אווז ורוטב דמי גלס, מריחה של חומוס בתוך הפיתה ומעל הכול ביצת עין.

 

בימי ראשון יש במקום מבצע של 1+1 על כל ההמבורגרים לאורך כל שעות היום. ובימים ראשון-חמישי יש במקום משלוחים שמביאים את הכריכים האהובים עם שליח עד לפתח הבית. 

 

שדרות גושן 92 קרית מוצקין 04-8734242, ראשון-חמישי 22:30-11:00, שישי 15:00 - 11:00, כשר

 

פיצה אלכסנדר

פיצריית הבוטיק של תומר גולדפרב, שבה השף ירון וידר מגיש פיצות מקמח מחמצת-שאור עם תוספות לא שגרתיות. כדאי לטעום כאן את פיצת ההמבורגר הכפולה (130 שקלים), פיצת סלופי ג'ו (77 שקלים) או פיצת קלאסיק שרימפ (77 שקלים) שמוגשת עם בייבי שרימפ, שומר כבוש וזיתי קלמטה. חובבי הבשר צפויים לחבב גם את פיצת "מיקס גריל ספיישל" (71 שקלים) עם רוטב ספייסי ברביקיו ביתי, בייקון, פפרוני וקורנביף.

 (צילום: יפית בשבקין) (צילום: יפית בשבקין)
(צילום: יפית בשבקין)

פיצות נוספות שראויות לציון הן פיצת שמנת מעושנת בטעם חמוץ-מתוק (69 שקלים) עם שמנת, בצל ובייקון, גבינה ורצועות בייקון מעושן; פיצה מהיער (78 שקלים) עם רוטב עגבניות איטלקי ועשבי תיבול, פטריות שמפניון, פרושוטו, ברזאולה וקורנביף. בנוסף, יש בפיצרייה המיוחדת הזו פיצות מתוקות, פיצות טבעוניות ופיצות שמתאימות לקהל הסולידי שמחפש את התוספות הרגילות ואת הערך המוסף של בצק מחמצת, שמעניק שובע ונחשב לבריא יותר מהבצקים האחרים.

 

שדרות ירושלים 3 קריית מוצקין 04-8404062, ראשון-שני 22:00-12:00, שלישי-רביעי 23:00-12:00, חמישי-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

קפה בחורש

בית קפה פסטורלי שממוקם בלב מתחם ה"חי פארק" בקרית מוצקין. התפריט מציע מבחר מנות בוקר וארוחות בוקר מובנות (109-65 שקלים), סלטים יצירתיים (76-52 שקלים), פסטות טריות ביניהן קנלוני, לזניה ורביולי (59-49 שקלים) וקינוחים. בנוסף, מגישים שם מנות דג ומנות טבעוניות.

 (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק) (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
 

החשמונאים 79 קרית מוצקין 04-8723565‏, ראשון-חמישי 23:00-10:00, שישי 15:30- 8:00, שבת 23:30-20:30, כשר

 

 (  )

חצ'פורי מיה

מאפייה גיאורגית עם תפריט מאפים עשיר, שכולל ארבעה סוגים של חצ'פורי קלאסי עם מגוון מילויים שונים שאפשר לרכוש אפויים ומוכנים לאכילה או קפואים (אפוי - 16 שקלים, מארז של 5 קפואים - 60 שקלים).

 

בין המאפים תמצאו שם גם חצ'פורי אצ'רולי (מאפה בצורת סירת בצק) עם מגוון מילויים (27-25שקלים); חצ'פורי משפחתי ענק (80-65 שקלים) וגם כיסוני חינקלי מאודים במילוי גבינה מלוחה, תפוח אדמה, גבינה מתוקה או גבינה מתוקה ודובדבנים.

 

כל מאפי החינקלי נמכרים קפואים ובעשיריות בלבד (50 שקלים ל-12 יחידות קפואות, או 35 שקלים למנה בישיבה במקום). לסועדים במקום מציעים עסקיות: חצ'פורי + סלט + שתיה ב-39 שקלים; אצ'רולי + שתיה + סלט ב-49 שקלים. בנוסף, ישנה אפשרות להזמין את המאפים עם שירות משלוחים עד הבית (באזור הצ'ק פוסט והקריות)

 

חלוצי התעשיה 12 צומת קרית אתא 1-700-555-701 , 04-6965065, ראשון-חמישי 22:00 -8:00, שישי 15:30-8:00, מוצ״ש - 24:00, כשר

 

פאט ויני - Fat Vinny

 

הדיינר האיטלקי הראשון בישראל שנפתח לפני שנה במתחם "ביג" שבקריית אתא, ומציע את השילוב המושלם בין אוכל איטלקי מנחם וחוויית אירוח באווירה אמריקאית.

 

התפריט במקום כולל את מיטב המנות ממטבחה של המאמא האיטלקייה: פסטות טריות שמכינים במקום מדי יום, פוקצ'ות טריות, פיצות מדהימות שנאפות בטאבון אבן, אנטיפסטי, קינוחים וגלידה שמיוצרת במקום. מחירי המנות במקום נוחים לכל כיס, ונעים בין 69-12 שקלים.

 

הסולל 8 מתחם ביג, קריית אתא 04-9936360, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

  

 (  )

בשרל'ה

מגישים כאן נתחי בשר משובחים ומיושנים לצד מנות שף. הסניף שבקריית חיים הוא השני מבין ארבעה שקיימים בארץ, ופועל בציר הבילויים המרכזי של הקריות מזה שש שנים.

 (צילום: ישראל אלפסה) (צילום: ישראל אלפסה)
(צילום: ישראל אלפסה)

בין המנות שכדאי לטעום כאן: סיגר קצבים במילוי בשר עגל (49 שקלים); בורלה כבד עוף (33 שקלים); פוקצ'ה סינייה (46 שקלים); שיפוד קצבים (82 שקלים) ומנת רביולי בחמאת עגבניות (64 שקלים).

 

בנוסף, המסעדה מציעה עסקיות בטווח מחירים שנע בין 115-59 שקלים שכוללות מנת פתיחה של פוקצ'ת הבית שנאפית בתנור אבן ומגיעה לצד מבחר מטבלים, כוס לימונדה או מיץ תפוזים.

 

אחי אילת 61 קרית חיים *5436, ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר

 

zozamama

מסעדה תאילנדית שנפתחה ב-2015, ושייכת לקבוצת המסעדות של המסעדנים שי אראל ואלירן אלקיים. יערות הבמבוק הפראיים של תאילנד הם מקור ההשראה לעיצוב המסעדה, והמנות בתפריט משלבות את הריחות, הצבעים והטעמים של המטבח התאילנדי, ונוצרו בשיתוף עם השפים ליאון אלקלעי וסוואלי אלדר.

 (צילום: ישראל אלפסה) (צילום: ישראל אלפסה)
(צילום: ישראל אלפסה)

התפריט מציע מבחר מנות קלאסיות מהמטבח האסיאתי של מוקפצים, מנות אורז, סושי ודגים. בימים אלו אפשר ליהנות במסעדה מעסקית לילה (החל מהשעה 21:30 בערב), במסגרתה תשלמו 25 אחוז פחות על המנות ותיהנו ממבצע של 1+1 על המשקאות האלכוהוליים.

 

החרושת 10 חוצות המפרץ, קרית חיים *2707, ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר

 

Ruben 

כאן תמצאו את כל המנות שיכולות היו להיכנס בכיף לרשימת "המושחתים והבלתי אפשריים": חומוס סלופי ג'ו עם ביצת עין ואיולי כמהין: ו"Dirty Combo" שמורכבת מבורגר במשקל 220 גרם, סלופי ג'ו, צ'ילי טרי, ריבת בצל וביצת עין (56 שקלים). ההתמחות של המקום היא בכריכי הבשר ובהמבורגרים המשובחים, שבנוסף אליהם מוגשים שם מדי יום ספיישלים משתנים.

 (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
 

אחי אילת 10 04-627-7067, ראשון-חמישי 24:00-11:30 , חמישי 3:00-11:30, שישי 16:00- 11:30, מוצ״ש - 1:00, כשר

 

מורגן

הפאב הוותיק של קרית חיים שפועל במקום מזה עשור. הוא נפתח על ידי שלושה סטודנטים, והפך במרוצת השנים לבית השני של צעירי האזור. החברים, הפכו בינתיים ל"קבוצת מורגן" ובבעלותם - מלבד הפאב האירי - בר דגים וערק בתל אביב בשם "פימפימלה" .

 (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק) (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)

מדי פעם מתקיימות במקום הופעות אקוסטיות והפקות ענק מטורפות, ובגזרה הקולינרית קיבל המקום חיזוק לאחרונה על ידי מנות חדשות שנכנסו לתפריט: עראיס (48 שקלים), שווארמה פטריות (42 שקלים ), קרפצ'ו סלקים צלויים (32 שקלים) וגם כמה מנות טבעוניות.

 

הרב יקותיאל 3 חיפה, 052-5408911‏, ראשון-שבת 2:00-21:00, לא כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מתוך עמוד הפייסבוק
שחיתות. מנת החומוס של כספי
צילום: מתוך עמוד הפייסבוק
מומלצים