שתף קטע נבחר

"וונדר-וומן" באולם הקולנוע? הלבנונים צפויים להתאכזב

בתי קולנוע במדינה תכננו להציג את הסרט בכיכובה של הישראלית גל גדות. עם זאת, פעולות ה-BDS בלבנון כנראה עשו את שלהן ומשרד הכלכלה והמסחר במדינה פנה לשירותי הביטחון למנוע את הקרנת הסרט. במקביל, הלחץ שהפעיל חיזבאללה עבד: "יוחזרו התכנים הפלסטיניים לתוכנית הלימודים"

 

קריאות בלבנון להחרים את גדות וסרטה ()
קריאות בלבנון להחרים את גדות וסרטה

הסרט "וונדר-וומן" בכיכובה של השחקנית הישראלית גל גדות צפוי להיגנז מהמסכים בלבנון עוד טרם ההקרנה הראשונה: תנועת ה-BDS בלבנון מנסה בעת האחרונה למנוע את הקרנת הסדר בצל קדימונים ומודעות פרסום במדינה לקראת עליית הסרט לאקרנים בחודש הבא.

 

היום (ג') הודיע משרד הכלכלה והמסחר בלבנון כי הוא פנה במכתב למנהלת הביטחון הכללי במדינה על מנת שיינקטו צעדים למניעת הקרנתו של הסרט.

 

בנוסף, בחודש אפריל נשלחה איגרת למשרד הראשי של תנועת החרם על ישראל בדמשק כדי להכניס את שמה של גל גדות ואת כל הסרטים שהיא מופיעה בהם ל"רשימה השחורה". בנוסף, נטען בהודעה כי המזכירות הכללית של הליגה הערבית פרסמה מזכר בחודש אפריל שאוסר את הקרנת סרטיה של גדות.

באתר סינמה סיטי בביירות עדיין ניתן לרכוש כרטיסים ()
באתר סינמה סיטי בביירות עדיין ניתן לרכוש כרטיסים

 

הקמפיין נגד "וונדר-וומן" החל כבר באפריל, כשהתנועה שיגרה איגרת ללשכה לענייני החרם על ישראל במשרד הכלכלה הלבנוני. צוין בה שגדות היא מלכת היופי לשעבר של ישראל, ששירתה בצה"ל ושתמכה בפומבי במבצע צוק איתן ב-2014. אלא שמאז קידמו בתי קולנוע בלבנון את הסרט וקראו לציבור לרכוש כרטיסים מראש.

 

במקביל, בעקבות הכתבה הנזעמת שפורסמה אתמול בעיתון הלבנוני "אל-אח'באר" המזוהה עם חיזבאללה, שטען כי בשנת הלימודים הנוכחית הורדו תכנים הקשורים לסוגיה הפלסטינית, החליט שר החינוך הלבנוני הנוכחי, מרוואן חמאדה, לטפל בנושא.

 

בכלי תקשורת בלבנון כולל בעיתון הלבנוני דיווחו כי חמאדה שלח איגרת ליו"ר המרכז החינוכי למחקרים ולפיתוח, נדי עוויג'אן, שבו ביקש להחזיר את התכנים: "המחויבויות של לבנון מבחינה חינוכית ולאומית מחייבות להחזיר את ציר הסוגיה הפלסטינית לתוכנית לימודי ההיסטוריה של כיתות ט' בשנת הלימודים 2018-2017 ולבטל כל החלטה אחרת שהתקבלה בשנת הלימודים הקודמת".

קריקטורה שפורסמה ב"אל-אחבאר" נגד הסרת הנושא הפלסטיני מתוכנית הלימודים ()
קריקטורה שפורסמה ב"אל-אחבאר" נגד הסרת הנושא הפלסטיני מתוכנית הלימודים

בו סעב ודיוויד קמרון עם תלמידים בביירות (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
בו סעב ודיוויד קמרון עם תלמידים בביירות(צילום: gettyimages)
שר החינוך לשעבר, אליאס בו סעב, שהואשם אתמול בפרסום כמי שקיבל את ההחלטה השנויה במחלוקת נכנס למגננה ומסר גרסה אחרת להשתלשלות האירועים. "לא היו שיעורים בנושא כדי שיצטרכו לבטל אותם", סיפר בו סעב שטען גם כי מי שהחליט על הקפאת השיעורים הקשורים לסוגיה הפלסטינית הוא בכלל שר החינוך שכיהן בשנת 2000, מוחמד יוסוף ביידון, שהחליט להקפיא כמה שיעורים בתוכנית הלימודים של מקצוע ההיסטוריה בגלל חילוקי הדעות בעניין.

 

שר החינוך לשעבר טען גם כי בניגוד לנאמר בשנת 2016, הוא ניסה להחזיר את הסוגיה הפלסטינית לתוכנית הלימודים, אך עד היום לא אישרה ממשלת לבנון את הספר המאוחד של לימודי ההיסטוריה "בגלל חילוקי הדעות והמאבקים הפוליטיים הקשורים בין השאר לסוגיה הפלסטינית, למלחמת האזרחים בלבנון ועוד. כל קבוצה שמשתייכת למפלגה מסוימת משווקת את ההיסטוריה מנקודת מוצא שונה".

 

אז כיצד הוא מסביר את החלטתו המהירה של השר הנוכחי להפוך את החלטתו? לדברי בו סעב הטעו את השר וסיפקו לו מידע לא נכון בנושא.

 

אנשי חינוך שהתראיינו הבוקר לעיתון הטילו ספק בגרסתו של השר כי הבעיה היא בהחלטה של שר חינוך אחר בשנת 2000 וטענו כי אם הוא היה באמת רוצה, אז התכנים היו נכנסים לתוכנית לימודי ההיסטוריה. גורם הקשור לבחינה המחודשת של תוכנית הלימודים צוטט בעיתון באומרו: "אם הייתה כוונה להכניס מחדש את ציר הסוגיה הפלסטינית, זה היה קורה. אבל העניין הוא שיש חוסר רצון ללמד את הציר הזה. זה נובע מהמחלוקת שעדיין קיימת לגבי צורות ההתנגדות ומכך שיש זרם פוליטי שצץ ביותר מוועדה אחת שמנסחת את תוכנית הלימודים שחותר לשוויון בין ההתנגדות לכיבוש הישראלי, ההתנגדות הלבנונית נגד הפלסטינית וההתנגדות נגד הנוכחות הסורית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים