שתף קטע נבחר

דג ללא פנים התגלה מול חופי אוסטרליה

החוקר הראשי אמר כי לדג "אין עיניים או אף ברור, והפה שלו בכלל ממוקם בתחתית גופו". בנוסף מצאו החוקרים סרטני סלע אדומים ובהירים, דגי אבו נפחא מגונדרים, עכבישי ים עיוורים וצלופחים משונים

דג בלי פנים ושלל יצורים משונים ומדהימים אחרים, רבים מהם מינים חדשים, נמצאו במעמקי ימה של אוסטרליה במהלך מסע מדעי שמטרתו ללמוד חלקים באוקיינוס שעד כה לא נחקרו. המסע בן החודש בחופיה המזרחיים של היבשת סקר את החיים שאורבים בתהום הקרה והחשוכה שנופלת לעומק ארבעה קילומטרים מתחת לפני הקרקע בעזרת רשתות, גלאי סונאר ומצלמות למים עמוקים.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

המדען הראשי של ספינת "The Investigator" (החוקר), טים אוהרה, סיפר לסוכנות הידיעות הצרפתית אתמול (יום ד') כי אזור החיפוש הוא "הסביבה בכדור הארץ שהכי פחות חקרו אותה".

 

סרטני סלע אדומים ובהירים, דגי אבו נפחא מגונדרים, עכבישי ים עיוורים וצלופחים משונים הם בין הייצורים שנאספו על ידי המדענים מאז החלו ב-15 במאי את מסע המחקר - מלונסטון שבטזמניה ועד ים האלמוגים.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

הם גם נתקלו בדג מיוחד שאין לו פנים - תופעה חריגה שנרשמה רק פעם אחת בעבר במסגרת מסע מדעי בפפואה גינאה החדשה ב-1873. "אין לו עיניים או אף ברור, והפה שלו בכלל ממוקם בתחתית גופו", הסביר אוהרה בשיחה מספינת המחקר הרחוקה. כל כך חשוך במעמקים כאלו, שליצורים שחיים בסביבה הזו לרוב אין עיניים או שהם מייצרים אור בעצמם באמצעות ביולומינסנציה - פליטת אור מהגוף כתגובה לתהליך כימי.

 

"על הסיפון יש לנו 27 מדענים שהם מובילים בתחומם והם אומרים לי שכשליש מתוך המינים שמצאנו הם חדשים", הוסיף אוהרה, שאמר כי עד כה, שבועיים מאז החל המסע, נחשפו כמה אלפי מינים של יצורים ימיים.

 

החיים בעומקים כאלה, שבהם רמת הלחץ היא אדירה, אין כל אור, יש מעט מאוד מזון והטמפרטורות מקפיאות, מאלצים את החיות לפתח דרכים ייחודיות לשרוד. מכיוון שמזון הוא מצרך נדיר למדי, החיות באזורים הללו הן לרוב קטנות ונעות באיטיות. רבים מהייצורים הם מעין דמויי-ג'לי והם מבלים את זמנם בשיטוט באזור, בעוד ישנם גם ייצורים יותר פראיים עם ניבים ועמוד שדרה ששוכבים ללא תנועה עד שהאוכל מגיע אליהם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
הדג שהתגלה סמוך לחופי אוסטרליה
צילום: AFP
מומלצים