שתף קטע נבחר

פוטין על הסכם האקלים: "אפשר עדיין להגיע להסכם עם ארה"ב"

בפורום כלכלי בסנט פטרבורג שידר הנשיא הרוסי אופטימיות ונמנע מלבקר את טראמפ על הפרישה מהסכם פריז ההיסטורי מ-2015. "אני לא שופט אותו", אמר, והרגיע עם מילות השיר "דונט וורי, בי האפי". על חקירת קשרי טראמפ-רוסיה: "רכילות מזיקה, המצאה של סוכנויות המודיעין האמריקניות"

"אל תדאגו, יהיה בסדר". נשיא רוסיה פוטין (צילום: AP) (צילום: AP)
"אל תדאגו, יהיה בסדר". נשיא רוסיה פוטין(צילום: AP)
 

רוסיה כבר הבהירה ביממה האחרונה כי היא תישאר מחויבת להסכם האקלים גם לאחר פרישתה הדרמטית של ארצות הברית מהעסקה ההיסטורית בעקבות החלטתו של הנשיא דונלד טראמפ. זאת למרות שגורמים בקרמלין הביעו ספק אם ההסכם בכלל יכול להיות מעשי ללא השתתפותה של המזהמת השנייה בגודלה בעולם. אך הנשיא ולדימיר פוטין בכל זאת שמר היום (ו') על אופטימיות, טען כי עדיין ניתן להגיע להסכם עם וושינגטון ונמנע מלבקר את עמיתו האמריקני. בפורום כלכלי בסנט פטרבורג אף הצהיר לפי מילות השיר המפורסם Don't Worry, Be Happy – אל תדאגו, יהיה בסדר.

 

 

"לא הייתי שופט את טראמפ על החלטתו לפרוש מהסכם פריז", הוסיף הנשיא הרוסי, שחידד כי מדובר בהסכם "טוב וחשוב" וכי בכל זאת לדעתו וושינגטון הייתה צריכה להישאר בהסכם ולא לפרוש. מוסקבה, אגב, אמנם חתמה על המסמך, אך עדיין לא אשררה אותו. "עדיין יש זמן להגיע הסכם, אפילו שוושינגטון משכה את חתימתה", הבהיר פוטין.

אמר כי ההסכם "חשוב וטוב". פוטין וראש ממשלת הודו מודי (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
אמר כי ההסכם "חשוב וטוב". פוטין וראש ממשלת הודו מודי(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

בהמשך התייחס פוטין גם לסערת בארה"ב סביב הטענות כי מוסקבה התערבה בבחירות האמריקניות לנשיאות בנובמבר האחרון. הוא אמר כי דונלד טראמפ "ניהל קמפיין הרבה יותר יעיל" מיריבתו הדמוקרטית הילרי קלינטון, והאשים כי ייתכן שסוכנויות מודיעין אמריקניות בכלל המציאו ראיות להתערבות של האקרים בקמפיין.

 

"הטענות כי רוסיה פרצה למחשבי המפלגה הדמוקרטית כדי לעזור לטראמפ זו רכילות מזיקה", אמר. "אין כל טביעות אצבע רוסיות בנושא הזה. הטענות הן כלי בידי גורמים בארה"ב".

 

בינתיים התחייבו סין ואירופה להתאחד יחד כדי להציל את "אימא אדמה" על רקע החלטתו של הנשיא האמריקני דונלד טראמפ לפרוש מהסכם האקלים הבינלאומי שעליו חתמו מדינות העולם בסוף 2015. ארה"ב היא המדינה השנייה המזהמת ביותר בעולם. הנשיא האמריקני הודיע אתמול רשמית על הפרישה מההסכם מכיוון שלטענתו הוא פוגע בכלכלה האמריקנית ומצב את ארה"ב בחיסרון תמידי מול מדינות אחרות.

 

הסכם האקלים, הידוע כהסכם פריז, נחתם בסוף שנת 2015 והוכתר כ"נקודת מפנה היסטורית". הנוסח הסופי של הסכם פריז יגביל את ההתחממות הגלובלית הרבה מתחת ל-2 מעלות צלזיוס, ואולי אף ל-1.5 מעלות. ההסכם מחייב את המדינות להפחית את פליטת גזי החממה שלהן על מנת לעמוד ביעד עליית הטמפרטורה שנקבע.

 

במסגרת הסכם פריז, התחייב הנשיא לשעבר ברק אובמה להפחית 28% מהפליטות עד 2030, השוות ערך להפחתת 1.7 מיליארד טון פליטות גזי חממה. בינתיים, זו לא ההחלטה הסביבתית הפוגענית היחידה שעורר את זעמם של שוחרי הסביבה. טראמפ קיצץ כשליש מתקציבה של הסוכנות להגנת הסביבה, אישר קידוחי נפט וגז באוקיינוס האטלנטי והארקטי שבוטלו על ידי הנשיא היוצא אובמה, וקידם צינור בצפון דקוטה שהפך לסמל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
ולדימיר פוטין
צילום: רויטרס
מומלצים