שתף קטע נבחר

8 המלצות לקראת "פסטיבל הגליל המערבי"

בסוף השבוע הקרוב יערך פסטיבל אביב בגליל המערבי עם למעלה מ-40 אירועים שונים שכוללים טיולי שטח, סיורי יקבים, סדנאות יצירה, ערבי אוכל מיוחדים ועוד. 8 המלצות בדוקות

1. אדלינה: טפאסים בקיבוץ כברי

מסעדת אדלינה בפאתי קיבוץ כברי, שחגגה לאחרונה 15 שנות קיום, שוכנת במבנה אבן גלילי שבמרכזו מרפסת המשקיפה אל הנוף הפתוח שפרוס מטה. טפאס זה שם המשחק כאן, והדיל המשתלם ביותר הוא ארוחת הטעימות עם המנות הטובות ביותר של המקום בגודל קטן. וכך, תמורת 320 שקל לזוג יזרמו לשולחן לחם הבית עם קרם חציל קלוי מדהים, דג נא מתובל כמו שצריך, קרפצ'יו בקר עם פתיתי פרמז'ן (פחות מיוחד) ארטישוק טרי עם איולי ושקדים, סלק סנט מור ותפוחים (וואו) ומאפה בשר.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

עדיין רעבים? לשולחן מגיע קלמרי מטוגן, "קוסה מחשי" (קישואים ממולאים בשר וצנוברים צפים ביוגורט חם בחמיצות נפלאה – מעדן) וסלט עלים. לאלו מתלוות גם טעימות חמות לבחירה מהמטבח. יש גם דיל זול יותר של 132 שקל למנות הטפאס הראשונות, למי שמחפש נשנוש טעים ליד הבירה או אחד מהיינות הגליליים המצוינים שמוגשים כאן.

 

 

2. תמר וגפן: חמישה כוכבים עם הטבע

לקרוא למקום הזה צימר יהיה לחטוא לאמת. כל אחד משלושת החדרים שמציע תמר וגפן הוא וילה בפני עצמה. ולכל וילה כזו יש גינה ענקית ופרטית, במרכזה ג'קוזי עשוי אבן, ערסל, בריכת דגים ונרות בכל פינה לאווירה הנכונה בשעות החשיכה.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

החדר עצמו מצויד ומאובזר בכל מה שהופך חופשה רגילה לחופשת בוטיק: עוגה ביתית שנאפתה ממש באותו יום ממתינה לאורחים במטבחון, כמו גם צנצנות עם עוגיות מתוקות ומלוחות ביתיות. יש גם סלסלת פירות ענקית בפינת החדר וצלחת עם פירות יבשים בפינה אחרת. המקרר מלא בבירות, סודה ומשקאות קלים מכל סוג ועל המדף בקבוק יין שמייצר ירון, בעלה של תמי, ביקב הביתי במרתף. כל אלו כמובן כלולים במחיר הלינה.

 

המיטות מתכווננות חשמלית, המגבות הלבנות הגדולות, החלוקים המפנקים וכמובן ארוחת הבוקר האלוהית שמוגשת כאן – כל אלו מוכיחים שיש כזה דבר צימר בוטיק, והוא כאן במקום הגבוה ביותר של מצפה הילה (החל מ-1,000 שקל ללילה).

 

 

3. טיול ג'יפים למבצר מונפורט

יש את אלו שנועלים נעלי הליכה וצועדים בין הסלעים והנופים הירוקים אל מבצר מונפורט, כשנחל כזיב שזורם למרגלותיו הוא האופציה הרטובה למסלול. אבל אפשר להגיע למבצר בסטייל אחר ובהרבה פחות מאמץ. חברת רימוני גליל מוציאה טיולי ג'יפים קצרים למקום. מדובר בסיור משפחתי שכולל ירידה במסלול סלעי במיוחד למרגלות המונפורט, הליכה קצרה של כ-150 מטר למעלה ותצפית ממרפסת המבצר אל הנוף הגלילי הירוק שמסביב.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

בזמן שאתם תהיו עסוקים בלהתפעל מהנוף, מאחוריכם ימזגו כוסיות יין לבן וצונן (או מיצי פירות לילדים) ותוכלו לשמוע הסבר היסטורי על המקום עליו אתם נמצאים. 700 שקל עולה הסיור שאורך כשעה וחצי וכולל ג'יפ עם 7-8 מקומות ישיבה.

 

 

4. לה פמפה: ערב של בשר ונוף גלילי

לה פמפה נולדה מאהבתו של ערן טבצ'ניק לבשר. טבצ'ניק, בחור חסון עם שורשים ארגנטינאים, שבנה מעשנת בשר בחצר ביתו, מצא עצמו מארח יותר ויותר חברים שבאו לטעום מהמעדנים שהכין, וכולם דחקו בו להקים מסעדה. אז בכל חמישי ושישי בערב הופכת חצר ביתם של הטבצ'ניקים במצפה הילה למסעדת בשרים ארגנטינאית אותנטית. ערן על המנגל, אילנית אשתו ממלצרת ובמטבח עובדים הילדים.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

תמורת 200 שקל לאדם יצאו מהמטבח בזה אחר זה לחם הבית עם סלט חצילים מעושנים עם שום ופלפלים, רוטב צ'ימיצ'ורי (מעולה) ונזיד בוקרים. למנות הראשונות יוגשו אמפנדס (בורקס הבשר הארגנטינאי המצוין) ונקניקיות צ'וריסוס מעושנות על כרוב כבוש חם (מעדן). את המנות העיקריות – חלקים אחוריים משובחים של הפרה, תקבלו על מנגל חם אל השולחן ותוכלו לצלות לרמת העשייה המועדפת עליכם. לצד הבשר יוגשו תפוחי אדמה, בטטות וירקות מדורה אפויים במעשנה וסלט עשיר. תה צמחים וקינוח וגם לימונדה קרה ומים כלולים בדיל. חוויה אמתית לאוהבי הבשרים.

 

 

5. המארג בכפר ורדים: קפה חברתי

מעל מעלות תרשיחא שוכן כפר ורדים, ובמרכזו הוקם המארג, מיזם חברתי המשלב בין אמנים מהקהילה לאמנים בעלי צרכים מיוחדים. במקום פועלות סדנאות הפתוחות לקהל, בתחומים של מולטימדיה, קרמיקה, נייר טבעי, עץ, טקסטיל, זכוכית ועוד. אנחנו קפצנו לארוחת בוקר בקפה של המקום, שמציע בופה עשיר וטעים הכולל סלטים מכל סוג, שקשוקה, חביתות ודברי מאפה - את הכל מכינים במטבח מאחור עם חומרי גלם מקומיים גליליים. בדרך לקופה תוכלו לרכוש עבודות אומנות כמו כריות נוי, שלטים לבית ודברי קרמיקה מעשה ידם של האומנים בעלי הצרכים המיוחדים, שמגיעים לסדנאות השונות במקום.

 

 

6. סיור מודרך בכפר תרשיחא

מדריך הטיולים אמנון גופר מכפר ורדים מכיר כל אדם, אבן, בית ורחוב בכפר תרשיחא. כשאנחנו משוטטים בסמטאות הכפר, אין אדם שעובר על פניו ולא מברך אותו לשלום ועל כל אחד מהם יש לו גם סיפור. גופר לוקח אותי לרחובות הקטנים שמעל השוק, שמשדרים ניחוח אירופאי וחווים פריחה בעת האחרונה. מתחילים אצל שאהין שפתח כאן את ה-Good Bread Bakery, ואופה את הפוקאצ'ות הכי טובות באזור, ממשיכים לחנות כלי הנגינה של אליאס שאהין, דור שלישי של נגנים בכפר, שלפני כמה שנים החליט לשלב במקום גם פאב, ועכשיו מגישים פה בירה, כשמסביב תלויות גיטרות ועוד שאליאס מוכר ומתקן. בלילות, על כוס בירה או וודקה, מתקיימים במקום ג'אמים מוסיקליים ספונטאניים באווירה שמחה.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

שאהין נוסף בתרשיחא הוא נפח הכפר, שכבר 50 שנה מוכר כאן סכינים משובחות מפלדה מעשה ידיו. הוא בן 91 ומקפיד להגיע לנפחייה שלו בכל יום, ואפילו מטביע את שמו על כל סכין. מעבר לפינה שוכן בית הקפה הקטן והחדש של נסרין, Sweet Cup, שמציע קפה טוב ועוגות מעשה ידיה. במעלה הרחוב נמצא ביתה של ססיל כחלי, ציירת ודעתנית, שמציגה כאן את ציורי השמן המרשימים שלה ומעבירה כבר 30 שנה סדנאות יצירה לילדים שמגיעים אליה מכל האזור.

 

גופר עורך את הסיורים בכפר בכל שבת ב-10:30 בבוקר. הסיור אורך שעתיים וחצי, 75 שקל לאדם, ילדים בחינם.

 

 

7. אוכל גלילי משובח באלומה

כשמסעדה קיימת 18 שנה, משהו בה עובד נכון. המשהו הזה של אלומה הוא עלאא סוויטאת, שהחל כאן כברמן ומלצר לפני 15 שנה והיום הוא הבעלים של המקום. למסעדה ששוכנת בתרשיחא, הגעתי אחרי ארוחת בוקר מלאה ב"תמר וגפן", לכן ביקשתי מעלאא שיוציא רק 2-3 מנות שהוא הכי גאה בהן, ושיהיו קטנות.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

לשולחן הגיע קרפצ'יו של קולורבי. עכשיו, קולורבי הוא אולי הירק המשעמם ביותר שקיים, אבל התיבול של עללא הופך את המנה הזו לממכרת. לא פחות. פטה הכבדים הגיע עם ריבת דלעת מרוכזת שמכינה אמו של עללא – מנה מצוינת, וצלעות הטלה שמוגשות על ראגו עדשים שחורות – ללקק את האצבעות, או בעצם את הצלעות.

 

סוויטאת מתעקש להכין כאן הכל – מהלחם שיוגש לשולחן עם כל ארוחה, דרך המטבלים המצוינים ועד לקינוחים. זה אולי מסביר איך מסעדה מחזיקה מעמד כל-כך הרבה שנים ולא מפסיקה להפתיע. מעבר למסעדה שותף סוויטאת גם ברשת הגלידריות הערבית-יהודית בוזה, לה סניפים בתרשיחא וגם בתל-אביב.

 

 

8. לטעום מיינות הגלילי המערבי

הגליל המערבי הוא ביתם של מספר יקבי בוטיק קטנים, שמספקים את היינות שלהם בעיקר למסעדות ולחנויות קטנות. בסוף השבוע הקרוב תוכלו לטעום את היינות במסגרת מספר אירועי אוכל בפסטיבל. בין השאר תוכלו לעשות היכרות עם היינות של יקב יפתחאל, שקיים כבר 18 שנה ומייצר 10,000 בקבוקים בשנה, יקב כישור שהמיקום שלו על אדמה סלעית בגובה 500 מ' מעל פני הים, מעניק ליין את צבעו, ריחו וטעמו המיוחד, יקב שטרן של ג'וני שטרן, יינן ותיק שפועל מקיבוץ תובל ויקב לטם אורגני שממוקם בנקודת תצפית יפה בקיבוץ לטם מעל בקעת סכנין, במקום הצופה לכנרת ולכל הגליל התחתון ומייצר יינות אורגניים מענבים אורגניים מכרם קיבוץ צבעון על יד הר מירון בתהליכים אנרגטיים כמו השמעת מוזיקה ליין בכל תהליך ייצורו והתיישנותו.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

במסגרת הפסטיבל יתקיימו אירועי אוכל רבים, כולל שוק האיכרים במרכז המבקרים של יקב כישור, בהם ניתן יהיה לטעום מהיינות של היקבים המקומיים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
סופ"ש של יין, אוכל וטיולים בגליל המערבי
צילום: יח"צ
מומלצים