שתף קטע נבחר

תאונה בחדר הכושר: מתי ניתן לתבוע פיצויים?

אנחנו נוהגים להסתכל על חדר הכושר כמקום בו שומרים על הבריאות, אך גם הוא לעיתים אינו חף מפציעות ותאונות. כיצד יש לנהוג במקרה של תאונה, והאם בכל המקרים מגיע פיצוי כספי?

 

מה קורה כשאדם מתמוטט באמצע אימון בחדר כושר? צפו:

 

 

רבים מאיתנו מתאמנים בחדר כושר כדי לשמור על גוף חטוב ובריא, תוך ידיעה כי עיסוק בפעילות גופנית מסוג זה כרוך בסיכונים מסוימים לפציעה. אולם, ישנן פציעות בחדר הכושר אשר ניתן היה למנוע, משום שהגורם להן הוא רשלנות של מדריך חדר הכושר ו/או בעלי המקום. במצב כזה, יוכל המתאמן שנפגע להגיש תביעה כספית ולקבל פיצוי בגין הנזקים שנגרמו לו.

 

כתבות נוספות:

כמה פיצויים נוכל לקבל מרופא שטעה והזיק לנו?

התסמונת שפוגעת ברוב אלו שעברו תאונת דרכים

מה עדיף: להתאמן בחדר כושר או בבית?

 

אחד מכללי המפתח בדיני הנזיקין הוא כי כדי לתבוע אדם או גורם בשל נזק שנגרם לנו, קיימת חובת זהירות של הפוגע כלפי הנפגע. אם לא קיימת חובת זהירות, הרי שלא ניתן יהיה לטעון לרשלנות ולדרוש פיצוי כספי.

 

מכוני כושר מחויבים לשמור על בטחון המתאמנים שלהם ולשם כך עליהם לנקוט בפעולות שונות, כמו: דרישה להצגת אישור רפואי כתנאי לרישום המתאמן בחדר הכושר, דאגה בכל עת לתקינות המכשירים במקום, העסקת מדריכי כושר מיומנים, מתן הסבר מלא וברור לכל מתאמן לגבי המכשירים השונים, דאגה לתאורה מתאימה במקום, ועוד.

 

כאשר בעלי חדר הכושר לא מקיימים אחד או יותר מהנ"ל, נגרם כתוצאה מכך נזק פיזי ממשי למתאמן וקמה לו עילת תביעה בגין רשלנות. פירוש הדבר הוא כי המתאמן יוכל לתבוע פיצוי כספי בגין כל הנזקים שנגרמו לו בשל הפגיעה: הוצאות רפואיות, אובדן כושר עבודה, עוגמת נפש, וכדומה. לשם כך יש לפנות לעורך דין המתמחה בנזיקין, אשר יגיש בשם הנפגע תביעה נגד הגורמים הרלוונטיים. למשל, חברת הביטוח המבטחת את חדר הכושר במסגרת נזקי צד ג'.

.

נפצעתם בחדר הכושר? זכותכם לדרוש פיצוי כספי ()
נפצעתם בחדר הכושר? זכותכם לדרוש פיצוי כספי

 

היקף האחריות תלוי בנסיבות המקרה

עם קרות הפציעה, הצעד הראשון הוא לדווח מיידית לבעל המקום, לתעד את הפציעה וכן את המקום בו היא התרחשה בחדר הכושר. אם מצבו של המתאמן קשה, יש כמובן לפנותו באופן מיידי לקבלת טיפול רפואי ולחזור לתעד את מקום הפגיעה כאשר הדבר מתאפשר. במקרה שבו היו עדים לפגיעה, כדאי מאוד לקחת את פרטי הקשר שלהם על מנת שניתן יהיה לגבות מהם עדות בשלב מאוחר יותר, אם יהיה בכך צורך, במסגרת התביעה שיגיש הנפגע.

 

בעת קבלת הטיפול הרפואי יש לשים לב כי הרופא מתעד בצורה מסודרת את כל השתלשלות העניינים כפי שהנפגע מתאר אותם ויש לשמור את כל תוצאות הבדיקות שנעשו - לרבות צילומי CT, בדיקות MRI, בדיקות דם, וכיו"ב. נבהיר כי כל התיעוד הנ"ל הוא קריטי והכרחי, על מנת שניתן יהיה לבסס את טענת הרשלנות ואת טיב הפציעה והנזקים של הנפגע.

 

ישנם לא מעט מקרים בהם המתאמן עצמו לא נזהר בעת שהותו בחדר הכושר. האם במצב כזה תביעתו לפיצויים תידחה? לא בהכרח. ישנו מושג בנזיקין הנקרא אשם תורם. פירושו, כשמו כן הוא, כי הנפגע תרם לפציעתו ועל כן גם הוא נושא באחריות לגביה. במצבים מעין אלו, יכול בית המשפט לקבוע כי שני הצדדים אחראים לפגיעה, ולפיכך, לקבל את התביעה, אך לפסוק לנפגע פיצוי נמוך יותר מזה שנדרש בכתב התביעה בשל אשם תורם.

 

היקף האחריות שיוטל על כל צד תלוי כמובן בנסיבות המקרה, כאשר לעיתים המתאמן נהג בחוסר שיקול דעת בולט וחלקו בפציעתו משמעותי מאוד ולעומת זאת, ישנם מקרים בהם הפציעה נגרמה בעיקר בשל רשלנות המקום.

 

הכותבת היא עו"ד העוסקת בתחום הנזיקין 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
shutterstock
באלו מקרים של תאונות בחד"כ יש לשקול תביעת נזיקין?
shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים