שתף קטע נבחר

מתכון למוס פטל עם שוקולד בצבעי דגל הגאווה

הכי גאים שיש: במקום לשרוץ בחדר הכושר כנסו למטבח והתחילו לזלול: לרגל שבוע הגאווה מתכון למוס צבעוני עם דפי שוקולד בצבעי הקשת

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

שבוע הגאווה המצוין ממש עכשיו ברחבי ישראל הוא עוד סיבה מצוינת לקינוח צבעוני שהוא לא רק טעים אלא גם עושה שמח בעיניים. השילוב של השוקולד המתוק והפטל החמצמץ מושלם ויוצר חגיגה של טעמים. 

 

מוס פטל עם פאדג' ודפי שוקולד בצבעי הגאווה

המרכיבים:

למוס פטל שוקולד לבן:

2 גר' ג'לטין

10 גר' מים

60 גר' מחית פטל

80 גר' שוקולד לבן מומס במיקרו

100 גר' שמנת מוקצפת

 

לקוביות פאדג':

100 גר' חמאה

100 גר' שוקולד מריר

70 גר' קמח

10 גר' קורנפלור

100 גר' חלבונים

100 סוכר

 

לקרם פטל:

100 גר' מחית פטל

180 גר' שוקולד לבן

250 גר' שמנת

 

לדפים השוקולד הצבעוניים:

צבעי מאכל בצבעי דגל הגאווה

300 גר' חמאת קקאו

250 גר' שוקולד לבן

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מוס פטל שוקולד לבן: משרים את הג'לטין במים. ממיסים את השוקולד הלבן במיקרו בפולסים קצרים.
  2. מחממים את מחית הפטל ומחברים אל השוקולד המומס. מצננים 10 דקות במקרר.
  3. מקציפים שמנת ומקפלים לתוך מסת השוקולד והפטל עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית הרצויה ולהקפאה.
  4. קוביות פאדג': מרתיחים את החמאה בסיר. שופכים על השוקולד ומערבבים היטב.
  5. מנפים את הקמח והקורנפלור לתוך מסת השוקולד. מוסיפים חלבונים וסוכר ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה. שופכים לתבנית אינגליש קייק. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 כ-25 דקות.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     
  6. קרם פטל: ממיסים את השוקולד במיקרו. מחממים את מחית הפטל ושופכים על השוקולד. בעזרת בלנדר טוחנים היטב בעזרת מוט בלנדר, מוסיפים שמנת וממשיכים לטחון עד לקבלת מסה חלקה. מעבירים למקרר להתייצבות.
  7. דפי שוקולד צבעוניים: ממיסים את חמאת הקקאו במיקרוגל. מחלקים קערות לפי מספר הצבעים. בכל קערה שופכים צבע מסויים ועליו חמאת קקאו וטוחנים.
  8. ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל. על דף גיטרה מורחים בעזרת מברשת את הצבעים זה לצד זה, שופכים מעל את השוקולד הלבן ומצננים עד לייבוש בטמפ' החדר.
  9. הרכבת המנה: מניחים על הצלחת את המוס. מקציפים את קרם הפטל ומעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק, מזלפים כמה נקודות מסביב למוס.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  10. חותכים את הפאדג' לקוביות – למי שרוצה, ניתן לאבק אותם באבקת קקאו או באבקת פירות יער בצבע ורוד - ומסדרים 3-4 קוביות לצד קרם הפטל.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  11. שוברים את דפי השוקולד לשברים גדולים ומניחים על המוס. מקשטים מעל בפירות יער טריים ופרחים אכילים.

 

עדי סיברובר היא שף קונדיטור במסעדת "מסה"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מתוק, צבעוני ומלא גאווה
צילום: ירון ברנר
מומלצים