שתף קטע נבחר

סיור קולינרי בקיסריה

סנדוויצ'ים מושקעים לצד מסעדת שף, פיצרייה ותיקה לצד ביסטרו ים תיכוני ובית קפה באווירה קלילה לצד מסעדה יפנית נחשבת - יצאנו לסיור קולינרי בקיסריה המלכותית, וגילינו פינות חמד טעימות במיוחד

אין כמו לזלול דגים טריים שהגיעו מהים וללגום יין משובח מול הגלים המתנפצים על המזח, לצד העתיקות המסתוריות. קיסריה היא לא רק מעוז הדגים, אפשר למצוא שם גם פיצה טעימה, כריכים מושקעים וסושי, חלקם אפילו במחירים סבירים למדי.

 

 (  )
 

שבתאי פיצה ובירה

הסניף השלישי של הפיצרייה "העברית הראשונה" שמציעה את השילוב המושלם והמתבקש בין פיצה, בירה ואווירה. גם כאן - כמו בשני הסניפים הוותיקים יותר - מציעים עסקיות בין השעות 16:30-12:00, מבצע 1+1 על כל הבירות מהחבית (בכוסות של שליש) בין השעות 18:00-12:00 ופיצות נפלאות מבצק דק (36 שקלים לפיצה הכי קטנה, 56 שקלים לפיצה בינונית ו-76 שקלים לפיצה גדולה).

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

כמו שנהוג כיום בכל פיצרייה מכובדת, גם כאן אפשר להזמין פיצה מקמח ללא גלוטן (43 שקלים לפיצה קטנה), פיצה מקמח מלא (43 שקלים לפיצה קטנה) ופיצה טבעונית (49 שקלים).

 

תרשיש 9, פארק תעשיות צפוני, קיסריה, 4560*, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

Sofia pitta house

מזנון שכונתי שנמצא בכניסה לאמפיתיאטרון בקיסריה. המקום, ששימש בעבר בתור המזנון של קיבוץ שדות ים, הפך על ידי ציפי אלחסיד למקום מפגש של תושבי העיר. לא תראו כאן את הבליינים שממלאים את מתחם הנמל, אלא הרבה אנשים מהסביבה שמגיעים בשביל הסנדוויצ'ים הנהדרים שמוגשים כאן. מלבד כריכים, מכינה אלחסיד גם פלאפל וסביח, שניהם אפויים. 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

כל המנות מתומחרות ב-25 שקלים, ולפעמים אפשר למצוא גם מאפים מלוחים ומתוקים וסלטים, ובחורף - גם מרקים ושקשוקות.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
  

בגזרת השתייה המקום מציע שייקים טריים מיוחדים (25-22 שקלים) ושתייה קלה. בימי שישי מתקיימת במקום קבלת שבת עם טאפס, בירה קרה ודי.ג'י שמנגן מוזיקת צ'יל אאוט. בשבת המקום פתוח רק אם מזג האוויר מאפשר זאת, וכדאי בכל מקרה להתעדכן בטלפון.

 

בכניסה לאמפיתיאטרון של קיסריה, 04-6364279‏, ראשון-חמישי 17:00-8:00, שישי 23:00-8:00, לא כשר

 

 (  )

הלנה בנמל
 


מה לא נכתב ומה לא נאמר על מסעדתו של השף עמוס שיאון, שממוקמת בנמל קיסריה. מדובר במסעדה שאת הפן הקולינרי שלה מכתיבות עונות השנה, והתפריט שמוגש בה הוא בסגנון ים תיכוני עכשווי עם דגש על דגים ופירות הים המקומיים.

 (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
(צילום: בועז לביא)

המעשנה ששיאן מפעיל במטבח מוסיפה פן מעניין נוסף להיצע הקולינרי, ומרתף היינות הפרטי מספק לכל ארוחה ליווי אלכוהולי הולם.

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)
  

לצד הדגים, מכיל התפריט גם מנות בשר כמו ויטלו טונאטו עם ביצה חצי קשה (52 שקלים) וצלע לבן מזוגגת במייפל שום וחמאה חומה, לצד אננס צלוי על הגריל (108 שקלים).

 

נמל קיסריה, 04-6101018, ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר

 

מריפוסה

המסעדה ממוקמת בפאתי מגרשי הגולף של קיסריה, בחלל שבו שכנה לזמן קצר מסעדת "סזרינה" של מאיר אדוני. היא מאגדת בין קירות המטבח שלה את כישרונם של שלושה שפים; חביב משה, מאיר אלאלוף ויומי לוי שהכירו במטבח של מסעדת "מסה", ונחשבים בין השמות הלוהטים בקולינריה הישראלית. שלושתם בעלי השכלה קולינרית מהמוסדות הגבוהים בעולם, עטורי פרסים, צעירים, חדים ומלאי השראה ומוטיבציה.

 (צילום: נופר בוגנים) (צילום: נופר בוגנים)
(צילום: נופר בוגנים)
 

התפריט של המסעדה מושפע מעונות השנה, ואפשר למצוא בו מנות כמו מעורב דגים עם יוגורט עשיר, עגבניות וטחינה גולמית (52 שקלים), קלמרי מטוגן עם סלט חריף של אטריות זכוכית, כוסברה, בוטנים, ג'ינג'ר ובצל מטוגן (49 שקלים), פסטת חלמונים עם פנצ'טה מעושנת של טלה, תרד, שום, חלמון כבוש ופרמזן (78 שקלים) ופילה לברק בגלייז סויה לצד אורז קריספי (118 שקלים).

 (צילום: נופר בוגנים) (צילום: נופר בוגנים)
(צילום: נופר בוגנים)
  

מדי יום בשעות הצהריים (17:00-12:00) אפשר ליהנות במקום מעסקיות. בנוסף, מדי שבוע ביום שני החל מהשעה 19:00 בערב, חוגגים שם את "שני יווני" - ערב שהפך במהרה למסורת. במהלך הערב הזה מוגשות מנות יווניות קלאסיות כמו גירוס טלה וקוקטיילים מיוחדים בניחוח אניס, ואת הטון נותן זמר יווני עם מיטב הלהיטים היווניים.

 

מועדון הגולף קיסריה, 04-6265000, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

 (  )
  

לימני

ביסטרו ים תיכוני שממוקם בקצה נמל קיסריה, בתוך מבנה אבן מרשים שנראה למרחקים. התפריט משלב בין המטבח היווני למטבח האיטלקי והים תיכוני, ומציע מגוון שילובים בין פירות ים, פסטה, דגים וירקות.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

לצד מקבץ גדול של מנות ראשונות, מציעים במקום מנות בשריות, דגים, פסטות, מנות טבעוניות וגם מנות ילדים ועסקיות משתלמות בשעות הצהריים.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

נמל קיסריה, 04-6100022, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי 24:00-11:00, שבת 24:00-10:00, לא כשר

 

 (  )
 

הצלבנים

מסעדה שמציעה מטבח ישראלי ים-תיכוני עדכני מול נוף עוצר נשימה, וגם חדר פרטי לאירועים של עד 40 איש.  

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

התפריט במקום מציע את השילוב האולטימטיבי בין ים ליבשה עם מנות כמו שקדי עגל על טחינה וסילאן (48 שקלים), סביצ'ה לברק (48 שקלים), סלט פאטוש לבנוני (48 שקלים), מבחר דגים ופירות ים וגם מנות בשריות כמו דואט כבד אווז ואנטרקוט (165 שקלים).

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

נמל קיסריה 04-6361679‏, ראשון-שבת 23:00-10:00, לא כשר

  

שולה

מסעדתו של שחר לופו, שהחליט בגיל 30 להתחיל למלצר במסעדה שניהלה באותו הזמן אשתו שרון. תוך זמן קצר הפך למנהל משמרת והתאהב במקצוע, ובהמשך אף החליף את אשתו בניהול המקום.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

התכנון היה לפתוח מסעדה שאינה מסעדה אופנתית אלא מוסד שמציע קביעות ומפתיע מדי פעם עם ספיישלים. כשנפתח הסניף הנוסף של "שולה" ברעננה, התפריט של שתי המסעדות עבר שדרוג על ידי השף יואב בר וכיום אפשר למצוא בו אוכל ים תיכוני במחיר סביר למדי.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
  

בתחילת כל ארוחה מוגשים לשולחן תשעה סוגים של טאפס, ומנות ראשונות כמו שיפודי שרימפס (38 שקלים). בגזרת העיקריות תמצאו כאן דגים (116-89 שקלים), פירות ים (98-88 שקלים), מנות בשר כמו ראגו (98 שקלים) וסטייק אנטרקוט במשקל 300 גרם (142 שקלים) וגם מבחר מנות ילדים ואפשרויות טבעוניות.

 

תרשיש 9 פאר תעשיה צפוני קיסריה, 04-6377715, ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר

 

פורט קפה קיסריה

 

ב"פורט קפה" יש אווירה סוערת, תפריט מגוון ונוף יפהפה. את המטבח כאן יהיה הכי נכון להגדיר כים-תיכוני עדכני, כזה שנמצא על התפר שבין תפריט בית קפה ותפריט מסעדה. יש בו ארוחות בוקר, טאפס, סלטים, פסטות, המבורגרים, דגים ומנות בשר.

 (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)

נמל קיסריה, 04-6100221, ראשון-שבת 24:00-8:30, לא כשר

 

 

ארסטו

מסעדה איטלקית, חלבית וכשרה ששוכנת בתוך המתחם של נמל קיסריה, ותחגוג עוד מעט יום הולדת 30.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

המסעדה מציעה תפריט עם מנות גדולות, ומתאימה מאוד לבילוי משפחתי לאורך כל שעות היום. בין מנות הדגל של המסעדה: קרפצ'יו סלמון (55 שקלים), ניוקי סלק (58 שקלים), טורטליני פטריות (62 שקלים) וטרטר טונה (48 שקלים).

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

נמל קיסריה 04-6363456, ראשון-חמישי 24:00-9:00, שישי 16:00-9:00, מוצ״ש - 24:00, כשר

 

ביץ' בר קיסריה

בר מסעדה שממוקם גם הוא בנמל קיסריה, ממש מעל החוף. הנוף כאן הוא של מפרץ נמל קיסריה, ובתוך מתחם המסעדה בר תוסס. אפשר לשבת כאן באחת מפינות הזולה, או להתמקם באחד השולחנות שמפוזרים במקום וליהנות מהים עם קוקטייל צבעוני. במהלך הקיץ מתקיימות כאן הופעות חיות, שהופכות את הביקור במקום לבילוי של ממש.

 (צילום: אורי מגנוס) (צילום: אורי מגנוס)
(צילום: אורי מגנוס)
 

בגזרת האוכל מציעים כאן שמונה סוגים של ארוחות בוקר, בהן בוקר סלוניקי (54 שקלים) ובוקר פועלים (48 שקלים); מנות פתיחה מעניינות כמו סינייה חצילים (38 שקלים); עיקריות קלאסיות כמו המבורגר (68 שקלים), שניצל (64 שקלים) וגם מנות ילדים ומנות "ליד הבירה" - דיל מזטים (5 מזטים + 2 פוקאצ'ות ב-118 שקלים) ופיצות דקות במיוחד (56-52 שקלים).

 

בנוסף, במקום תפריט אלכוהולי מכובד ומבחר שייקים טבעיים שתמיד כיף לשתות, במיוחד ליד הים.

 

נמל קיסריה, 04-6363989, ראשון-שבת 2:00-9:00, לא כשר

 

  

מינאטו סושי בר

האחות הגדולה של מסעדת "מינאטו" ההרצליינית, הידועה כאחת המסעדות היפניות הטובות שפועלות באזורנו. שני הסניפים מגישים מטבח יפני מסורתי, מקורי, פשוט ומינימליסטי.

 (צילום: בן יוסטור) (צילום: בן יוסטור)
(צילום: בן יוסטור)

הדגש בתפריט הוא על יישום טכניקות וצורות עבודה הנהוגות ביפן, תוך שימוש בחומרי גלם מקומיים ועונתיים. התפריט מציע מבחר גדול במיוחד של סושי, סשימי, ניגירי וגם מאכלים יפניים אחרים כמו מנות גריל "קושי" שמוגשות כצמד שיפודים (65-24 שקלים) וסוקיאקי (89 שקלים) - מנה יפנית מסורתית שנעשית בהליך בישול עדין עם רוטב מתקתק ומוגשת במחבת לשולחן.

 (צילום: בן יוסטור) (צילום: בן יוסטור)
(צילום: בן יוסטור)
  

בנוסף, במסעדה מציעים תפריט ענק של סאקה ושל שוצ'ו - שיכר יפני מסורתי שעשוי מחומרי גלם מקומיים בלבד. אפשר להזמין משלוחים באזור קיסריה וישובי הסביבה בימים ראשון- חמישי בין השעות 22:00-12:00.

 

תחנת דלק מחלף קיסריה, 04-6360812, ראשון-חמישי 16:30-12:00, 24:00-18:00, שישי 16:00-11:00, מוצ״ש - 24:30, כשר


פורסם לראשונה 09/06/2017 23:59

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נופר בוגנים
בטעמים מקומיים. מריפוסה
צילום: נופר בוגנים
מומלצים