שתף קטע נבחר

לאומי ופועלים מתנגדים להסדר עם פישמן: "במה הוא עדיף על פשיטת רגל?"

לאומי דורש לחשוף נתונים חסרים - ולבצע הערכת שווי לחברות הפרטיות של משפחת פישמן. זו למעשה הפעם הראשונה שבנק כלשהו מדבר על פשיטת רגל לטייקון

בנק הפועלים ובנק לאומי פרסמו היום (ב') רשמית את ההתנגדות שלהם להסדר של יוסי בנקל, המנהל המיוחד, עם אליעזר פישמן.

 

לאומי והפועלים רוצים להוציא יותר מפישמן

פרשנות: הבנקים נהגו בחובותיו הפרטיים בכפפות של משי

 

לאומי דורש, באמצעות עורכי הדין רונן מטרי ואייל רוזובסקי, להעביר לבנק נתונים מהותיים שחסרים בהסדר, ודורש לדעת מדוע הסדר כזה עדיף על הליכי פשיטת רגל של פישמן. זו למעשה הפעם הראשונה שבנק כלשהו מדבר על פשיטת רגל לטייקון.

אליעזר פישמן (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
אליעזר פישמן(צילום: מוטי קמחי)
 

"הבנק לא היה שותף למגעים להסכם ורק אתמול אחר הצהריים קיבלנו את הודעת המנהל המיוחד לבית המשפט בנוגע להסכם. אנו דורשים לקבל תסקיר מהמנהל המיוחד באשר לסכומים שניתן לגבות מהחייב ובני משפחתו במסגרת של הליך פשיטת רגל, אל מול סכומי הגביה הצפויים בהסכם העקרונות, לשם קבלת תמונת מצב מלאה ומבוססת באשר למצבת החייב ובני משפחתו, לרבות זכויות ישירות או עקיפות הן בארץ והן בחו"ל, וכימות תרומת החייב ובני משפחתו".

 

הבנק מבקש לקבל גם פירוט הנכסים והמקורות עליהם מבוסס סכום המינימום להחזר של פישמן ובני משפחתו, 140 מיליון שקל. הדבר הכי חשוב שדורש הבנק הינו הערכת שווי של שתי החברות הפרטיות המהותית של פישמן ובני משפחתו, א.ט.קירור ופישמן רשתות שעליהן מתבסס ההחזר. בנוסף דורש הבנק לדעת אם מקורות ההסדר כוללים נכסים משועבדים.

 

לאומי טוען כי לוח הזמנים לקיום אסיפת הנושים מחר איננו אפשרי ורומז כי יש לדחות את אסיפת הנושים לאישור ההסכם.

 

גם הפועלים הודיע על התנגדותו להסדר. הבנק הודיע כי בחן את הסדר בהחוב ונראה כי "ההסדר איננו מבטא מאמץ ראוי להחזיר את החוב לבנק".

 

משפחת פישמן תחזיר עד 400 מיליון שקל לנושים בשני שלבים

בנקל הגיש אתמול את הסכם העקרונות שנחתם בין הצדדים לבית המשפט המחוזי בתל אביב. "בכוונת המנהל המיוחד ובא כוחו להציג את הסכם העקרונות בפני אסיפת הנושים שתיערך השבוע, במטרה להשיג אישור עקרוני מטעם הנושים", כתב בנקל במסמך שהוגש לבית המשפט, שבראשו עומד איתן אורנשטיין. בנקל הדגיש כי מדובר בהסכם עקרונות כללי, "אשר תידרש עליו עבודה לא מועטה בכדי לעבותו ולהופכו להסדר מפורט ומוגמר".

 

בצד ההסדר, הוגשו לבית המשפט מסמכים אשר מפרטים את שורת הנכסים שיעבירו פישמן ובני משפחתו לקופת ההסדר. בין השאר, מופיעה רשימת המניות שיעבירו בני המשפחה וכן נדל"ן ויתרות חוב.  

 

לפי ההסדר, משפחת פישמן תחזיר עד 400 מיליון שקל לנושים בשני שלבים. בשלב הראשון יעבירו בני המשפחה נכסים בשווי של כ־140 מיליון שקל לקופת הפירוק. בנוסף תעביר המשפחה 15 מיליון שקל לרשות המסים לצורך תשלום חובות חברת פישמן רשתות, על מנת לאפשר את המשך פעילותה.

 

בשלב השני, שיתרחש בעוד חמש שנים, יעבירו בני משפחת פישמן סכום נוסף של עד 260 מיליון שקל, שיתבסס על הכנסות חזויות ממכירת אחזקות בפישמן רשתות ובא.ט. קירור. בני המשפחה מתנים את קיום שלב זה בכך שלחברות תוענק כעת הערכת שווי מצרפית של 40 מיליון שקל לפחות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
אליעזר פישמן
צילום: מוטי קמחי
מומלצים