שתף קטע נבחר

שר האוצר חתם על אמנה בינלאומית למאבק בתכנוני מס של תאגידים

כחלון חתם על האמנה בפריז, לצד 60 שרי אוצר ממדינות שונות. המטרה: למנוע התחמקויות של תאגידים בינלאומיים מתשלומי מסים למדינות בהן הם פועלים, באמצעות שימוש במקלטי מס וטכניקות נוספות

שר האוצר, משה כחלון, חתם היום (ד') במשרדי ה-OECD בפריז על אמנה רב-צדדית (מולטילטרלית) בנושא מיסוי, לצד 60 שרי אוצר ממדינות שונות. מטרת האמנה היא למנוע התחמקות של תאגידים בינלאומיים מתשלומי מס למדינות בהן הם פועלים, באמצעות שימוש במקלטי מס וטכניקות שונות נוספות.

 

בהודעת האוצר נמסר: "בעידן הכפר הגלובלי, כוחן של התאגידים הרב-לאומיים הולך ומתחזק. נוכחותם הפיזית של התאגידים במדינות רבות בעולם והרצון להגדיל את רווחיהן, דרבן אותם לבנות מערך מתוחכם שיתמודד עם הרגולציות השונות בתחום המיסוי בכל מדינה בה הם פועלים.

טקס החתימה בפריז ()
טקס החתימה בפריז
 

"במשך השנים השתכלל מערך תכנון המס והוא מאפשר לתאגידים רב לאומיים להסיט את רווחיהם למקלטי מס ביעילות רבה, תוך שימוש בפערים בחקיקת המס לטובת הימנעות מתשלום מסים. תופעה זו מאיימת על היקף ההכנסות ממסים ועל הוגנות תשלומי המס במדינות רבות בעולם".

 

האמנה היא פרי שיתוף פעולה של פורום ה-G20 עם ארגון ה-OECD שהביא לגיבוש תוכנית ה-BEPS (ראשי תיבות של Base Erosion Profit Shifting – שחיקת בסיס המס הסטה של רווחים). מטרת התוכנית היא מאבק בתכנוני המס המאפשרים הימנעות של תאגידים רב-לאומיים מתשלומי מס ע"י שחיקת בסיס המס או הסטת רווחים למקלטי מס.

 

לאחר עבודה ממושכת בשיתוף עם למעלה מ-60 מדינות התקבלה הסכמה על חבילת צעדים, אשר אמורה לעקור משורש את תופעת ה-BEPS.

 

מכיוון שתיקון או החלפתן של אמנות המס הקיימות (מעל 3,000 אמנות) היה אורך מספר רב של שנים, יזם ה-OECD הליך של כלי מולטילטרלי שהוראותיו יתקנו את רוב אמנות המס של המדינות החתומות עליו, בהתאם להמלצות ה-BEPS.

 

ישראל בחרה להחיל את ההליך על כל אמנות המס שלה וכן על שתי אמנות שנחתמו בראשי תיבות (ארמניה ואזרבייג'ן) – מדובר בסך הכל ב-56 אמנות. לאחר החתימה יחלו המדינות בהליכי אשרור פנימיים של ההליך. 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
שר האוצר כחלון
צילום: מוטי קמחי
מומלצים