שתף קטע נבחר

מה יותר חשוב ממשכורת במקום העבודה?

מצאתם מקום עבודה, הגעתם לשלב המו"מ על השכר - ונתקעתם? חוששים לבקש העלאה? מתי כדאי להתעקש על כל שקל ובאילו מקרים עדיף להתפשר? הנה 5 דברים שחשובים יותר מכסף

בשיתוף AllJobs

 

שכר נתפס כאחד הפקטורים המכריעים כשאנו בוחרים מקום עבודה, וככלי החשוב ביותר באמצעותו מעסיקים יכולים להביע הערכה לעובדים ולתגמל אותם. עם זאת, בשנים האחרונות, יותר ויותר מחקרים מצביעים על כך שבסופו של דבר - מה שמעצב את שביעות הרצון של העובד, זה הרבה יותר מכסף.

 

לכתבות נוספות בערוץ קריירה

 

כשאתם מקיימים משא ומתן על המשכורת העתידית שלכם - כדאי שתשימו לב גם לפקטורים הבאים: עד כמה המשרה גמישה, מהי הסביבה החברתית במקום העבודה, האם יש בתפקיד אפשרויות קידום וצמיחה מקצועית, ומהם הערכים של החברה וההטבות השונות שהיא נותנת. ייתכן שדווקא הם יזכו אתכם בעבודה שווה יותר, ולהיפך - נוקשות והתעקשות על סכום מסוים (ולא שקל אחד פחות) תוביל לכך שתעבדו במקום פחות מבטיח לטווח הארוך.

 

הנה 5 דברים שכדאי לקחת בחשבון ולא פחות חשובים מהשכר:

 

1. גמישות – מקום עבודה שמבין את הצרכים שלי

סקר שערכה מחלקת המחקר שלנו הראה, כי כ-30% מהעובדים סבורים כי הדבר הכי חשוב במקום העבודה הוא גמישות והתחשבות בצרכים האישיים. בתוך כך, אגב, בלטה העדפתן של נשים לגמישות והתחשבות בצרכים האישיים (36%) לעומת גברים (20%). לאט אבל בטוח, בני דור ה-Y דוחים את הרעיון של "לשרוף" את כל היום במקום העבודה, וממציאים שלל צורות עבודה חדשות. משרה גמישה קריטית לסטודנטים, וכן להורים שסבורים שהנוכחות שלהם בחיי הילדים חשובה לא פחות מאשר במקום העבודה.

 

 (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
(צילום: Gettyimages)

מעבר לנוחות שמשרה גמישה מספקת עבור העובדים, מקומות שמאפשרים עבודה מהבית או/ו גמישות מסוימת בשעות נתפסים כארגונים שהולכים יד ביד עם הקדמה הטכנולוגית, פרו משפחתיים, ומתיישבים עם המגמות בשוק העבודה. חברות ענק בעולם מגייסות כיום מאות עובדים בשלט רחוק, ומתאימות הסדרים גמישים, שהיו שמורים בעבר לאוכלוסיות מיוחדות, לכלל העובדים. צעד כזה מאפשר גיוון אנושי בארגון, חיסכון בשעות עבודה, ומצד שני משדר לעובדים שסומכים עליהם ומתחשבים בהם.

 

2. מקום עבודה שתורם לקריירה

הנתונים מראים שיותר ממחצית ממחפשי העבודה הם עובדים, כלומר כאלו שפוזלים החוצה ובודקים את השטח תוך כדי עבודה. אחד הדברים שחשוב לקחת בחשבון כששוקלים תפקיד חדש הוא התמונה הרחבה של המסלול המקצועי בארגון – מהן אפשרויות הקידום? מה אפשר ללמוד בתפקיד שלי? כיצד הוא מקדם אותי לתפקיד הבא?

 

לא מעט אנשים פשוט "זורמים", ולא מציבים לעצמם יעדי קריירה ברורים, וחבל. אם עושים זאת, קל יותר לזהות מתי כדאי להתפשר על שכר תמורת הזדמנות בחברה שתקדם את הקריירה שלכם בטווח הרחוק. ככלל, חברות גדולות, בינלאומיות, נחשבות כמקום טוב להתחיל בו, וגם להתקדם בו, בגלל מסלולי קידום מוגדרים ומובנים. מנגד בחברות בגודל בינוני הסיכויים יכולים להיות גבוהים יותר אבל מגוון התפקידים עלול להיות מוגבל ומצומצם.

 

מתי כדאי להתפשר על שכר תמורת הזדמנות לטווח הרחוק? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מתי כדאי להתפשר על שכר תמורת הזדמנות לטווח הרחוק?(צילום: shutterstock)

חברות במבנה של סטארט-אפ מציעות עבודה אינטנסיבית, למידה רבה ואחריות, שזה מעבר למה שאפשר לקבל במקום עבודה ותיק שבו לכל משימה יש עובד ייעודי. אם הסטארט אפ יצליח הוא עשוי להיות קיצור דרך לתפקידי בכירים שונים, עבור אלו שהיו שם מהרגע הראשון והוכיחו את עצמם. כך שבחינת התפקיד בהקשר של מסלול הקריירה - צריכה לעמוד לנגד עיניכם לפחות כמו השכר.

 

3. ערכים דומים וכוונה ברורה

אין עובד שיסרב להעלאה, אך נמצא כי תוספות שכר לא מעלות תפוקה לטווח הרחוק, ולא תורמות לשביעות הרצון של העובדים לאורך זמן. הסיבה היא שהמוטיבציה ללמוד ולהשתפר היא ברובה פנימית. עובד מרוצה מתעניין בנעשה במקום העבודה ברמה המקצועית והאישית, מרגיש שיש לו אתגרים והזדמנויות, חש מוערך ומחשיב את סביבת העבודה כנעימה וידידותית. השיח הוא שיח של ערכים, כמה יש חפיפה בין הערכים של הארגון, או יותר נכון הערכים שהארגון מייצג בעיני העובד, לערכים הפנימיים שלו.

 

הנה כמה שאלות שיעזרו לכם לזהות אם השידוך ביניכם לבין הארגון שעל הפרק יעלה יפה: האם הארגון נחשב למוביל בתחומו? עד כמה הארגון גורם לשינוי חיובי בעולם או בתחום שמעניין אותי? האם הוא מעסיק אנשים מוכשרים שאני רוצה להשתייך לקבוצה שלהם? האם אני מבין מה המשמעות של התפקיד הנדרש? אלו שאלות שיעזרו לכם לחדד כמה אתם מרגישים הזדהות עם הארגון, והתשובות ישפיעו במידה רבה על שביעות הרצון שלכם בעבודה עצמה. שכר יכול להמתיק את הגלולה, אבל הוא לא עומד בפני עצמו אם אין הלימה ביניכם לאופי הארגון שאתם בוחנים.

 

4. אנשים שכיף לי להיות איתם

לאווירה החברתית במקום העבודה יש משמעות קריטית. 47% מהעובדים אמרו כי היא חשובה לשביעות הרצון הכללית ממקום העבודה. דווקא הסיבות שגורמות לאנשים לעזוב מגלות לנו כמה אנשים אחרים, בעבודה ומחוצה לה, משפיעים על ההחלטה שלנו להתפטר. בוס מעצבן, או קולגות שאתם לא מעריכים תורמים לחוסר שביעות רצון וכמובן להפך. מישהו שקודם לתפקיד שרציתם, או מנהל שהנחיתו עליכם משום מקום, יכולים לעורר מחשבות על עזיבה.

לאווירה החברתית יש משמעות קריטית (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
לאווירה החברתית יש משמעות קריטית(צילום: Shutterstock)
 

גם לאנשים מחוץ למקום העבודה יש משמעות – שהרי אנחנו מודדים את עצמנו גם ביחס להישגים של אחרים, שאנו תופסים כבעלי נתונים דומים לשלנו. הוכח, למשל, כי פגישות מחזור, ימי הולדת עגולים, 40 או 50, שנות ותק עגולות - למשל 3 שנים בארגון, וכן שינויים גדולים בקריירה של בני זוג, בני משפחה או חברים קרובים - גורמים לעובדים לערוך חשבון נפש ואפילו לחשב מסלול מחדש.

 

5. הטבות ששוות יותר מכסף

מתנות והטבות זה לא רק נעים, זה גם עולה כסף. שווי ערך כסף – רכב צמוד, תנאים פנסיוניים טובים, ג'אדג'טים שונים, חופשות בחינם או במחיר מסובסד, קייטנות לילדים, ימי חופשה רבים מהנדרש בחוק, ימי מחלה בהצהרה, שעות עבודה מהבית, אוכל במקום העבודה, מכון כושר צמוד או קבוצות כושר למיניהן, סיוע בהחזר הלוואות, סיוע בלימודים אקדמיים, קורסים מקצועיים שונים, כנסים יוקרתיים ועוד ועוד; כל אלה הן הטבות שניתן לחשב את השווי הכספי שלהם אם רוצים, אך הן מבטאות הלך רוח של חברה שמפרגנת לעובדים שלה, וזה דבר שכדאי לקחת בחשבון.

 

בשורה התחתונה, שכר הולם קריטי לשביעות הרצון שלכם, אך הוא לא בהכרח המרכיב העיקרי. שימו לב לבחון את מקום העבודה גם מהיבטים נוספים - כמה המקום הזה יהיה מקום שתרצו לבוא אליו בבוקר, וכמה הוא יקדם אתכם בעתיד. אם אתם לא בטוחים שתרצו את התפקיד תמורת השכר שהציעו לכם, מותר ואף רצוי לומר למראיין שתשמחו לחשוב על זה בבית לפני שתחזירו תשובה סופית. בסופו של דבר השכר הוא חלק מהחבילה, וכדאי לנסות לראות את כולה.

 

הכותבת היא מנהלת תוכן קריירה וגיוס באתר AllJobs

 

*אתר AllJobs הינו חברת בת של ynet

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים