שתף קטע נבחר

ראשי הסגל של מיי התפטרו: "יצרו אווירה מרעילה בדאונינג 10"

ניק טימותי ופיונה היל, שהיו ראשי הסגל של ראש ממשלת בריטניה, הודיעו על התפטרותם בעקבות כישלון מפלגתה השמרנית להשיג רוב בבחירות לפרלמנט. "אני לוקח אחריות מלאה", הצהיר טימותי. אנשים שעבדו עם מיי סיפרו כי היועצים הבכירים הם המקור לכישלון: "לא כיבדו שרים ורק ייצרו אויבים"

 

משלמים את מחיר הכישלון. טימותי והיל (צילום: EPA) (צילום: EPA)
משלמים את מחיר הכישלון. טימותי והיל(צילום: EPA)

המחיר לכישלון בבחירות: ניק טימותי ופיונה היל, ראשי הסגל של ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי, הודיעו אחר הצהריים (שבת) על התפטרות מתפקידם בעקבות הכישלון בבחירות לפרלמנט. מיי אמנם ניצחה את ג'רמי קורבין, אך כשלה בהשגת רוב, דבר שייאלץ אותה להקים ממשלה קואליציונית והביא לכעס רב בקרב מפלגתה השמרנית.

 

טימותי, שמונה לתפקיד ביולי אשתקד, אמר כי הוא מקבל אחריות מלאה לתוצאה: "זו אכזבה אדירה", נכתב בהודעה מטעמו שפורסמה באתר המפלגה השמרנית בראשות מיי. "אני לוקח אחריות מלאה על חלקי בקמפיין הבחירות".

 


ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי (צילום: AP) (צילום: AP)
ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי(צילום: AP)

ג'רמי קורבין (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
ג'רמי קורבין(צילום: gettyimages)
 

מיד אחרי טימותי הודיעה גם היל, שבעבר שימשה כיועצת למיי – התפטרה ואז חזרה, על סיום עבודתה. "היה תענוג גדול לעבוד עבור הממשלה ועם ראש הממשלה מיי. אין לי ספק שהיא תמשיך לשרת ולעבוד קשה את העם הבריטי", אמרה היל בהודעת ההתפטרות.

 

עם זאת, רבים במפלגה השמרנית תולים את האשמה בשני היועצים הבכירים. חברי המפלגה השמרנית הזהירו כי אם השניים לא היו מפוטרים לכל הפחות, זה היה מוביל ל"הפיכה" בהנהגת המפלגה.

 

כדי להבהיר עד כמה ההשפעה של שני היועצים הייתה גדולה על מיי, קייטי פריור, ששימשה כיועצת התקשורת של תרזה מיי, סיפרה בראיון לרשת BBC כי השניים התנהגו בזלזול באופן קבוע כלפי שרים ותיקים ודיפלומטים בריטים. "הם היו נוהגים לשלוח להם הודעות SMS בשפה לא ראויה וזה דבר שאינו מקובל. דרך העבודה שלהם הייתה אחת – לייצר אויבים וכמה שיותר", אמרה פריור. "הם פשוט פיזרו רעל בדאונינג 10 (משרד ראש הממשלה בלונדון)".

 

עוד קודם לכן כתבה פריור מאמר ב"טיימס" הבריטי ובו תיארה עוד משיטת העבודה של טימותי והיל: "פיונה הייתה נוהגת להציג רעיונות שאני ראיתי אותם כמשוגעים ונדיר מאוד שמיי הייתה מערערת על הרעיונות הללו".

 

עם ספירת קולות הבוחרים בבריטניה לפני כשבוע, התברר כי מיי אמנם זכתה ברוב הקולות, אבל איבדה את הרוב המוחלט בפרלמנט וחייבת קואליציה. זוהי הפעם השלישית מאז מלחמת העולם השנייה שלבריטניה תהיה קואליציה - או "פרלמנט תלוי" כלשונם. הבוחרים הבריטים הענישו את מיי על ההימור שלקחה כשהכריזה לפני כמה שבועות על בחירות בזק, וסירבו להעניק לה את המנדט שרצתה לביצור שלטונה לקראת תחילת המשא ומתן על יציאת בריטניה מהאיחוד האירופי.

 

בפרלמנט היוצא היו למפלגה השמרנית 330 מושבים אך בבחירות הנוכחיות השיגה רק 318. בסך הכול יש בפרלמנט 650 מושבים. השותפה הקואליציונית הצפויה שלה כרגע היא מפלגת DUP הצפון-אירית, שקיבלה 10 מושבים.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים