שתף קטע נבחר

בעקבות החרם: איראן שלחה לקטאר 5 מטוסים עם מזון

בת בריתה של האמירות המבודדת שלחה לה מטוסים עמוסים כל אחד ב-90 טונות של מזון. מטוס שישי צפוי להמריא בהמשך היום. בשבוע שעבר הכריזו מדינות המפרץ המובילות ומצרים על חרם נגד קטאר בשל תמיכתה בארגוני טרור. הלילה הבהירו: נתחשב במקרים הומניטריים שנוצרו בשל ניתוק היחסים

איראן שלחה היום (א') לקטאר חמישה מטוסים עם 90 טונות של מזון על כל אחד מהם, זאת במטרה לסייע לה עם המשבר שבו היא שרויה בעקבות החרם שהטילו עליה בשבוע שעבר מדינות ערב בשל תמיכתה בטרור.

 

מטוס שישי עם מזון צפוי להמריא בהמשך היום. "נמשיך לסייע לקטאר כל עוד היא תמשיך לחפוץ בכך", אמר מנהל נמל דאייר בדרום איראן.

תושבים אוגרים מזון (צילום: AP) (צילום: AP)
תושבים אוגרים מזון(צילום: AP)

מדפים ריקים במרכולים בקטאר ()
מדפים ריקים במרכולים בקטאר

סעודיה, בחריין ואיחוד האמירויות פרסמו הלילה הודעה מתואמת שבה הודיעו כי הן מתכוונות להתחשב במקרים הומניטריים שנוצרו כתוצאה מניתוק היחסים עם קטאר. מדובר בעיקר במשפחות שכוללות בני משפחה גם מקטאר וגם מאותן מדינות שנפגעו מהמשבר.

 

גורמים במשרד החוץ הטורקי מסרו לרויטרס כי מזכיר המדינה האמריקני רקס טילרסון שוחח עם מקבילו הטורקי מבלוט קאווסגולו בנוגע למצב בסוריה וגם למשבר המפרץ. לטענת הגורמים, השיחה התקיימה לבקשתו של טילרסון, שקרא בסוף השבוע להרגעת הרוחות ולהקלה בחרם על קטאר.

 

הנשיא הטורקי רג'פ טאיפ ארדואן אמר ביום שישי האחרון כי מדינתו תעמוד לצד קטאר. "צריך להסיר את החרם באופן מוחלט", אמר ארדואן בסעודת שבירת הצום שלשום. למחרת הוא נפגע עם שר החוץ של בחריין והפציר בו לפעול לפתור המשבר עד לסיום חודש הרמדאן.

 

בתקשורת הערבית דווח כי המועצה הקטארית הלאומית לזכויות אדם קיבלה תלונה מאזרח קטארי שביקש להיכנס לסעודיה כדי לבקר במכה, אך סורב. עלי בן סמייח א-מארי, ראש המועצה, אמר כי מדובר בהפרה בוטה של זכויות דת.

 

ברשת אל-ג'זירה הקטארית דווח כי המועצה מתכוונת לפעול משפטית נגד סעודיה, איחוד האמירויות ובחריין, שמובילות את החרם, בעקבות קבלת מאות תלונות מצד אזרחים, שלטענתם מושפעים לרעה בשל המהלך שנקטו מדינות המפרץ. "המדינות פועלות באופן של עונש קולקטיבי ומבצעות פשע בינלאומי", אמר ראש המועצה.

 

בצל החרם שמטילות מדינות ערב על קטאר בגלל תמיכתה בטרור, שר החוץ הקטארי, מוחמד עבד א-רחמן אל ת'אני, אמר בראיון שפורסם אתמול ברשת RT הרוסית כי חמאס היא תנועת התנגדות לגיטימית, אך הבהיר כי הנהגת הארגון כבר אינה נמצאת במדינה אלא "בפלסטין". "התמיכה שלנו בעם הפלסטיני ברורה. אנחנו משתפים פעולה עם הרשות הפלסטינית הרשמית. הנוכחות של חמאס בקטאר לא אומרת שיש תמיכה בחמאס בקטאר. הנוכחות של חמאס היא בבחינת ייצוג פוליטי של תנועת חמאס. כעת הנהגת התנועה בפלסטין", אמר שר החוץ הקטארי בעת ביקורו במוסקבה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים