שתף קטע נבחר

העובד זומן ל"חולות" – ויפוצה ב-66 אלף שקל

מבקש מקלט שהועסק בניקיון רחובות ברעננה נשלח ע"י המדינה למתקן השהייה בדרום. בית הדין קבע שעל המעסיקה שלו לשעבר לשלם לו פיצויים

בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב קבע לאחרונה שמבקש מקלט מאריתריאה, שעבודתו בחברת ניקיון הופסקה לאחר שנשלח על ידי המדינה למתקן חולות בדרום, יקבל מהמעסיקה שלו לשעבר כ-66 אלף שקל על בגין פיצויי פיטורים וזכויות סוציאליות.

 

התובע עבד בחברת ניקיון "קפלן את לוי" במשרה מלאה, 48 שעות בשבוע, ושימש כמנקה רחובות ברעננה. עבודתו נמשכה כמעט 50 חודשים והסתיימה באוקטובר 2015 אחרי שרשות האוכלוסין זימנה אותו לשימוע לפני העברה למתקן חולות, כיוון שפג תוקף אשרת העבודה שלו בישראל.

 

השימוע נערך כנהוג לפני מתן הוראות שהייה בהתאם לחוק למניעת הסתננות ולהבטחת יציאתם של מסתננים מישראל. בסיום השימוע הוא נדרש להתייצב בחולות כעבור חודש, שם שהה במשך שנה, עד נובמבר 2016.

 

בתביעה שהגיש הוא דרש לחייב את המעסיקה בפיצויי פיטורים גבוהים ובזכויות סוציאליות שונות שלטענתו לא שולמו לו, כגון פנסיה, גמול שעות נוספות, עבודה בימי שישי, פדיון חופשה ודמי חגים.

 

השופטת אריאלה גילצר-כץ קיבלה את התביעה ומרבית פסק הדין שלה עסק בניתוח הזכויות השונות שלהן זכאי התובע, בהתאם לצו ההרחבה לעובדי ניקיון החל על המקרה שלו.

 

בסוגית השעות הנוספות הזכירה השופטת ש"על פי התיקון לחוק הגנת השכר, על המעסיק לנהל פנקס בדבר שכר העבודה המגיע לעובדים ופרטי השכר ששולם להם. כמו כן המעסיק חייב לנהל פנקס בדבר שעות העבודה באופן שוטף וחייב לכלול רישום שעות עבודה בפועל".

 

אולם החלק המעניין יותר של פסק הדין הוא זה שנגע בשאלת הפיצויים. השופטת הבהירה כי על פי בית הדין הארצי לעבודה, "הפסקת עבודה בשל פקיעת תוקף אשרה של עובד זר (בדומה למבקש מקלט) מזכה אותו בפיצויי פיטורים".

 

עם זאת נקבע כי התובע לא זכאי לדמי הודעה מוקדמת מאחר שלא הודיע לנתבעת על זימונו לשימוע, אף שידע על כך כמה ימים לפני כן.

 

בסיכומו של דבר הורתה השופטת גילצר-כץ לחברה לשלם לתובע כ-66 אלף שקל בגין זכויותיו השונות ופיצויי הפיטורים, בתוספת הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך 8,500 שקל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הרצל יוסף
ארכיון. מתקן חולות
צילום: הרצל יוסף
מומלצים