שתף קטע נבחר

הילד עונה תשובות של מילה אחת? כך תפתחו איתו שיחה

הסלולרי, המסכים ושאר הסחות הדעת גורמים לכך שהתקשורת עם הילדים הולכת ומצטמצמת. איך אפשר להצליח להחזיר את השיחה המשפחתית הביתה - ולא להרגיש שאתם מפספסים משהו בדרך

מכירים את זה - מגיעים הביתה ושואלים את הילדים על היום שהיה, והם עונים לכם תשובות קצרות: כן, לא, אמממ? הורים רבים מספרים שבעידן של היום כשכל אחד עסוק עם המכשיר הסלולרי שלו קשה מאוד לייצר שיחות משמעותיות עם הילדים. בבתים רבים התשובות של הילדים מסתכמות בכן ולא וזה נראה בערך כך:

 

ההורה: עשית שיעורים? הילד: כן

ההורה: סידרת את התיק? הילד: לא

ההורה: איך היה בבית ספר? הילד: סבבה

 

אם גם אתם מתוסכלים - אפשר לשנות את המצב. הנה כמה טיפים שיעזרו לעשות את השינוי: 

 

1. צרו הזדמנויות לשוחח ולבלות ביחד אחד על אחד

אם צריך להקפיץ את הילד לחוג או לאסוף אותו מחבר, קפצו על ההזדמנות לבלות איתו באוטו לבד ונסו לייצר שיחה במהלך הזמן הזה.

 

2. צרו גבולות בנוגע לשימוש במסכים

כדי לא לפספס הזדמנויות כאלה ואחרות החליטו על כללים בנוגע לשימוש במסכים. לדוגמה: בזמן הארוחות לא רואים טלוויזיה ולא משתמשים בסלולרי. בארוחה יושבים סביב השולחן, מדברים ומסתכלים בעיניים. בנוסף, כשאתם לוקחים את הילד באוטו זו הזדמנות לדבר.

 

3. שיחות משפחתיות

צרו שיחות רשמיות וקבועות בהן כולם יושבים יחד סביב שולחן האוכל במטבח כדי לדבר על כל מיני דברים שקורים בבית. ניתן לתכנן תוכניות מה עושים בשבת, לפתור בעיות ודברים שמפריעים לילדים או לכם, לקבל החלטות ולקבוע חוקים וכללים להתנהגות בבית.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

4. צרו שיחות יזומות

אם אתם מרגישים שאין לכם תקשורת עם הילד, בקשו לשוחח ואמרו לו: "בזמן האחרון אני מרגישה שלא יוצא לנו לדבר כי שנינו כל הזמן בניידים או במחשב. חשוב לי לתקשר איתך, אני רוצה שתשתף אותי ואני פה כדי להקשיב, לעזור ולתמוך בך וגם רוצה לשתף אותך ולספר לך דברים". שאלו אותו מה הוא מציע, איך אפשר לפתור את הבעיה, והחליטו על יישום הרעיונות.

 

5. הציעו לילד זמן איכות ביחד

קחו אותו פעם בשבוע לפעילות יחד. זה יכול להיות כל בילוי אהוב על הילד. משופינג עד ישיבה בבית קפה או סתם לצאת ביחד להליכה או ריצה בפארק. העיקר שזה יהיה הזמן שלכם ביחד ותוכלו לשוחח בזמן זה.

 

עוד בערוץ הורים:

"אתם חייבים עוד ילד"

בלאגן בחדר הילדים: 5 כללים שיעזרו לעשות סדר

אב לתאומים: "מרוסק על הספה בתשע בערב"

 

6. חשוב ללמוד להקשיב

כשהילד רוצה לספר לנו משהו כדאי להיות זמינים וקשובים. לעזוב בעצמנו את המסכים והסחות הדעת ולהקשיב לילד. ככל שיכולת ההקשבה שלנו תהיה טובה יותר ובלי להעיר הערות או לבקר כך הילד יאהב לספר לנו יותר ויותר.

 

7. התעכבו ליד המיטות שלהם לפני השינה

כדאי להקדיש עוד כמה דקות לעבור בין המיטות של הילדים גם כשהם גדולים. בשעות הלילה לפני השינה זה זמן מעולה עבורם לשוחח. נסו לשוחח איתם לפני השינה. לפעמים הם נפתחים דווקא בשעות אלו, כשצריך ללכת לישון.

 

8. צרו טקסים משפחתיים

כל דבר שהוא ריטואל קבוע והוא חלק מההווי המשפחתי הוא מבורך ומחבר מאוד. החליטו על דברים קבועים שעושים יחד בימי הולדת, ימי שישי, חגים ושבתות. כל אלו יחברו בינכם כמשפחה וייצרו רגעים של ביחד וחיבור.

 

9. תקשורת נכונה

לימדו איך לשאול את הילדים. למשל, לשאול שאלות פתוחות ולא סגורות. להקשיב יותר מאשר לדבר. להיות אמפטיים ולשים את עצמכם בנעליו של הילד ולהבין מה עובר עליו ומה הוא מרגיש. כל אלו עוזרים לנו להתחבר לילד וליצור איתו תקשורת שמאפשרת שיח פתוח והרגשה שניתן לספר לכם ולשתף אתכם בעולמו האישי.

 

הכותבת היא מנחת הורים פרטנית בקליניקה בחולון ומנחת קבוצות הורים מהמרכז להורות ומשפחה בסמינר הקיבוצים


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מה הילד מספר לכם?
צילום: shutterstock
מומלצים